Så er kompakt lysstofrørene slået!

El og VVS | Skrevet af d. 25. august 2011

Så kom verdensnyheden endelig, den høj effektive LED chip, som gør det til en meget rentable forretning at udskifte de gamle kompakte lysstofrør med LED.

EU´s klimamål!
Inden 2020 skal EU nå en reduktion af CO2 udslippet på 20 %. En oplagt måde, at nå dette mål på, er at reducere elforbruget til belysning i kontorer, skoler, hospitaler, lufthavne m.fl., som bruger adskillige downlights med kompakte lysstofrør.


Miljøvenlig belysning
Et typisk kompakt lysstofrør fra en af de førende producenter af traditionelle lyskilder giver 69 lumen per watt ved brug af elektronisk forkobling, men når de sidder i et armatur i loftet, så er virkningsgraden typisk nede på omkring 50-70 %, eller sagt med andre ord mellem 34-48 lumen per watt. De kompakte lysstofrør er nu slået med flere længder af 3 nye downlights armaturer fra OPTILED.

OPTILED er måske verdens førende producent af LED armaturer og lyskilder, som netop er blevet etableret i Norden. De har ene og alene fokus på at lave energieffektive og miljøvenlige LED armaturer og pærer, som kun anvender verdens førende LED chip teknologi fra amerikanske CREE.

OPTILED tilbyder de tre nye downlights armaturer i de mest anvendte mål, 100 mm, 150 mm og 200 mm. Den på 200 mm giver ikke mindre end 74 lumen per watt. Den bruger kun 27 watt, har 90 Ra i farvegengivelse, giver 2000 lumen og har 50 graders spredning. Udover det fantastiske lysudbytte og farvegengivelse, så kan armaturerne lysdæmpes med Dali eller analogt med 1-10 volt.

Udover man kan spare på el-regningen og antallet af downlight, så er armaturerne udført i et enkelt Skandinavisk design, som diskret falder ind som en naturlig del af loftet. De oplyser omkring liggende flader i naturtro farver, som giver et attraktivt og imødekommende miljø.

  • De gamle kompakt lysstofrørsarmaturer er simpelthen knockoutet på effektivitet, farvegengivelse og design. Dette er kun starten på udskiftning af energiineffektive armaturer og lyskilder. Om 7 år forventer vi, at 75 % af alle armaturer og lyskilder vil blive drevet af LED chips, siger direktør Lars Frost, fra Lars Frost ApS.


  • customer-logo

    Firma Adresse


    Kontaktoplysninger

    E-mail: Telefon: Hjemmeside:

    Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

    Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

    Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

    Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

    Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.