Rockwool koncernen lancerer banebrydende vægsystem

Arkitekt | Skrevet af d. 4. oktober 2011

Nu lancerer Rockwool koncernen et nyt svar på bygningers klimaudfordringer: RockShell, der er et høj-isolerende vægsystem til lavenergihuse, hvor isoleringen er en del af den bærende konstruktion.

Verden står over for en stor udfordring. Før 2050 skal vi udlede 50-85 % mindre CO2 og i 2015 kommer der igen en ny lavenergiklasse, som stiller skærpede krav til byggeriet. Derfor lancerer Rockwool koncernen nu et nyt banebrydende vægsystem, RockShell. Det giver en helt ny måde at bygge lavenergihuse på, hvor isoleringen ikke blot monteres i væggen; isoleringen er en del af den bærende konstruktion.


”RockShell er et unikt og innovativt modulsystem, der opfylder fremtidens krav om minimalt energitab, indeklimafordele samt miljørigtige og bæredygtige letvægtskonstruktioner. Vægsystemet er blevet en realitet efter en lang udviklingsproces, hvor vi i Rockwool koncernen, har udfordret os selv på, om man kan bygge huse på nye måder for at løse verdens klimaproblemer. Et af svarene på dette er RockShell,” udtaler Simon Bullinger, der er landeansvarlig for RockShell i Skandinavien.

Arkitekten er tilfreds
RockShell vægsystemet giver fleksibelt design – og Rockwool koncernen står klar med rådgivning og hjælp i hele byggefasen; fra den indledende designfase, teknisk support til den færdige bygning.

Arkitekt og partner for arkitektfirmaet Spacefab Søren Stærmose, der står bag et kommende designerhus i Aalborg, hvor RockShell bliver benyttet, siger:

”Vægsystemet er modulopbygget, hvilket gør det nemt at arbejde med det grundlæggende bygningsdesign og bygningens visuelle udtryk. Væggene er tyndere end traditionelle isoleringssystemer, hvilket giver flere kvadratmeter bolig. Med andre ord er RockShell både innovativt, rationelt, miljørigtigt og økonomisk.”

Effektiv konstruktion uden materialespild
RockShell giver også effektive konstruktionsprocesser. Vægsystemet består af meget få komponenter, der leveres direkte på byggepladsen i samlede projekttilpassede leverancer. Der er derfor et minimalt materialespild. Den nemme og fleksible montering bevirker, at to håndværkere kan opføre RockShell ydervæggen på et parcelhus på 150 m2 på to dage. Væggen beklædes efterfølgende med puds og facadeplader som fx Rockpanel, træ, mursten, skalmursten m. fl.. RockShell kan bruges til bærende ydervægge i bygninger på op til 2 ½ etage.

RockShell er lavet af stenuld, som sparer hundrede gange mere energi og skåner miljøet, end det forårsager i sin livscyklus. Herudover er det nemt at genbruge stenulden og stålet i RockShell vægsystemet og lade det indgå i nye produkter.

Faktaark
RockShell er et høj-isolerende alt-i-et byggesystem:

  • RockShell er en ny måde at bygge lavenergihuse på, hvor isoleringen er en del af den bærende ydervæg.
  • Den bærende konstruktion er let og uorganisk.
  • Med RockShell opnås en lav U-værdi på 0,14, der opfylder fremtidens krav om minimalt energitab.
  • Vægsystemet er det ideelle alt-i-et-byggesystem, hvor der opnås flere kvadratmeter, idet væggene er tyndere. Der kan opnås ca. 3 m2 flere brugbare kvadratmeter bolig på et parcelhus på 150 m2 ved at anvende RockShell sammenlignet med at anvende en porebetonvæg eller en tung væg (mursten, isolering, porebeton) med samme isoleringsevne (U-værdi). Tilmed er totalomkostningerne for en RockShell væg billigere.
  • Gratis e-læringsmodul på RockShell hjemmeside, der svarer på næsten alt i forbindelse med planlægning, byggeforløb og systemer.
  • RockShell er testet i henhold til kravene i ETA (European Technical Approval), og testene er udført og certificeret af uvildige testinstitutioner.
  • Vægsystemet passer til gængse byggekomponenter som tage, vinduer, døre og facadebeklædning, og kan bruges til bærende ydervægge i bygninger på op til 2 ½ etage.
  • RockShell minimerer byggeomkostninger og monteringstid.
  • Minimalt materialespild ved opførelsen, og det er muligt at genanvende materialerne, hvis huset skal rives ned.
  • Et RockShell hus kan indtil videre vises frem i Flensburg i Tyskland og i en tilbygning til et hus i Veddelev ved Roskilde. Og i løbet af efteråret 2011 vil der også blive opført et designerhus i Åbybro, et havnebad i Fåborg samt nul-energi handicapboliger i Tåstrup. Flere RockShell byggerier er på vej.


  • customer-logo

    Firma Adresse


    Kontaktoplysninger

    E-mail: Telefon: Hjemmeside:

    Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

    Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

    Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

    Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

    Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.