Spar penge med varmegenindvinding

Energi & miljø | Skrevet af d. 7. november 2011

Varmegenindvinding er at genbruge energi til opvarmning som du allerede har betalt for.


Varmegenvinding
Varmegenindvinding er en teknologi der genvinder varme fra kilder hvor varmen ellers ville gå tabt. Inden for boliger har man primært spildvarme og varmetab gennem ventilation og gennem varmt spildevand. Et velkendt princip for varmegenindvinding er varmeveksleren som genvex har gjort til sit speciale. Man taler ligefrem om GENVEX-anlæg når man taler om varmeanlæg med varmegenindvinding.

Varmegenindvinding som middel mod stigende energipriser
Inden for de senere år hvor energiomkostningerne til varme nærmest er eksploderet så vinder varmegenindvinding ind på markedet i samme grad som alternative energikilder. Der er økonomi i at genindvinde varme, da det ofte er meget effektivt at genbruge varmen frem for at producere ny varme. Med varmegenindvinding kan man endda udnytte den gratis varme som naturen leverer, da en god planlagt varmegenindvinding også kan udnytte varmeindstråling fra solen gennem f.eks. vinduer.

Varmegenindvinding og ventilation – to sider af samme medalje
Genvex kombinerer varmegenindvinding med ventilation – det handler om at fjerne varme der hvor den er for meget og tilføre den der hvor den er for lidt. Man kan genbruge varmen fra udsugningen til opvarmning af frisk luf der blæses ind i boligen. Man kan også genanvende udsigningsvarm,en til opvarmning af brugsvand.

Varmegenindvinding er en del af det danske bygningsreglement
Det nye bygningsreglement fremmer ventilation med varmegenvinding og hermed sikres et godt indeklima uden fugtproblemer, som ellers ville opstå pga. den tætte isolering. For branchen er det vigtigt at slutbruger får en positiv oplevelse med ventilation både hvad angår støj og træk. Det er derfor vigtigt at sørge for at det er kompetente montører der håndterer ventilations løsninger. Varmegenindvinding med ventilation er ikke mindst et område der har stor indflydelse på indeklimaet og her skal positive effekter fra energibalancen ikke ødelægges af lydforurening.

Effektiv varmegenindvinding kræver dygtige montører
Genvex tilstræber generelt at sikre et højt uddannelsesniveau hos vores partnere. Specifikt har vi også uddannet autoriserede Genvex-partnere for at sikre at de alle har de rette kompetence der passer til Genvex-ånden dvs. vision og værdier. Herved sikrer vi at der vil være en korrekt installation af både maskine og luftfordeling via et rørsystem. En ordentlig indregulering og instruktion til slutbrugeren er nødvendig for at sikre at kunden for en positiv oplevelse af sit ventilationsanlæg til varmegenindvinding.

Varmegenindvindning skal være en positiv oplevelse for slutbrugeren
Det er branchen opgave at sikre at netop slutbrugeren får en positiv oplevelse ved brug af ventilationsanlæg med varmegenindvinding og ikke oplever generende faktorer såsom støj og træk. Et varmegenindvinings anlæg skal tjene slutbrugeren i lang tid og skal være lige så drifssikker som de traditionelle varmeanlæg man kender fra den traditionelle opvarmning.

De vigtigste fordele ved et Genvex ventilationsanlæg



customer-logo

Firma Adresse


Kontaktoplysninger

E-mail: Telefon: Hjemmeside:

Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.