Ukrudtet får ikke en jordisk chance

Fliser og sten | Skrevet af d. 6. juni 2012

Dansand har udviklet en fast og stabil fuge, der effektivt forhindrer ukrudt i at kunne trives mellem terrassefliserne.

Ukrudt trives fint i jord og sand, og derfor vil der næsten altid være problemer med ukrudt mellem fliserne på terrassen eller i indkørslen. Men hvem siger, at fugen skal bestå af almindeligt sand? Hvis sandet nu blev erstattet med et andet materiale, der er næsten lige så fast som fugerne imellem murstenene, ville ukrudtet ikke have en jordisk chance for at kunne trives.


Det er lige præcis denne alternative ukrudtsfrie løsning, som Dansand kan tilbyde alle danske boligejere. Produktet hedder Danfast og er en fleksibel og fejefast belægningsfugemørtel, der danner en så fast og stabil fuge, at problemet med ukrudt vil være løst én gang for alle.

Danfast består af en speciel blanding af kvartssand, cement og nogle organiske bindere, og materialet skal fejes ned i fugerne som almindeligt fugesand. Når det herefter bliver vandet eller fugtet, vil det hærde op til en fast masse. Hærdningen tager cirka 12 timer ved 20 grader på en terrasse. Den hærdede fuge bliver så stærk, fast og elastisk, at den kan tåle at blive fejet på uden at forsvinde, ligesom den kan tåle frost og mindre bevægelser i underlaget.

Dansand A/S, der ligger syd for Silkeborg og er Nordeuropas største producent af kvartssand, oplyser, at Danfast kan anvendes til fuger ved både nye og eksisterende belægninger. Belægningen skal ligge på et forskriftsmæssigt udført underlag, og fugerne skal være rengjorte og helt fri for jord og andet materiale. Fugebredden må variere mellem 2 mm og 15 mm, og fugedybden skal være minimum 40 mm.

Danfast leveres i 20 kg sække og forhandles landet over gennem byggemarkeder og tømmerhandler. Der kan læses mere på Dansand’s hjemmeside.



customer-logo

Firma Adresse


Kontaktoplysninger

E-mail: Telefon: Hjemmeside:

Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.