Sådan bestiller du brænde på nettet

Huset | Skrevet af d. 8. december 2005

Hvad gør du, når der ikke er mere brænde til brændeovnen eller pejsen? En hjemmeside giver ofte det letteste svar på spørgsmålet. Her kan du i ro og mag bestille brænde, træpiller og briketter og betale med alle gængse bankkort heriblandt Dankort. Vi har talt med indehaveren af traesalg.dk Ole Jensen, og han har fortalt os om de forskellige brændetyper, der sælges på hjemmesiden.


Bøg og Eg
Den højeste brændværdi leveres af træsorten bøg. Denne type træ leveres ”løs aftippet” i f.eks. indkørsel. Ved leveringen er en del tørt og klart til brug, men størstedelen vil skulle tørres. Ole Jensen anbefaler at træet sorteres efterhånden, som det stables. Det letteste og mørkeste træ er mest tørt. Når træet leveres aftippet er det sværere for dig at vurdere, om du har fået den rigtige mængde i forhold til levering på palle, men det beror jo på tilliden til din leverandør. www.traesalg.dk leverer dog altid korrekt mængde i det containeren er rumopdelt med 6 rummeter pr. rum. Leverance på palle stiller desuden ofte krav til at underlaget skal være kørefast. www.traesalg.dk kan levere paller med kran. Eg leveres på palle. Bøg og eg har 1-2 års tørretid og det anbefales at købe træet ca. 1 år før.


Birk og ask
Birk og ask er typisk den træsort, der bestilles i sidste øjeblik da træet tørrer hurtigt. Tørretiden er her ½-1 år. Træet leveres på paller. Birk og ask leveres typisk tørt og klar til brug hvor bøg og eg leveres til senere brug – spørg om dette.

Tørt træ
Generelt for træ der leveres på paller, og som du ønsker at anvende hurtigt gælder at det øverste 3-4 lag af træet bør tørres længere, og træet længere nede kan anvendes hurtigere. I øvrigt: Når der tales om tørt træ henvises udelukkende til saftindholdet i træet og ikke til overfladens tørhed. Det anbefales at lægge brændet indendørs til 2-3 dages forbrug, da overflade vandet da tørres hurtigt.

Træbriketter og træpiller
Flere og flere leverer træbriketter og træpiller på paller med 800 kg.´s indhold og dette gør prisen sværere at sammenligne. Hos traesalg.dk leveres altid 1 ton pr. palle. Træbriketter anvendes til brændeovn og giver mindre aske og er lettere at håndtere end alm. træ da det leveres i 10 kg.´s poser. Træpiller leveres i sække 25 kg. og indeholder 8 mm. træpiller.

Express levering
Betales express gebyr 250,- leveres indenfor 1-5 dage ellers 8 dage. Det er typisk træpiller der leveres express og oftest indenfor 1-2 dage efter bestilling.



customer-logo

Firma Adresse


Kontaktoplysninger

E-mail: Telefon: Hjemmeside:

Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.