Morsø Jernstøberi A/S

Stilsikker brændeovn holder på varmen

Møbler | Skrevet af Morsø Jernstøberi A/S d. 29. august 2011

Den danske brændeovnsproducent Morsø giver nu to af sine populære designikoner ekstra højde og mulighed for at sprede varme, selvom brændet for længst er gået ud. Modellerne går under navnene 6190 og 7690, og de får træet til at række længere.


De to nyheder har fået plads til varmelagringssten i toppen, og det er hemmeligheden bag ov-nenes evne til at gemme på varmen. Mens ilden knitrer i ovnen, lagrer stenene nemlig varmen. Herefter sender de varme bølger ud i rummet i op til 15 timer efter, at træet er brændt.

De to nyheder er Morsøs stilsikre bud på, hvordan der kan spares på brændet uden at skrue ned for temperaturen.

To stærke ovne
Morsøs første bud på en brændeovn med varmelagring er 7690. Modellen er skudt i højden i forhold til 7600 og kan nu prale af at være hele 141 centimeter. Det runde design giver modspil til den markante højde, mens en stor glaslåge midt på ovnen giver perfekt kig til de orange flammer.


Modellen får selskab af den lidt mindre 6190 i ovalt design, som tilfører et harmonisk udtryk. Ovnen har en højde på 136 centimeter, og også lågen med glas er en smule mindre. Morsøs 6190 giver mulighed for at udnytte og lagre varmen, selvom familien ikke har behov for en stor brændeovn.

Speciallavede sten i toppen
Fælles for de to opdaterede brændeovnsklassikere er varmelagringsstenene i toppen af ovnen. Stenene fylder hele det øverste rum, og de afgiver automatisk varme, når brændet er væk i ovnen.

Ved hjælp af en reguleringsenhed bestemmer brændeovnseksperten selv, om al varmen skal sendes ud i rummet med det samme, eller om noget af den skal lagres i specialstenene til senere brug.

Morsø 6190 og 7690 forhandles hos førende pejsecentre landet over.



Morsø Jernstøberi A/S

customer-logo

Firma Adresse

Furvej 6
7900 Nykøbing M

Nyeste artikler fra Morsø Jernstøberi A/S
Stilsikker brændeovn holder på varmen
Morsø Jernstøberi A/S
Stilsikker brændeovn holder på varmen
Læs artikel
Den originale skovovn fra Morsø
Morsø Jernstøberi A/S
Den originale skovovn fra Morsø
Læs artikel

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.