bygogbolig.dk
Torsdag d. 19 oktober 2017 kl. 22:16 Om os Kontakt os
Mads Teiss�e og Peter Birkelund

NYHEDER

Blog byggeriet


Søg i svar

[Søg]

[Nyeste indlæg]

[Opret ny blog]

[Forside]

Blog: lugt i værelse

20 nyeste blog indlæg

Oprettet af: Kate Jørgensen - d. 11/11-03 kl. 15:04 - 36 kommentarer

Det er anden gang jeg skriver til jer,og første gang hjalp det desvæære ikke.

Vi har en grim lugt i et af vores værelser.
Det lugter af fugtig beton, eller af drivhus.
Lugten er der kun,hvis man lukker for vinduet og åbner for varmen.Lugten forsvinder ved udluftning.Det beskrev jeg for jer og blev kontaktet af et rådgivningsfirma.Så godt så langt.
Årsagen til lugten kunne være svamp i gulvet, men det blev hurtigt udelukket.
Vi har fået målt alle former for vægge og gulve i gennem og rådgivningsmanden mente at vi skulle i gulvet og kigge efter fugt.

Vi har nu haft flere forskellige folk ude og kigge,undersøge og måle og lugte..Vi havde så en tømrer ude og skærer hul i vores gulv for at kigge efter fugt..der er INTET fugt fundet, men der manglede en dampspærre (Hvad der så også gør i resten af huset, som ikke lugter). Den har vi nu for fået lagt i gulvet, samt et nyt gulv i værelset !!,

Resultat: for egen regning er alt er målt i gennem for fugt, vores brønde er renset igennem,Vi har, da vi flyttede ind, lagt nyt tag på hele huset, samt skiftet alt isolering på hele loftet,der er sat nyt vindue i,alt tapet har været af og der er sat nyt glasvæv op.
Alt virker nomalt, men nu har vi sat varme på og lugten er kommet igen. HJÆLP!!!
Hvem ved noget om dette her og er der nogen der kan komme op med en god ide, så hører vi gerne fra jer..

PÅ forhånd tak.
Kate Jørgensen

36 kommentarer

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Messmann - d. 11/11-03 kl. 15:13
Hej Kate.

Dårlig luft og lugt er som regel fordi der er for tæt og indelukket og pga. skimmelsvamp, som der desværre er i 10% af vores boliger i Danmark.
En af måderne at komme af med problemet er at installere ventilerede gulve (se: www.ventila.dk)
Her cirkulerer luften under gulvet og fjerner den dårlige lugt idet den bliver blæst ud i det fri.
Men når nu I har fået lavet så meget og brugt så mange penge, så kan jeg ikke forstå at der ikke er sket en forbedring.
Det er jo desværre også meget svært for mig at sidde bag min PC og rådgive 100%, da jeg jo ikke kan lugte problemet selv.
Håber I fidner ud af en løsning på sigt.
MVH Messmann

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: ZM - d. 08/02-05 kl. 13:48
Vi har samme problem i vore hus. Det opstå tit i huse med krybkælderen. Selve lugt kommer fra den gammel isolation materielle det ligger under gulvet. Den skal udskiftes. Det bedste løsning på problemet er at støbe ny betongulv med gulvvarme i.

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: - d. 08/02-05 kl. 18:45
Hej ZM.

Vi har ikke krybekælder i vores hus..
Resultatet blev at vi fik fat i en tømrer, som borede hul i væggen ind til et andet værelse for at lugte til isoleringen..det var ikke der lugten kom fra. Der blev lagt et helt nyt gulv med helt ny isolering( dog ikke med gulvvarme..det hjalp ikke.Så borede de hul i bunden at et af vores indbyggede skabe..vi mente at lugten blev forværret nede fra dette stykke af gulvet, men da de hev isoleringen op, lugtede det ikke ..Vi har reduceret lugten,,men vi fornemmer den stadig.Mysteriet er ikke løst, vi har desværre stadig ikke fundet ud af hvad der forudsager denne lugt og ingen af alle de eksperter der har været ude og lugte,kigge, måle og reparerer har kunnet finde noget...

