En genstand, der står langt inde på en hylde, er principielt ikke til at få øje på. Skuffer derimod kan trækkes ud, så hele indholdet er synligt og lettere at komme til. Derfor kan man næsten ikke få skuffer nok.
Skuffer er dyrere end hylder, men skuffer udnytter også pladsen bedre, fordi der ikke skal højde til at løfte ting ud over dem, der står i forreste geled.
Skuffer til arbejdsredskaber, der bruges ofte (også papir, alufolie og viskestykker f.eks.), skal ikke anbringes lige under arbejdspladsen. Så står man i vejen for sig selv. Placer skuffer ude i arbejdstrekantens hjørner.
Det er også lettere at overskue indholdet i en skuffe, der kun er 40 cm bred.
Sokkelskuffer er utrolig praktiske til f.eks. flasker i kasser. Kontroller, at skufferne i det valgte køkken er høje nok til bryggeriernes standardkasser, og at skuffens konstruktion kan bære de tunge kasser.
Sokkelskuffer er også perfekte til store genstande, såsom den store støbejernsgryde og pastamaskinen.
Hvis der skal være kosteskab i køkkenet, så vælg et skab, der er mindst 60 cm bredt. Mindre kan ikke rumme både støvsuger, strygebræt, hundemad, gulvskrubbe, og hvad man ellers kan finde på at placere i et kosteskab.
Hjørneskabe i vinkel- og u-køkken er vanskelige at udnytte, og alle køkkenfabrikanter tilbyder forskellige mere eller mindre opfindsomme karruselarrangementer. Hvis man vil spare penge, kan man i stedet udnytte disse hjørner til de store ting, man meget sjældent bruger: Æbleskivepanden, de fine dessertglas (Husk at lægge dem i en papkasse med aviser omkring), pommes frites maskinen, osv.