Skælskør Anlægsgartnere A/S

Sjællandsk firma vinder dansk lyspris 2010

Græsplæne og planter | Skrevet af Skælskør Anlægsgartnere A/S d. 4. marts 2011

Igen i år uddeler Dansk Center for Lys lysprisen med det formål at sætte yderligere fokus på brugen af lys i det offentlige rum i Danmark. I år blev det Københavns Kommune og teamet af entreprenører og rådgivere, der løb af sted med prisen for projektet Nordvestparken i København.

De indsendte projekter er alle bedømt ud fra blandt andet anlæggets tekniske kvalitet, funktionalitet og energiforbrug samt projektets nytænkning og kreativitet.
Anlægsgartneren har været hovedentreprenør på det prisbelønnede projektet i Nordvestparken, og har i den forbindelse blandt andet været med til at designe lyset omkring Ellesumpen. Ifølge Afdelingschef Kim Andersen var dette arbejde særligt udfordrende.

”Vi fandt frem til en løsning, hvor Ellesumpen blev opbygget af islandske lavasten, da de kan indeholde meget vand. I Ellesumpen plantede vi flere forskellige græsarter og rødel, som kan tåle at stå under vand. På den måde fremstod Ellesumpen både som et vådområde og en usædvanlig naturoplevelse. Derudover funger Ellesumpen samtidig som afvanding af tagvand, idet tagvandet bliver genbrugt til at fylde Ellesumpen løbende”, fortæller Kim Andersen.


Med Mælkevejen som inspiration
Nordvest parken åbnede i december sidste år, og beboerne har siden da kunne nyde deres nye eventyrpark med en masse nyskabende lysoplevelser.

Igennem parken slynger sig et asfalteret stisystem, som skaber sammenhæng mellem parkens delområder fra Hulgårds Plads i den nordlige ende til Ørnevej mod syd. Stisystemet er altid fuldt oplyst med projektørbelysning og stjernedrys, så det er trygt og oplevelsesrigt at færdes i parken i de mørke timer. Men udover den permanente belysning i parken er der ligeledes opsat farvet intervalbelysning samt lyskilder, der tændes rundt om i parken ved hjælp af seks bevægelsessensorer. Denne sammensætning af lyskilder giver parkens brugere en unik oplevelse, der altid vil variere afhængig af tid, sted, og brug af parken.

I følge Rasmus Astrup fra SLA Arkitekter har det i arbejdet med Nordvestparken været essentielt, at parken skulle afspejle det område, den var en del af.

”Vi har valgt at tage udgangspunkt i mælkevejen og lade det være temaet for vores arbejde med Nordvestparken. Parken skal, ligesom galaksen Mælkevejen, kunne rumme og binde de mange kulturer og interesser i Nordvestkvarteret sammen”, siger Rasmus Astrup.

Når man bevæger sig rundt i parken, er det ikke til at forudse, hvad der venter om det næste hjørne. Man bliver hele tiden overrasket af eksotiske og farverige træsorter, stjerneformede opholdspladser og en høj bjergtop. Her er udendørsaktiviteter, som der ikke er mulighed for andre steder i bydelen. Mulighederne er uendelige og afspejler den rummelighed, der er kendetegnet for Nordvest.



customer-logo

Firma Adresse

Frederikssundsvej 235
3650 Ølstykke

Nyeste artikler fra Skælskør Anlægsgartnere A/S
Anægsgartner skal lægge 19.000 fliser
Skælskør Anlægsgartnere A/S
Anægsgartner skal lægge 19.000 fliser
Læs artikel
Sjællandsk firma vinder dansk lyspris 2010
Skælskør Anlægsgartnere A/S
Sjællandsk firma vinder dansk lyspris 2010
Læs artikel

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.