Tak for hjælpen
Kate Jørgensen

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Mack - d. 19/08-10 kl. 14:31
Hej

Vi har samme problem med lugten på en værelse, jeg har fået gennemgået fugerne, nye vinduer og sålbænke, taget en sten ud af muren over fugtspæren for at se i hulmuren og om der var fugtig, det var der heller ikke, vi har også fået taget noget af gulvet op for at se om der skulle være fugt, der er tørt. nu ved jeg ikke havd jeg skal se på. skal man tage hele gulvet på eller hvad.


Sv: lugt i værelse/ gang

Skrevet af: jensen - d. 27/09-10 kl. 19:35
Hej vi har fået en rigtig klam luft i vores gang og ned til soveværlset det lugter af råden fisk rent ud sagt vi har intet liggende nogen steder og når vi lufter ud går lugten væk men når dør og vinduer er lukket er det rigtig slemt det er så man får opkast fornemelser, Nogen der kan hjælpe vil være rigtig glad, det skal lige siges at vores tag er flat og der er ingen mellemrum.

Mvh a. jensen

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Mattias - d. 16/01-11 kl. 10:18
Hej Jensen,

Jeg har prøvet det samme altså at et værelse lugter af fisk. Vi undersøgte problemet ud fra flere forskellige hypoteser såsom svamp, et dødt dyr i rør mm. Faktisk viste problemet at stamme fra en helt andet sted. Nemlig en loftlampes fatning. Håber at dette også giver mening for jer

vh

Mattias

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Katrine - d. 09/06-11 kl. 20:58
Hej Kate,
Er I kommet noget nærmere med lugten? Vi bor i et nyopført hus fra 2008, og har lugtgener fra 2 af værelserne, der ligger ved siden af hinanden. Vi det er ikke så slemt om vinteren, faktisk næsten væk, men når temp. stiger ude, kommer lugten igen og bliver værre og værre efterhånden som det hele bliver varmet op. Vi ar gulvvarme og også genvex anlæg. Det er ved at drive mig til vanvid, så er meget interesseret i hjælp, hvis nogen har nogle råd?

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Bente - d. 14/12-12 kl. 19:16
Min veninde har haft fiskelugt i et værelse. Det viste sig at komme fra en gammeldags lampefatning af bakelit. Fatningen blev udskiftet - og væk var lugten.

Sv: lugt i huset.

Skrevet af: Jan - d. 08/02-13 kl. 20:09
For 1 år siden købte jeg hus. lige før jeg flyttede ind sprang der et vandrør på loftet i gangen og da da sælger var fra flyttet har vandet nok fået lov til at løbe nogen tid, kan ikke sige hvor længe men så længe at huset måtte renorveres temmeligt meget.

Mange ting blev udskiftet bla. lofter i hele huset.
efter at der havde været affugtere på i ca. 40 dage gik denne renivering i gang.

jeg ved at der ikke er blevet skifter isolering under stuegulvet og i værelserne, da forsikringselskabet tog fugtprøver uden at finde nogle nigative resultater, altså ingen fugt, sagde de.

Nu er det bare sådan, at nine gæster siger at de synes at her lugter af kælder.

kan det skyldet at der er opstået skimmelsvamp i den isolering under div. gulve som ikke blev skiftet. ??


Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Frederik - d. 19/02-13 kl. 07:52
Nu er jeg ikke ekspert, men umiddelbart kunne det så ikke tænkes at der har været et problem med radiatoren? Virker underligt at lugten kommer hver gang der tændes for den - håber i får løst problemet!

