Regnvandsanlæg – hvad er det?

Energi & miljø | Skrevet af d. 17. august 2011

Regnvandsanlæg er en fællesbetegnelse for en opsamling af regnvand i en tank og mulighed for, på nem vis, at bruge vandet til alle mulige formål, såsom havevanding vask og toiletskyl. For at være et anlæg til toiletskyl og tøjvask er der en særlig vvs-rørføring i huset til toiletterne, som enten er en ændring af den eksisterende eller en helt ny.

Der er i realiteten mange producenter af anlæg, særligt i Tyskland hvor ekspertisen på området er størst. Der findes en opdeling af anlæg som kun anvendes til havevanding og vask af bil og anden vask kaldet haveanlæg og anlæg som også bruges til toiletskyl og tøjvask kaldet Husanlæg.


Regnvandsanlæg til huset – Regnvandsanlæg til toiletskyl, tøjvask og anden vask/vanding

  • Husanlæg er de mest kendte fordi de har været debatteret over en rum tid. Der har været modstandere som har været bekymret for at regnvand skulle blandes med drikkevand fordi der kunne opstå fejlinstallationer. Der har dog været mange fortalere også og erfaringerne har efterhånden lukket munden på modstandere.

    Der er nu flere end hundrede tusinde anlæg i bla. Tyskland og de vinder indpas mere og mere. På bye huse er der separat rørføring til toiletter og andre installationer allerede, så der er omstillingen som regel billig, i ældre huse er det lidt mere besværligt at få ført de nye rør. Nogle steder kan det derfor ikke betale sig. Nogle kommuner forlanger opsat måler på det regnvand som bruges til toiletskyl og tøjvask, hvilket gør anlægget lidt mindre rentabelt, men de politiske strømninger er ved at ændre denne holdning.

    Regnvandsanlæg til haven – Regnvandsanlæg kun til havevanding og udvendig vask f.eks. bilvask

  • Haveanlæg er altid meget rentable i den forstand, at alt vand som ellers bruges til havevanding, betales med fuld afgift også afledningsafgift, selv om det ikke reelt sendes i afløbene. Der er derfor fuld besparelse på hver liter der bruges.

    En havevanding bruger 25 liter pr minut svarende til 1500 liter i timen, som så har kostet ca. 60 kr svarende til en tur i biografen. En tør sommer kan nemt koste 4-5.000 kroner i vand, hvis du har en køkkenhave eller vil holde græsset grønt.

    Enhver erstatning af grundvand med regnvand burde fremmes, start med et opkald til regnvandsspecialisten.dk.



  • customer-logo

    Firma Adresse


    Kontaktoplysninger

    E-mail: Telefon: Hjemmeside:

    Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

    Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

    Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

    Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

    Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.