Boel Living Holding A/S

Plus Energibolig

Elementhuse | Skrevet af Boel Living Holding A/S d. 21. september 2011

Boel Living Plus-Energibolig lever allerede nu op til regeringens miljømål for år 2050. 100 % grøn energi.

Plus-Energiboligen er ganske som navnet angiver, en bolig som producerer den strøm som boligen, samt dens beboere forbruger. Altså ingen varmeregning, ingen strømregning, og ingen CO2 udledning.


Plus Energi
For at skabe plus energi kræves det, at huset er designet som et plus energihus fra starten. Følgene områder er essentielle for at skabe et plus energihus:

Husets design
Husets grundlæggende design har indflydelse på det endelige energiforbrug. Store facader mod nord, eller skyggede facadearealer, resultere i områder, hvor solens varme ingen effekt har. Store facader mod syd, kan resulterer i overophedning af huset. Boel Livings kvadratiske design udnytter sol og skygge, så forholdet mellem disse udnyttes bedst muligt.

En højt isoleret klimaskærm
Husets klimaskærm skal være højt isoleret. I Boel Livings plus energihus er størstedelen af isoleringen anbragt i tag- og gulvkonstruktionen. Derved kan de mindske isoleringstykkelsen i ydervæggene, som derfor ikke er tykkere end i et almindeligt Energiklasse 2 hus. Dette giver en bedre udnyttelse af bruttoarealet, en følelse af rum, samtidig med at lysindfaldet ikke bremses af brede vindueslysninger.

Vinduernes placering og egenskaber
Huset vinduer er moderne vinduer, hvor den slanke vinduesramme har en meget lav varmetransmission, en høj styrke og designet i et vedligeholdelsesfrit materiale. Ruderne er 3-lags energiruder, som holder varmen inde. Vinduerne er placeret så de udnytter solens varme optimalt.

Husets konstruktioner og tæthed
Et tæt hus holder på varmen. Derfor er det vigtigt, at husets konstruktioner og samlinger udføres så varmen bliver, hvor den skal. Samtidig betyder tætte konstruktioner, at fugten i indeklimaet ikke trænger ind og skader konstruktionerne, men istedet udsuges af det automatiske ventilationsanlæg.

Husets teknik
Et plus energihus kræver moderne teknik. Husets varme-ventilation-og varmtvandsproduktion er samlet i ét energibesparende kompakt anlæg. Du kan læse mere om, hvordan anlægget virker på Boel Livings hjemmeside under “Boligen”.

Energikilde
For at energien kan gå i plus, kræver det en energiproduktion.
På plus energihusets sydlige tagflade er et solcelleanlæg, som på et gennemsnitsår producerer 5700 kWh. Nok el til en familie på 4 personer. Læs flere fakta om solcelleanlægget på Boel Livings hjemmeside under “Boligen”.

En nøje udarbejdet energirammeberegning
Huset energiramme er en samlet udregning over husets energiforbrug. I en energirammeberegning medtages alle de faktorer som påvirker huset energiforbrug.

Bæredygtigt byggeri
Et plus energihus er bæredygtigt i sig selv, da huset ikke udleder CO2 under driften.
Går man et skridt videre, ser man på husets samlede CO2 regnskab, hvor specielt materialerne også har indflydelse.
I huset har Boel Living, hvor det er teknisk muligt, anvendt materialer som er skånsomme overfor miljøet. Du har herudover selv indflydelse på, hvor CO2 neutralt dit hus skal være. Boel Living har ønsket at skabe en hårfin grænse for bæredygtighed og arkitektur. Samligner man plus energihuset med andre huse, ligger det samlede CO2 regnskab blandt de mest positive i Danmark. Selv med teglsten som facadebeklædning. Men vælger man f.eks. en facadebeklædning i lærketræ samt et grønt tag, er der tale om bæredygtighed i højeste klasse.

Solceller
Elproduktion via solceller er en ren og naturlig måde at skabe energi på.
Solcellerne producerer energi via en fotovoltaisk proces. Den korte forklaring er, at der frigives elektroner når sollyset rammer solcellen. Elektronernes vandring i solcellen skaber strøm uden nogen form for mekanisk proces. Selv i overskyet vejr produceres der strøm. Dog i mindre mængder end ved direkte sollys.

Sådan virker anlægget:


1. Energien fra solen omdannes, via solcellerne, til jævnstrøm

2. Jævnstrømmen føres igennem en vekselretter (inverter), hvor jævnstrømmen konverteres til vekselstrøm

3. En moderne el-måler kører baglæns når der produceres mere strøm end der bruges

4. Huset bruger den strøm der produceres, via solcellerne, til ventilation, opvarmning, varmtvandsproduktion og strøm i kontakterne

5. Overskydende strøm leveres til el-nettet. Bruges der mere strøm end solcelleanlægget producerer, hentes der strøm fra el-nettet.

Du kan følge solcelleanlæggets elproduktion via en hjemmeside



customer-logo

Firma Adresse

Bjødstrupvej 84
7400 Herning

Nyeste artikler fra Boel Living Holding A/S
Plus Energibolig
Boel Living Holding A/S
Plus Energibolig
Læs artikel
Nyt hus producerer gratis el og varme
Boel Living Holding A/S
Nyt hus producerer gratis el og varme
Læs artikel

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.