Mvh
Frederik
www.styrpaavarmen.dk

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Martin k - d. 05/05-13 kl. 10:00
Vi har et sommerhus hvor vi har oplevet det samme. Når man tænte for varmen og lyset lugtede der voldsomt af fisk . Det var en lampefatning. En enkelt lampefatning af bakelit, der nå lampen blev tændt, lugtede så meget at hele værelset stank af fisk.

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Mia Schumacher Coombe - d. 12/06-13 kl. 13:16
Hej
VI har samme problem....en grim lugt i det ene værelse, og værst nede ved gulvet. Jeg vil gerne have én ud og tjekke, men er i tvivl om hvilken slagt rådgiver man kontakte. Kan I hjælpe

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Heidi - d. 17/03-14 kl. 07:42
Er der ingen af jer, der har fundet ud af hvad lugten skyldes? Vi har lige overtaget et tresserhus og har den mest forfærdelige stank i soveværelset, det er så slemt, at man ikke kan opholde sig i rummet. Vi har brækket gulvet op, da lugten tydeligvis kom nedefra, og har konstateret krybekælder uden isolering og manglende dampspærre. Vi fandt i øvrigt også rotteeskrementer. Vi har fået kigget kloakken igennem uden at finde problemer. Vi tør ikke lægge nyt gulv, da vi ikke synes vi helt har klarlagt problemet. Det virker som om, lugten bliver værre i blæsevejr.

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Steen E. - d. 21/08-14 kl. 13:34
Jeg ville ønske jeg havde svaret. Vi er i samme situation i et rækkehus fra sidst i 50,rene. Et værelse lugter jævnligt og mest om sommeren af kælder. Vi har haft et special firma ude og tage luftprøver i rummet og under gulvbrædderne uden at komme nærmere en løsning. Ingen svampesporer. Andre steder i bebyggelsen er der lignende problemer og jeg kan nikke genkendende til at lugten ofte starter når det blæser, hvorfor man tænker på, om det er gennemtræk og lugten kommer et andet sted fra. Dog skulle man mene at lugten så også var i andre rum, da problem værelset ligger yderst og i enden af bebyggelsen. Der var også umiddelbart tørt under gulvbrædderne, hvor isoleringen er en form papir/sølvpapir granulat. Der blev lavet 2 kontrolhuller og kun fundet gange i isoleringen efter mus/ evt. Rotter. Næste mulighed er fugt i ydermur. Dog er tapetet ikke gået løs. Det skal nævnes at under renovering af tilstødende badeværelse var der en tydelig fugt optrængning i ydervæggen ved kraftig regnvejr. Fugt linien gik nedefra og skråt op mod væggen ind mod problemværelset. Det lugter dog ikke i badeværelset. Sååå.
Udluftning virker kun så længe vindue og dør er åbne. Lugten kan være så slem, at men ikke finder det forsvarligt at sove i rummet.
Jeg følger med interesse denne blog og håber en løsning findes hos en eller anden .

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Tommmy - d. 12/11-14 kl. 23:19
Vi har også lugt i et værelse. Lugten stiger op under gulvet fra de huller hvor radiatorrørerne går ned i gulvet. Huset er fra '70. Jeg er den 3. ejer af huset. Jeg har fået at vide fra husets første ejer, der fik bygget huset, at gulvene oprindeligt er strøer hvor på der er lagt parket. Der er altså et hulrum under det første parket på ca. 6-8 cm. Nr. 2 ejer fik lagt nyt parket oven på det gamle gulv med spånplade under det ny gulv. Det er ca. 5 år siden. Jeg har haft en ingeniør ude at undersøge huset og det værelse der lugter. Han fandt intet. Nu brækker jeg gulvet op omkring radiatoreren, hVor lugten kommer fra. Lugten er værst når der er varmest i rummet, enten om sommeren eller om vinteren, når radiatoren er tændt. Der er ingen lugt i resten af huset. Det lugtende værelse ligger midt i huset. Huset er på 170m2. Folk der kommer i huset, siger når de træder ind, at der lugter af gammelt sommerhus. En jakke der fx har hængt i et klæddeskab om sommeren og tages i brug ved vintertid, lugter muggen eller af gammel fugtig kælder, selvom den hænger et helt andet sted i huset, hvor der ikke er lugtgener. Jeg skriver igen, når jeg har fået kigget under gulvet.

