Profile A/S

Verdens første tagsten, der aktivt renser luften

Huset | Skrevet af Profile A/S d. 19. maj 2009

ClimaLife er verdens første tagsten, der aktivt renser luften og forbedrer miljøet ved at neutralisere drivhusgasser

Det lyder næsten for godt til at være sandt: Men nu kan husejere aktivt forbedre miljøet blot ved at lægge det rigtige tag! Baggrunden for dette er verdensnyheden ClimaLife – en nyudviklet tagsten med en unik evne til at rense luft og miljø for NOx, der nok er bedre kendt som drivhusgasser.


At ClimaLife tagstenen aktivt er i stand til at rense luften for drivhusgasser skyldes, at tagstenen, der er lavet af beton, har en indbygget ”katalysator” bestående af titandioxid, som via en fotosyntese-proces neutraliserer skadelige drivhusgasser og forvandler dem til harmløst nitrat. Dagslys og solskin er alt, hvad der kræves for at sætte processen i gang. I dagslys neutraliserer ClimaLife helt op til 90 procent af de skadelige drivhusgasser, mens tallet er 70 procent uden sol.

Når først ClimaLife-taget er lagt, vil taget i hele sin levetid aktivt arbejde med at omdanne skadelige drivhusgasser til helt ufarligt nitrat og dermed gavne miljøet. Ikke mindst i byområder, hvor der er mange biler og dermed et stort forbrug af benzin og gas kan ClimaLife tagstenen bidrage væsentligt til at bekæmpe forurening og medvirke til at skåne ozonlaget ved at neutralisere miljøskadelige drivhusgasser.


”Rent miljømæssigt er ClimaLife så effektivt, at et tag med ClimaLife på 200 kvadratmeter kan nedbryde en mængde partikler, der svarer til udledningen fra en bil, der kører 17.000 km. Tagstenene skal bare lægges, og så klarer solen, vinden og regnen resten, fortæller René Holde, salgsdirektør i virksomheden Profile A/S, der nu introducerer ClimaLife på det danske marked.



Profile A/S

customer-logo

Firma Adresse

Skånevej 2
6230 Rødekro

Nyeste artikler fra Profile A/S
Den lette tagløsning
Profile A/S
Den lette tagløsning
Læs artikel
Kunsten at vælge det rigtige tag med Nibra
Profile A/S
Kunsten at vælge det rigtige tag med Nibra
Læs artikel
Verdens første tagsten, der aktivt renser luften
Profile A/S
Verdens første tagsten, der aktivt renser luften
Læs artikel

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.