Lithos ApS

Smuk og stærk sandsten fra Indien

Fliser og sten | Skrevet af Lithos ApS d. 2. juli 2008

Det danske vejrlig kan intet stille op mod de hårdføre sandsten, som LITHOS natursten importerer fra stenbruddene i den indiske delstat Rajahstan. Stenene findes i fire smukke grundfarver, et væld af udskæringer og både til terrassemiljøet, haven, indkørslen og indendørs brug.

I delstaten Rajasthan i det nordvestlige Indien foregår en stor produktion af sandsten i høj kvalitet. Nu har den danske virksomhed LITHOS natursten. i Vildbjerg ved Herning startet import af sandstenene, som findes i fire markante farvevarianter, den gule Sahara Sandstone, den røde Red Sandstone, den mellemgrå Grey Sandstone og den grå-sorte Dark Sandstone.


Direktør Kjeld Risom fra LITHOS natursten fortæller, at navnene langtfra yder stenene retfærdighed. Naturen har sørget for, at sandstenene fremstår med et nærmest overvældende antal fine farvenuancer i raffineret samspil:

Når man ser overfladen helt tæt på, opleves det som at betragte et abstrakt maleri i close up-gengivelse, og på afstand får man en nærmest tredimensionel oplevelse af farvespillet. Det er et utroligt flot materiale med en nærmest organisk udstråling, siger han og fortsætter:

Jeg finder det dybt fascinerende, at et naturmateriale fra et så fjernt og utilgængeligt sted som stenbruddene i Rajasthan i Indien giver indtryk af at være skabt direkte til den enkle, nordiske tradition for design og arkitektur. Stenene vil gøre sig helt formidabelt i de danske indkørsler, haver og boliger.


Gennem en streng kontrol sikrer LITHOS natursten sig, at al den sandsten, som firmaet importerer til Danmark, er den bedste kvalitet fra de dybeste lag i stenbruddene. Sandsten består af kvartssand, som gennem hundreder af millioner år er blevet presset sammen. De hårdeste og mest modstandsdygtige kvaliteter findes dybt nede. De tåler det nordiske vejrlig, både de våde somre og de frostklingende vintre.


Lithos – der i øvrigt er det græske ord for sten – importerer sandstenene i en række forskellige udskæringer. Der er belægningssten, kantsten, brosten, firkantede pæle og endog buede sten, så terrassemiljøet kan anlægges i cirkelform, og så bedene i græsplænen kan få en smuk indramning i samme materiale, som terrassen og indkørslen. Desuden findes sandstenene også i udskæringer til gulvbelægning inden døre.

Stenene fra Indien er noget af det smukkeste, jeg endnu har set, de er superkvalitet, og prismæssigt ligger de i den ikke så dyre ende. Det vil altid være billigere at lægge betonsten af den ene eller anden art, men der er nu en gang en skønhed og en grad af individualitet i sandsten, som beton slet ikke kan hamle op med, siger Kjeld Risom.

Det hører med i firmaets omfattende kvalitetskontrol, at børnearbejde ikke forekommer noget sted i produktionen af sandstenene. LITHOS natursten har endvidere forpligtet sig som sponsor gennem SOS Børnebyerne, der har et projekt for børn i Jaipur i delstaten Rajasthan, hvor stenene hentes op fra dybet, bearbejdes og afskibes.

Vi modtager et fantastisk produkt derfra. Og det er naturligt at give noget tilbage til det lokalsamfund, der er så vigtigt for vores virksomhed, siger Kjeld Risom.



customer-logo

Firma Adresse

Bødkervej 12
7480 Vildbjerg

Nyeste artikler fra Lithos ApS
Det første indtryk
Lithos ApS
Det første indtryk
Læs artikel
Vand i haven
Lithos ApS
Vand i haven
Læs artikel
Monsoon Black skifer
Lithos ApS
Monsoon Black skifer
Læs artikel
Monsoon Black skifer som mur og belægning
Lithos ApS
Monsoon Black skifer som mur og belægning
Læs artikel
LITHOS natursten tager deres ansvar alvorligt
Lithos ApS
LITHOS natursten tager deres ansvar alvorligt
Læs artikel
Trapper og trin
Lithos ApS
Trapper og trin
Læs artikel
Smuk cirkelformet terrasse
Lithos ApS
Smuk cirkelformet terrasse
Læs artikel
Frostsikre skønheder fra Indien
Lithos ApS
Frostsikre skønheder fra Indien
Læs artikel
Indlæs flere artikler...
Brochurer
LITHOS skifer og travertin
Lithos ApS
LITHOS Hovedkatalog
Lithos ApS
LITHOS nye produkter
Lithos ApS
Indlæs flere brochurer...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.