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Jesper - d. 09/12-14 kl. 20:23
Hej Tommy
Fandt du årsagen til lugten ?
Mvh Jesper

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Morten - d. 04/01-15 kl. 12:00
Hej
Jeg har samme problem, et værelse der lugter super dårligt, specielt når der er varme på. Jeg må så erkende at jeg delvist selv er skyld i lugten, men jeg kan stadig ikke finde ud af hvor den kommer fra. I sommers lod jeg, dumt nok, et vindue stå åbent mens jeg var væk i 14 dage. Da jeg kom tilbage var værelset fyldt af klyngefluer... super klamt. Jeg sprøjtede så med fluevæk, men over gjorde det. Det vil sige jeg sprøjtede 4 sekunder hver dag i 10 dage. Nu stinker værelset. Jeg har været inden i skunken, der lugter ikke, så der er ingen døde dyr. Der er dampspærre og jeg har forsøgt at stoppe alle revner. Alligevel lugter der lige meget selvom det nu er mere end et halvt år siden. Så har jeg forsøgt at vaske vægge og loft med Natron. Så mit spsm er hvis nogen har haft lignende erfaringer. Er det døde fluelarver? er det fluevæk der bar lugter når bruges i for store mængder?, kan det være radiatoren der skal slibes ned, væggene... Det er bare surt ikke at kunne finde ud af hvor lugten kommer fra.

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Søs - d. 06/02-15 kl. 10:09
Jeg fandt denne her debat, fordi vi også har lidt lugt (ikke mere) i et værelse - og jeg synes, at jeg har lokaliseret det til radiatoren.

Jeg har så også fundet det her, som vi skal have prøvet af:
www.lav-det-selv.dk/Forum/aft/154018

Tænkte, at andre her kunne få brug for det :)

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Søs - d. 06/02-15 kl. 10:10
Rettelse: Der skulle have stået (ikke meget) i parentesen i mit forrige svar i debatten :)

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Jørn Andersen - d. 07/02-15 kl. 13:02
Tal med Care4uhouse de kan fjerne
lugt uden kemi. Har lavet en lejlighed der næster var opggivet efter ryger, og efter 2 døgn var der ingen lugt tilbage, så selv overbo og nabo nu ikke er generet.
Care4uhouse ApS.
Galoche Alle 10, 4600 Køge
Tlf. +45 7022 0161
Mail. info@care4uhouse.com
Web. care4uhouse.com
CVR. 36074027

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Abdel Sadouk - d. 12/03-15 kl. 16:09
Jeg har lige haft en lignenede sag hvor jeg agere som bygnings sagkyndig.

Her var der tale om et hus fra ´70, hvor der ikke var anvendt damp-/fugtspærre i vægge og gulv. Huset er oprindeligt et træhus som er skal-muret.

Problemet lå hovedsageligt i de nordvendt vægge hvor der opstod kondensdannelse som efterfølgende gav grobund for skimmelvækst. Det skal dog siges, at der også var et problem under trægulvet som blev udskiftet.Der blev dog ikke fundet skimmelsvampe under gulvet men massiv forekomster af bakterier.

Problemet blev løst ved, at åbne op i hele den nordvendt facade/gavl samt gulv i hele huset og udskifte isolerings materialet samt, at skimmelsanere konstruktioner som ønskes genanvendt. i forbindelse med reetablering har man bygget væggen op med et ventilleret hulrum med dampspærre mod den varme side (se SBI-ANVISNING 240).

Det var en meget omkostnings-fuld omgang for de stakkels bebor, da det både var gulv og vægge man reetableret efter de nye gældende regler.

Problemet var løst.

