Elegante ovenlysvinduer

Døre & vinduer | Skrevet af d. 15. august 2012

Illumino er en dansk producent af LAVENERGI glasovenlys og tagvinduer. Kombinationen af en effektiv 54 mm tyk energirude og uorganisk kompositkarm giver et unikt ovenlys uden kuldebroer.

Illumino er det eneste ovenlys som er certificeret i klasse A til passivhuse i Darmstadt.

Til enfamiliehuse bruges oftest glasplanlys(EnViRo) til flade tage, eller tagvinduer(SOLID) ved hældningstage, vedhæftet tekst og beskrivelse på de 2 typer.


Illumino EnViRo glasplanlys
EnViRo er et elegant glaslys som kan anvendes overalt hvor der ønskes dagslys igennem taget, den unikke konstruktion er uden kuldebroer og giver en meget høj indvendig overflade temperatur så kondens undgås. Samtidig giver ruden som består at 3 forskellige glastykkelser en effektiv lydisolering.

EnViRo er det glasplanlys på markedet som giver mindst varmetab, kombinationen hvor den effektive energirude indbygges i en isoleret karm fremstillet i uorganisk genbrugs komposit, sikrer at kuldebroer og linietab undgås,

EnViRo giver maksimalt lysindfald, rammer er afskaffet, så indvendigt lysmål er identisk med målet på det synlige glas.

EnViRo glasplanlys er det ultimative valg, når der ønskes dagslys igennem taget uden at belaste bygningens samlede varmetab.
Lyset fremstilles individuelt til hvert enkelt projekt.
Det øverste hærdede glas er ført ned over karm i undersiden, så der ikke ophobes snavs og alger på glasset, derfor kan lyset leveres med meget lav glashældning.

Oplukkelige felter udføres uden ramme, idet hængsler og motor klæbes direkte på den 54 mm tykke rude som udføres oplukkelig, herved minimeres linietab.

EnViRo inddeles i faste og oplukkelig felter som er ens set indefra, det giver et maksimalt synligt glasareal i forhold til lysmål.

Spændende arkitektur og flot lysindfald med:
Illumino Circum er glasplanlys udført som EnViRo, men rundt udvendig og indvendig.


Specifikation: Illumino EnViRo

EnViRo glasplanlys er selvbærende op til 3 m og kan leveres i alle længder.
Ved tagflader 1:40 leveres lyset som standard med 10º smig skåret karm i overside.
Karm leveres i højde, så den står direkte på det bærende underlag/spær, karmtykkelse er 182 mm udført i uorganisk kompositmateriale fremstillet af genbrugsmateriale med 160 mm genbrugsisolering. Dampspærre er monteret med ekstra 100 mm i bund til videreføring mod loft, indv. Side af karm er udført i 12 mm vandfast plade som altid er spartlet og grundet.
Glas er 54 mm lavenergi og sikkerhedsglas. Det øverste 6 mm hærdede glaslag er ført ned over bundkarm, så der ikke er nogen kant hvor der kan ophobes snavs, derfor kan lyset monteres med taghældning helt ned til . Midterste glaslag er 4 mm hærdet, nederste glaslag er 8 mm lamineret. Rudens Gw værdi er 0,50, så der er naturligvis også en stor lydreduktion.
Udvendig inddækning er udført i 3 mm søvandsbestandig alu eloxeret i standard farve.
Spær er B = 60 mm, færdig sprøjtelakeret (1 x grunding + 2 x færdig lakering) i RAL 9010
EnViRo leveres færdigsamlet inkl. karm og med glas monteret fra fabrik i så store moduler som de kan transporteres og kranes på tag.
De enkelte moduler samles hurtigt og enkelt på taget uden synlige samlinger, med 60 mm afstand mellem synligt glas.

Oplukkelige felter er UDEN ramme, idet hængsler og motor er klæbet direkte på glas. Motor er 230V eller 24V – monteret fra fabrik- de kan tilsluttes alle former for automatik samt brandventilation.

Kædemotor for komfortventilation kan leveres skjult i konstruktion

Illumino Solid tagvindue
Solid er et elegant LAVENERGI tagvindue til hældningstage, og kan anvendes til alle typer tagbelægning.

Solid giver et større lysindfald end øvrige tagvinduer på markedet da indvendigt lysmål = synligt glas. Faste og oplukkelige vinduer/felter er ens set indefra.

Solid leveres færdigsamlet inkl. karm som blot skal fastgøres direkte på spær.

Solid lagerføres i 3 størrelser for at sikre hurtig levering.

Solid kan også skræddersyes til det enkelte projekt og leveres opdelt i felter som passer over bygningens spær.

Specifikation: Illumino Solid

Solid udføres i standardstørrelser: Lysmål: 80 x 100 cm, 100 x 100 cm og 120 x 120 cm.

Solid leveres fast eller tophængt oplukkeligt. Oplukkelige felter udføres uden ramme, idet hængsler og motor klæbes direkte på den 54 mm tykke rude som udføres oplukkelig, herved minimeres linietab.

Solid leveres som enkelt- eller med flere felter, faste eller oplukkelige
Karm leveres i 220 mm højde, så den står direkte på det bærende underlag/spær, karmtykkelse er 182 mm udført i uorganisk kompositmateriale fremstillet af genbrugsmateriale med 160 mm genbrugsisolering. Dampspærre er monteret med ekstra 100 mm i bund til videreføring mod loft, indv. Side af karm er udført i 12 mm vandfast plade som altid er spartlet og grundet.
Glas er 54 mm lavenergi og sikkerhedsglas. Det øverste 6 mm hærdede glaslag er ført ned over bundkarm, så der ikke er nogen kant hvor der kan ophobes snavs, derfor kan lyset monteres med taghældning helt ned til 4º. Midterste glaslag er 4 mm hærdet, nederste glaslag er 8 mm lamineret. Rudens Gw værdi er 0,50, så der er naturligvis også en stor lydreduktion.
Udvendig inddækning er udført i 3 mm søvandsbestandig alu eloxeret i standard farve.
Spær er B = 60 mm, færdig sprøjtelakeret (1 x grunding + 2 x færdig lakering) i RAL 9010
Kædemotor for komfortventilation kan leveres skjult i konstruktion

Solid leveres fast eller oplukkeligt med motor, enten 230V eller 24V – monteret fra fabrik- de kan tilsluttes alle former for automatik samt brandventilation.



customer-logo

Firma Adresse


Kontaktoplysninger

E-mail: Telefon: Hjemmeside:

Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.