Energi Danmark A/S

Spar op til 66% på varmeudgiften

Opvarmning | Skrevet af Energi Danmark A/S d. 1. december 2003

En varmepumpe består af en eller flere indedele og en udedel. Indedelene placeres, hvor varmebehovet er størst. Det vil typisk sige i stuen, gangareal eller i køkken/alrum. Udedelen placeres udvendigt ved huset.


Princippet i en varmepumpe er populært sagt ligesom et omvendt køleskab. Kompressoren i udedelen indsamler og oparbejder den varme, der naturligt findes i luften. Herefter overføres varmen til indedelen, som opvarmer luften i din bolig. Selv om termometeret viser minusgrader, findes der stadig varme i udeluften, som varmepumpen kan udnytte.


På varme sommerdage får du endvidere mulighed for at benytte varmepumpen som et effektivt afkølingssystem. Populært sagt vender vi strømmen, så anlægget virker som et airconditionanlæg.

I mange sommerhuse vil en varmepumpe kunne klare 100 % af varmebehovet. I helårshuse kan den klare op til 90 % af varmebehovet. Resten klares fortsat af elradiatorer, gulvvarme eller anden varmekilde.

Træk gratis varme ud af luften
Panasonic varmepumper har i dag en effektfaktor, der er større end tre. Det vil sige, at varmepumpen leverer tre gange så meget energi, som den bruger. Installeres der en varmepumpe i et elopvarmet hus, vil man få varme for godt tre kroner, hver gang man betaler én. Derfor er varmepumpen en god investering.

Lad vores konsulent regne på din varmeøkonomi. Konsulenten kan fortælle dig præcist, hvilken Panasonic varmepumpe, der kan dække dit varmebehov.

Endelig giver varmepumpen dit hus et bedre indeklima.

Det er meget enkelt at få installeret en Panasonic varmepumpe i din bolig. Når du har accepteret vores tilbud, aftaler vi sammen, hvor varmepumpens enheder skal placeres.

Herefter står vi for hele installationen af anlægget – du slipper med andre ord for at bestille håndværkere.

Det er meget vigtigt for komforten og driften af anlægget, at varmepumpen bliver korrekt placeret i boligen, så opvarmningen/afkølingen fungerer tilfredsstillende.

Vores montører vil typisk være en dag om at sætte Panasonic varmepumpen op i din bolig. Han monterer varmepumpen på de aftalte steder, sætter strøm til anlægget og fører herefter rør fra inde- til udedelen. Sidstnævnte sker så skånsomt som muligt. Endelig får du en grundig instruktion i brug af varmepumpeanlægget.

Med en Panasonic varmepumpe får du ikke alene billig varme. Varmepumpen sørger også for, at indeklimaet i din bolig bliver bedre. Det skyldes at:

– varmepumpen cirkulerer luften rundt i huset

– Den giver en jævn varme i boligen og varme gulve uden træk

– Du får mindre fugt i boligens vinduer, hvilket fjerner risikoen for råd

– Varmen fra pumpen er ikke så tør, som varmen fra en el-radiator eller brændeovn

Et godt indeklima
Et godt indeklima i boligen betyder bedre komfort for hele familien – ikke mindst for allergikere. I Panasonic varmepumpen er der indbygget et aktivt kul- og mikrofilter.

Det betyder at:

– Der vil være mindre støv i boligen

– Varmepumpens filter opfanger skimmelsvampe, pollen og bakterier

– Dårlig lugt fra bl.a. husdyr og cigaretrøg neutraliseres

Har du en brændeovn i din bolig, hjælper Panasonic varmepumpen med at cirkulere varmen fra ovnen. Samtidig renser den luften for det støv og snavs, der følger med at tænde op i brændeovnen. Med en Panasonic varmepumpe bliver luften i din bolig ren og frisk til glæde for hele familien.

Læs mere på Energi Danmark NRGi’s hjemmeside – klik på logoet.



Energi Danmark A/S

customer-logo

Firma Adresse

Åhave Parkvej 27
8260 Viby J

Nyeste artikler fra Energi Danmark A/S
Udnyt jordvarmen – og halvér din varmeregning
Energi Danmark A/S
Udnyt jordvarmen – og halvér din varmeregning
Læs artikel
Solfangere
Energi Danmark A/S
Solfangere
Læs artikel
Isolering
Energi Danmark A/S
Isolering
Læs artikel
Frisk luft til dig og din bolig
Energi Danmark A/S
Frisk luft til dig og din bolig
Læs artikel
Indlæs flere artikler...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.