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Mads - d. 12/01-16 kl. 21:14
Hej Tommy,

Din beskrivelse lyder meget lig det vi oplever. Fik du kigget under gulvet?

Mvh
Mads

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Stine - d. 29/01-16 kl. 13:58
Jeg håber også nogen ligger inde med løsningen til os. Hele den ene halvdel af vores 70'er hus lugter af kælder, hovedsageligt når det blæser eller hvis et vindue er åben og døren til værelset er lukket så der kommer gennemtræk i revner i karm, gulv og hvor det ellers kan slippe igennem. Lugten kommer fra paneler ved gulvet, hvor der er større revner. Vi har fået målt fugt og savet et hul i gulvet i det ene værelset. Der er tørt og det er bygget efter den tids forskrifter. Tømmer og Murer har set på det og det nærmeste de kommer er kondens fra soklen, eller fra varmerør uden isolering, hvor det så drypper ned på betonlaget, fordi den tynde isolering, der ligger på pinde under gulvet , er faldet ned.
Vi har et gammelt kvalitetsgulv og ville være kede af at rive det op, lægge nyt og komme frem til det ikke var kondens fra varmerør.
Det skal siges, der har været en gammel vandskade som gav skimmelsvamp under et indbygget skab. Det er fjernet og svampen var tørret ud. Hvis det er gammel lugt fra denne skade, ville det også være synd at ofre gulvet. I så fald vil vi hellere fuge alle revner og sprækket ned til gulvet.
mvh
Stine

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Marianne - d. 15/02-16 kl. 13:29
Vi havde dårlig lugt i gammelt parcelhus fra 1968. Da vi skiftede parketgulvet for 5 år siden, fandt vi at eneste isolering var noget tjærepap strøet med korksmulder. Det lugtede forfærdeligt og da vi havde fået det udskiftet med en moderne dampspærre og en ny gulvbelægning forsvandt lugten.

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Jørgen - d. 24/06-16 kl. 07:21
Vi har et hus fra 1937 hvor vi renoverede vores stue (stueetage) sidste år, rev væg ned mellem køkken og stue.
Siden da har vi i værelset ovenover haft problemer med en tør lugt af beton el. støv vi lufter ud hele tiden med lugt kommer med det samme igen når vinduer lukkes.
Ved at der i gulvet er lagt et lag med sand
(måske brand og lyddæmpning) kan det tænkes det er det?

Mvh.
Jørgen

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Joan Petur Kjærbæk - d. 02/07-16 kl. 05:06
Hej.
Vi har lige overtaget et murstenshus fra 1963.i bryggerset et der en dominerende syrlig lugt. Ikke hengemt eller fugtlugt. Har nogen her haft lignende problemer

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Nina - d. 05/07-16 kl. 01:38
Jeg bor I en murstensejendom i Vanløse. Et hus på 2 etager med nabo både den ene og anden vej. For nyligt er mit soveværelse begyndt st lugte virkelig grimt, det er lige før jeg troede at en nabo var død, eller et dyr et sted. Her lugter det også mest ved gulvet og væggen mod min nabo, jeg har min lille søn på 8 mdr. Og jeg er efterhånden begyndt at bekymre mig om det kan være farligt for ham at sove i lugten. Jeg har vasket gulvtæppet og væggene, og lugten går også kun væk her hvis et vindue står åbent konstant.
Jeg vil hå på ejendomskontoret imorgen og fortælle at vi har denne lugtgene, håber på at det muligvis er naboen der har glemt en gammel skraldespand eller noget, selvom at jeg tror problemet er mere omfattende end det. Skal lige siges at vi bor øverst, loftet bliver ikke brugt, jeg ved faktisk ikke hvad der er deroppe...nåh men nu håber jeg at jeg kan falde i søvn i den her stank godnat

