Schneider Electric Danmark A/S

Risiko for fejl på stikkontakter, der har stået under vand

El-installationer | Skrevet af Schneider Electric Danmark A/S d. 26. august 2011

Stikkontakter, der har stået under vand, bør skiftes. Især kloakvand kan forårsage ætsninger og have efterladt belægninger inde i kontakten, så der er risiko fejl. Vær opmærksom på, at den usynlige skade ikke bliver overset, når nu skaden gøres op.

Det var ikke kun trægulve, paneler og møbler, der gik til, da skybruddet i starten af juli fik vandet til at stige i kældre og lavtliggende huse. Også elinstallationen kan have taget skade – selv om det ikke er synligt nu, når vandet igen er væk.

Både regnvand, men i særdeles hed også kloakvand har med stor sandsynlighed efterladt belægninger og fremmedlegemer inde i stikkontakterne, således at der er risiko for fejl, og at kontakten ikke holder så lang tid som normalt.

  • Vi anbefaler, at alle stikkontakter, dataudtag og andet elmateriel, der har stået under vand bør udskiftes. De kontakter, der sidder inde i huset, er ikke bygget til at kunne tåle vand, så derfor er der risiko for, at der opstår fejl, forklarer Søren Eriksen, der er direktør for kundetilfredshed og kvalitet i Schneider Electric, firmaet bag Lauritz Knudsen.
  • Og det er ikke fejl, der melder sig lige med det samme. Belægninger og ætsninger på metallet tager til over tid, og derfor er det ikke sikkert, at skaden bliver opdaget, når forsikringsselskab og boligejer i første omgang gør skaden op. Vær derfor opmærksom på, om vandet har stået så højt, at stikkontakter har været berørt, advarer han.

    Stod dine kontakter under vand efter skybruddet, er der altså risiko for fejl i elinstallationen. Få din lokale elektriker til tjekke kontakternes tilstand, i hvor høj grad de har været berørt af vandet, og hvorvidt det er nødvendigt med en udskiftning.

    Mere info på: http://www.lk.dk/Lauritz+Knudsen/privat/hvad-maa-jeg-selv/udskift-kontakter-efter-vand.page?



  • Schneider Electric Danmark A/S

    customer-logo

    Firma Adresse

    Industriparken 32
    2750 Ballerup

    Nyeste artikler fra Schneider Electric Danmark A/S
    Mobil-applikation hjælper med indretningen
    Schneider Electric Danmark A/S
    Mobil-applikation hjælper med indretningen
    Læs artikel
    Risiko for fejl på stikkontakter, der har stået under vand
    Schneider Electric Danmark A/S
    Risiko for fejl på stikkontakter, der har stået under vand
    Læs artikel

    Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

    Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

    Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

    Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.