Sådan forbereder du dig effektivt til vinteren

Haveredskaber | Skrevet af Mette Jensen d. 29. august 2014

Det kan ikke varer længe. Vinterens kulde kommer igen snart over os, og vi bliver igen nødt til at forberede os lidt på de kolde vintermåneder. Der er mange ting som skal gøres.

Herunder kan du læse mere om nogle af de vigtigste forberedelser du bør gøre dig, inden kulden for alvor rammer vores lille land. Husk nedenstående råd kun er et udvalg af de forberedelser du samlet set bør foretage dig.

Pak dine vinterfølsomme planter ind
Hvis du har mange vinterfølsomme planter til at stå udenfor, så skal du enten sætte dem indenfor i en passende temperatur eller pakke dem ind, så de kan klare sig igennem frosten.

I dag er det muligt hos langt de fleste planteskoler og tømrerhandler at købe udstyr til at pakke planterne ind. Det er uden tvivl værd at investere i dette udstyr, da det sørger for, at planterne ikke dør af frost.

En anden god ting er at samle blade og kviste i løbet af efteråret med henblik på at bruge det som isolering. Hvis du for eksempel pakker ind plante ind i havesække eller lignende, så er det en uhyre god ide at ligge blade og kviste imellem, da det har en meget isolerende effekt og dermed hjælper planten med at holde varmen.

Køb en sneslynge til at fjerne det værste sne fra vej og gade
Hvis du bor et sted, hvor det er uhyre vigtigt, at din gade eller vej er ryddet for sne, så kan det i den grad anbefales at købe dig en sneslynge. Sådan en sneslynge vil spare dig for meget slid, og den kan på ingen tid rydde veje, gader og stier for dig.

Hvis I for eksempel på en klynge af naboer, så kan det måske være en god ide at købe en ”dele-sneslynge”. På den måde skal I ikke af med så mange penge i forhold til, hvis I skulle købe den på egen hånd.

XL-Byg har et stort udvalg af sneslynger til ganske fornuftige priser.


Har du husket at købe vejsalt?
En anden ting som er uhyre vigtig i forbindelse med vinteren er køb af vejsalt. Når det er vinter bliver veje og stier meget glatte. Derfor er det nødvendigt at strø salt ud, så alle kan holde balancen og gå trygt frem og tilbage. Det er især vigtigt at få strøget salt ud på veje og stier som du færdes meget på.

Risikoen for at falde og slå sig er rigtig høj, hvis ikke der er salt på vejen.

Bilen skal have vinterdæk på, inden det er for sent
Noget andet som også er ekstremt vigtigt, men mange faktisk glemmer, er at få vinterdæk på bilen. Vinterdæk gør en kæmpe forskel for sikkerheden om vinteren. Sommerdæk er meget farligt at køre med, når det fryser, da de overhovedet ikke kan stå fast på samme måde som vinterdæk.

Derfor frarådes det på det kraftigste at blive ved med at køre på sommerdæk om vinteren. Både for din egen og andres sikkerheds skyld. Rigtig mange ulykker kunne være undgået, hvis folk havde husket at få vinterdæk på i tide.

Kan dit tag stå imod vinterens sne og kulde?
Som du nok allerede ved, så kan Danmarks vinter være meget hård over for dit tag. Hvis ikke dit tag er stærkt nok, så vil risikoen for tagskader være ekstra høj om vinteren. Derfor kan det altså godt betale sig at få et gratis tagtjek i løbet af foråret eller sommeren.

Med et gratis tagtjek får du tjekket taget fra A-Z. Det kan i den grad anbefales at få udført, da du med tjekket kan få slået fast om dit tag er stærk nok til at modstå vinterens fugt og kulde.

Rigtig mange firmaer tilbyder i dag at udføre gratis tagtjek. Dette tilbud er uden tvivl værd at benytte sig af – også selvom du mener, at dit tag er stærkt nok. Du kan aldrig vide om der sidder en løs tagsten et eller andet sted som senere kan udvikle sig til en større fugtskade.

Skulle det vise dig, at dit tag ikke er stærkt nok, så får du typisk et rigtigt godt tilbud af det firma som har stået for tjekket. Tilbuddet indeholder en udbedring af skaden og er typisk til en pris som er meget svær at få andre steder. Synes du mod forventning, at prisen er for høj, så kan du eventuelt forsøge dig med at indhente nye tilbud via de populære tilbudstjenester. Med sådan en tjeneste kan du typisk indhente tre helt gratis og uforpligtende tilbud på udbedring af tagskade.

Læs flere generelle gør-det-selv tips omkring dit hus og tag her.



customer-logo

Firma Adresse

Vestergade 19B
8000 Aarhus C

Nyeste artikler fra Mette Jensen
Skal du indrette ny butik? Læs mere her.
Mette Jensen
Skal du indrette ny butik? Læs mere her.
Læs artikel
Det bør du vide, når du starter dit eget firma
Mette Jensen
Det bør du vide, når du starter dit eget firma
Læs artikel
Tre grunde til at lave lejekontrakter online
Mette Jensen
Tre grunde til at lave lejekontrakter online
Læs artikel
3 tips til en personlig og ryddelig bolig
Mette Jensen
3 tips til en personlig og ryddelig bolig
Læs artikel
Sådan indretter du entre og badeværelse
Mette Jensen
Sådan indretter du entre og badeværelse
Læs artikel
Sådan kan du spare penge på din varmeregning
Mette Jensen
Sådan kan du spare penge på din varmeregning
Læs artikel
Råd til ejendomsadministration og flytning
Mette Jensen
Råd til ejendomsadministration og flytning
Læs artikel
3 tips til at skabe en hjemlig spisestue
Mette Jensen
3 tips til at skabe en hjemlig spisestue
Læs artikel
Indlæs flere artikler...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.