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Stine - d. 19/09-16 kl. 23:10
Vi endte med at hive gulvene op. Umiddelbart var der ikke noget at se, men bagsiden af gulvbrædderne lugtede og der var rigtig meget sand som myrer havde slæbt ind og dårligt isolerede varmerør. En anelse sort slør i det ene hjørne, men kan umuligt have været kilde til lugten. Vi tog panelerne af rundt om dørene og under karmen lugtede også af beton/fugt/støv. Tror lugten sidder i det gamle træværk. Men lugten er væk nu trods de gamle dørkarme.
Mvh Stine

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Pia - d. 14/10-16 kl. 02:31
Det kunne være rigtig interessant at høre fra Tommy igen,........ da det han beskriver minder om vores tilfælde i dagligstuen, hvor der nu her i fyringssæsonen 2016/2017 kommer en ret uudholdelig muggen lugt fra gulvet, specielt koncentreret omkring panelet og gulvet, hvor der efter afhøvling for mere end 25 år siden af parketgulvet er blevet et ½ cm gabende mellemrum ml. gulvet og underste kant af panelet. Vi synes lugten er en tydelig mug-lugt, og har haft vvs og skadedyr samt fugtmåling i gang for at indkredse problemet, uden held. Der er målt mere end normalt tørt på de 30 % på alle steder omkring yder -og indemur og ingen tegn på radiator eller rørskade med evt. sivning el. gennemtæring, og INGEN angreb af mus eller rotter. Næste step lyder til at være noget med at få gulvet taget af i området og kikket til konstruktionen. Vi bebor et rækkehus fra midt 50`erne, og nabos nabo har simpelthen gjort det, at han fik boret et hav af huller ned i betonstenene ml. gulv og indervæg, som ikke er en hulmur, men blot dårlige betonsten og ganske lidt puds. Alt dette efter fjernelse af det oprindelige panel. Derefter gav han alle huller + hulrum en "brandskum" total fyldt op, for derefter og til sidst at sætte nye paneler på. Der har siden da ikke været lugt og trækgener fra stedet, som der opstår i disse rækkehuse p.g.a. meget dårligt bygget gulv-og vægkontruktion. Men han har aldrig haft den mugne lugt, så vi tænker måske at det er enten svamp eller råd, vi er ude i, men som sagt ingen hulmur. Også gerne et kvalificeret bud til os, tak.

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Jane - d. 16/10-16 kl. 01:09
Vi har en lugt af sur mælk. Den kom efter vi satte varme på. Alt er blevel tjekket. Men kan ikke lokalisere lugten. Den er væk om morgen. Og kommer igen om formiddagen og bliver til sen aften. Altid i gang og køkkenet.

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Hanne - d. 07/11-16 kl. 16:57
HVIS man nu bestiller sådan en måler ift. fugt/ skimmesvamp - er den så offentlig? fx ift. forsikringsselskabet..om end vi jo ville fortælle dem om det under alle omstændigheder.

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Susanne Møller - d. 29/11-16 kl. 17:00
Har sommerhus/fugt lugt i hus fra 1962 med 60 cm fundament. Kloak var utæt og er nu blevet foret. Alt mit tøj og mine ting lugter stadig støvet. Har i dag haft besøg af en Fugt/skimmel tester og fik lavet hul i gulvet. Svar: Ingen skimmel, ikke for fugtigt fundament. Det han fortalte var at skulle lugten væk skulle gulve fjernes, fundament graves op og nyt etableres. Han sagde lugten kom fra bakteriers fordøjelsesproces!! Når der bliver fugtigt, lugter der mere, fordi der kommer flere bakterier....altså bakterieprutter! Pt. undersøger jeg mulighed for ozonrensning. Maskiner kan lejes og tager lugt og bakterier, som de siger forsvinder og ikke kommer tilbage..!

