Mortalin A/S

Uønskede rejsekammerater…

Skadedyr | Skrevet af Mortalin A/S d. 26. maj 2014

Væggelus spredes med tøj, bagage og ved flytning

Om du har boet på 4 stjernet luksushotel eller 1-stjernet vandrehjem betyder ikke noget for væggelusen. Fra hele verden lyder det, at det hurtige insekt atter er i fremmarch – og væggelusen smutter nemt med bagagen hjem fra ferien.

Har du først fået væggelus kan de være svære at slippe af med igen! Et ubehandlet væggeluseangreb spreder sig nemt til de øvrige lejligheder i ejendommen eller med ungernes tøj, når de overnatter hos kammerater!

Overvågning af væggelus
Få klar besked omkring uønsket besøg af væggelus med overvågningsfælden Bed Bug Alert, som kan bestilles på Mortalins WebShop her. Mortalin udfører bekæmpelse af væggelus med 3 måneders garanti.

Fælden er velegnet til overvågning af og til at konstatere om der er væggelus.

Placér fælderne overalt hvor der er mistanke om væggelus – under madrasser, mellem sofapuder, i kufferter mv.

Fælden kan ikke anvendes til egentlig bekæmpelse – tilkald en professionel fra Mortalin til dette.

Væggelus (Cimex lectualris) gør ikke nogen egentlig skade, men deres bid på mennesker er meget ubehagelige, så derfor bekæmper vi dem som skadedyr.


Væggelus holder ofte til i eller i nærheden af sengen, hvor der hver nat venter dem et blodmåltid. De bider på arme, ben og hals – eller på alt, hvad der stikker uden for dynen. Vi bekæmper derfor gerne væggelus – det er dog ikke altid så nemt.


Væggelus er igen blevet et problem på overnatningssteder, hvor der er forholdsvis stor udskiftning – campingpladser med feriehytter, vandrerhjem og hotelværelser. Her er det nemt at bringe væggelus til og ligeså nemt at få dem med hjem i bagagen.

Væggelus er tæger
Væggelusen (Cimex lectularis) er en tæge. Alle tæger har en sugesnabel, men det er de færreste, der som væggelusen bruger den til at suge blod. De fleste lever af plantesaft. I modsætning til de fleste andre tæger er væggelusen vingeløs.

Farven er nærmest rødbrun. Og når den ikke lige har fyldt sig med blod, er kroppen papirstynd.

Om dagen sidder væggelusene gemt i revner og sprækker, men om aftenen kommer de frem for at opsøge byttet, som de vist især finder ved at gå efter varmen. De foretrækker menneskeblod, men kan også suge på andre dyr, f.eks. på kaniner, rotter, mus og fugle.

Væggelusens bid
Der er stor forskel på folks følsomhed overfor væggelusbid, nogle generes overhovedet ikke, mens andre svumler voldsomt op i huden. Bidene kendes lettest fra “loppestik” på deres placering, da lopper bider på kroppen under tætsiddende tøj, mens væggelusen næsten altid vælger de utildækkede dele af kroppen så som hænder, arme, hals og fødder – kort sagt, alt hvad der stikker uden for dynen!

Bekæmpelse inden de spreder sig
Væggelusene spredes med tøj og bagage og ikke mindst ved flytning, hvilket er baggrunden for kravet om flytteattester i nogle kommuner og boligselskaber. De kan dog også i visse tilfælde selv vandre fra lejlighed til lejlighed langs rør etc.

Konstaterer man væggelus, har man, såfremt man er lejer, pligt til straks at melde det til ejeren, der ifølge loven skal sørge for at få dem bekæmpet.
Undlader man dette, og breder dyrene sig i ejendommen, kan man pådrage sig et alvorligt erstatningsansvar.

Væggelusbekæmpelser kan være vanskelige, derfor bør de udføres af professionelle. Mortalin foretager bekæmpelse af væggelus med 3 måneders garanti for virkning.

Book en bekæmpelse her!



customer-logo

Firma Adresse

Bråbyvej 74
4690 Haslev

Nyeste artikler fra Mortalin A/S
Fremtidens rottebekæmpelse
Mortalin A/S
Fremtidens rottebekæmpelse
Læs artikel
Nye tider for rottebekæmpelsen
Mortalin A/S
Nye tider for rottebekæmpelsen
Læs artikel
Bekæmpelse af sorte havemyrer med garanti
Mortalin A/S
Bekæmpelse af sorte havemyrer med garanti
Læs artikel
SuperCat mosegrisefælde
Mortalin A/S
SuperCat mosegrisefælde
Læs artikel
Elektrisk rottefælde
Mortalin A/S
Elektrisk rottefælde
Læs artikel
Mortalin certificeret efter CEPA-standarden
Mortalin A/S
Mortalin certificeret efter CEPA-standarden
Læs artikel
Insektnet til vinduer, døre og porte
Mortalin A/S
Insektnet til vinduer, døre og porte
Læs artikel
Når fugle bliver en plage…
Mortalin A/S
Når fugle bliver en plage…
Læs artikel
Indlæs flere artikler...
Brochurer
Victor® Elektrisk Rottefælde
Mortalin A/S
Victor® Elektrisk Musefælde – Brugsanvisning
Mortalin A/S
Indlæs flere brochurer...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.