Kogegrejets bund skal være helt plan, dog må bunden godt være en anelse konkav (buer indad), da den under opvarmningen lægger sig ned på pladen. Buer bunden udad, vil el-forbruget ikke bare øges dramatisk, men gryden står usikkert, og varmefordelingen bliver ikke jævn.
Kogegrejets bund skal mindst dække kogezonen, mindre kogegrej øger energiforbruget, og overkog brænder let fast på kogezonen.
Ved nyanskaffelse af køkkengrej til glaskeramiske plader, skal man være opmærksom på:
Brug kun grej, der anbefales til glaskeramiske plader. Aluminium har den bedste varmeledende evne, men kan efterlade aluminiumsafsmitning eller -afskrab på glaskeramiske plader. Afskrab skal fjernes med det samme, da det kan smelte ned i pladen under ugunstige forhold. Afsmitninger fjernes med et rengøringsmiddel beregnet til glaskeramik, men det kræver ‘knofedt’
Kogegrej med lakerede eller emaljerede bunde, af dårlig kvalitet kan skalle af og brænde ned i pladerne. Bunde med groft mønster kan slide på pladens dekoration
Vælg altid kogegrej, der anbefales til glaskeramiske plader, f.eks. rustfrit stål, kogegrej med sandwichbund, emaljeret kogegrej af god kvalitet eller støbejern uden skarpe kanter.
Usserød Kongevej 80
2970 Hørsholm
Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.
Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.