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Janni Hansen - d. 24/12-16 kl. 01:19
Hej. Meget interessant emne, men desværre ikke mange mulige svar. Jeg bor i murstenshus fra 1966. Her er også den forfærdelige lugt! Særligt når der er kraftig regn og blæst. Jeg lufter dagligt ud, har haft tømrer og bygnings konstruktør hjemme, fået målt fugt i hele huset og skåret et stykke gulv op. Intet at bemærke . .
God ju

lugt i træ sommerhus fra 60erne

Skrevet af: mia - d. 10/01-17 kl. 21:35
Vi er generet af en mærkelig lugt fra en ydervæg i soveværelset.
Huset er bygget af træ og eternit plader.
Lugten er stærk i samlingerne og må komme fra noget materiale bag trævæggene.
Det lugter af en blanding af tjære og benzin?
Lidt ala jernbanesveller.
Vi kan ikke holde ud at sove derinde mere.
Kan man have isoleret med noget mystisk?
Mon ikke vi er nødt til at pille væggen ned

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Jannie Pedersen - d. 09/02-17 kl. 15:38
Mig og min overbo har i årevis været generet af grim lugt/muglugt i vores lejligheder. Vi bor i en murstensetageejendom fra 1938. Lugten har været værst i sommerhalvåret og værst efter voldsom regn og når det blæste meget. Vi har i løbet af årene haft indtil flere byggesagkyndige ude og undersøge ejendommen uden held og uden at der kunne måles fugt nogen steder ellers ses fugt.
På grund af helbredsproblemer (astma) og da vi til sidst blev desperate over lugten valgte vi at få lavet en DNA test af OBH gruppen. En sådan test kan med meget stor nøjagtighed se om der er skimmelsvamp i ens bolig uden at man skal lave destruktive indgreb. Den tages af en lille støvprøve i lejligheden og denne analyseres herefter for DNA materiale fra skimmelsvampesporer. Prøven viser om der er farlige skimmelsvampesporer i støvet i ens lejlighed, koncentrationen og hvilke arter der er tale om.
Testen viste, at der var farlige sundhedsskadelige skimmelsvampesporer i vores lejligheder. Vi fik herefter fat i et tømrerfirmaer der lavede en grundig gennemgang. Det viste sig, at der var et par utætheder oppe ved vores tag og en utæthed i inddækningen ved vores skorsten, således at vandet var løbet ind i tagkonstruktionen og videre ned i vores murværkskonstruktion og ind i etageadskillelsen. En inddækning til ventilationshætte oppe på taget var ligeledes utæt. Desuden viste det sig at en tagrende på den ene side af huset havde bagfald så ved voldsom regn - som tagrenden ikke kunne tage - løb vandet bagover og ned langs murværket med det resultat at murværket blev opfugtet.
Opfugtet murværk lugter værst når det er varmt udenfor, idet varmen presser fugten ind i murværket.
Så hvis der lugter af mug i ens bolig er der med meget stor sandsynlighed noget galt og det bør tages alvorligt. Tjek blandt andet taget og tagrenderne samt murværk. Fugt i murværket kan ikke altid måles indefra førend puds m.m. er banket af så man er helt inde til de rå mursten. Sådan var det i vores tilfælde.
Vi er nu i gang med den helt store renovering og det bliver desværre rigtig dyrt fordi vi har været så længe om at finde problemet.
Håber at vores historie kan give lidt input.

Sv: lugt i værelse

Skrevet af: Anette Voss - d. 11/08-17 kl. 21:05
Vi har købt 3 svenske militærlamper og de lugter afskyeligt af fisk, kvalmende, hver gang de tændes, hvis fatningen er lavet af bakelit, må lugten stamme derfra. Mon bakelit er giftigt?

Skriv svar i bloggen

Hvis du ønsker at oprette din egen blog skal du klikke her
Dit Navn:  
Emne:  
Læs
Læs
Læs
Læs
Læs
Læs
Læs
Læs
Læs
Læs
Læs
Læs
Læs
Læs
Læs
Læs
Læs
Læs
Læs
Læs
INDHENT HAVEANLÆG TILBUD
INDHENT ANDRE HÅNDVÆRKERTILBUD
Nyt murværk >> Nyt facade >> Nyt tag >>
Nyt vindue >> Nyt bad >> Nye el-install. >>
Nyt gulv >> Ny maling >> Ny belægning >>
Nye fliser >> Ny tilbygning >> Nyt 1. sal >>
BLOGGEN
Sv: Pris på belægning af herregårdssten
Sv: Einhell portåbner
Sv: Danica Køkken
Sv: Slå et træ ihjel!
Sv: Vedrørende gyngestole til huset
Sv: Pillefyr versus varmepumpe??
Sv: Elendig håndværker
Se alle indlæg
NYHEDER
Nu kommer haven helt ind i stuen
Et fristed i haven
Skydedøren. Skabt til det danske vejr
Ny jordvarmeløsning går i dybden efter den grønne varme
Ren luft uden larm
Energi-neutralt vindue med ægte, tynde sprosser og kitfals
Støvsugeren til familier med børn og pelsdyr i huset
Slagskruetrækkeren kræver stærkere bits. Her er de
Centralstøvsuger på en weekend
Fein MultiMaster nu også med batteri
Se alle nyheder

bygogbolig.dk

Hvad søger du?
Tilmeld dig gratis til bygogbolig.dk’s Bygge klub for boligejere.
Du får viden om dit byggeri, billigere byggematerialer og meget mere.
Se et nyhedsbrev her
Nyhedsbrev for bygherre
Nyhedsbrev for håndværkere
Service & regler
- Brochure service
- Blog byggeriet
- Indhent tilbud
- Find håndværker
- Byggereglementer
- Byggeregler og blanketter
- Kontrakter og forbruger tips
- Pjecer
- Anke & klagenævn
- Projekter
Funktioner & leg
- Indhent tilbud
- Design dit hjem
- Se videoer
For håndværkere
- Kontrakter
- Se byggeopgaver
- Bliv en bedre håndværker
- Kurser og uddannelser
- Byggereglementer
- Byggeregler
- Blanketter & aftalesedler
- Entrepriseret fra A-Z
Tilmeld firma her
- Håndværker
- Arkitekt
- Advokat
- Byggesagkyndig
Log ind
SITEMAP
BOLIGEJER
Andelsbolig
Fritidshus
Kolonihave
Lejebolig
Lejlighed
Villa / rækkehus
HAVEN
Drivhuse og havecentre
Flaget
Fliser og sten
Græsplæne og grønt
Havemøbler
Haveredskaber
Hegn og hæk
Legeredskaber
Pool og udespa
Terrasser
Udekøkken og grill
HUSET
Carporte
Døre & vinduer
El-installationer
Energi & miljø
Gulv, væg & loft
Isolering & klima
Kloak & dræn
Markiser
Mur & facade
Opvarmning
Sikkerhed
Skadedyr
Solceller og Energi
Tag & tagrender
Trapper & altaner
Varmepumper & Jordvarme
INDRETNING
Belysning
Centralstøvsuger
Det moderne hus
Gardin/persienne
Gulv og tæpper
Hjemmekontor
Maling og farver
Møbler
KØKKEN OG BAD
Badeværelset
Fliser og terrazzo
Gulvafløb
Husholdning
Hårde hvidevarer
Køkkenet
Sanitet
Spabad
NYBYG
Bjælkehuse
Elementhuse
Murstensvilla
Om- og tilbygning
Sommerhus
Træhuse
Udestuer
Unikke arkitekthuse
PAPIR OG LOVE
Finansiering
Flytning
Forsikringer
Instanser
Køb og salg
Naboret/pligter
Skatten
PROFESSIONEL
Arkitekt
Byggesagkyndig
El og VVS
El-værktøj
Kontor
Maskiner
Materialer inde
Materialer ude
Sikkerhed
Tele og data
Udlejning
Værktøj
© 1998-2017 bygogbolig.dk ApS