DEVI A/S – Danfoss

Passivhus og elektrisk gulvvarme følges nu ad

Opvarmning | Skrevet af DEVI A/S – Danfoss d. 8. september 2011

Danmarks første såkaldte passivhus med elektrisk gulvvarme er nu en realitet i Aarhus-forstaden Stavtrup. Denne unikke kombination skal i de mest kritiske vintermåneder sikre husets beboere varme nok ved at supplere den miljørigtige varmepumpe, der resten af året klarer opvarmning af boligen alene.


Tilførsel af ekstra varme i de mest kritiske perioder på året er en udbredt problemstilling i de mange passiv- og lavenergihuse, der for tiden skyder op over hele landet. Ofte er boligernes primære varmekilde ikke tilstrækkelig til at opretholde en behagelig temperatur året rundt. Det er også tilfældet i Stavtrup ved Aarhus, hvor et nyt passivhus som det første i Danmark får tilført ekstra varme fra el.

”I passivhuset er installeret et varmegenvindingsanlæg, som henter energien fra boligens ventilation til at klare både varmtvandsbehovet og rumopvarmning i boligen. Et sådan varmluftssystem har dog en begrænsning i forhold til den energi, der kan tilføres rummet via luften, uden at luften bliver for tør. Det vil opfattes som ubehageligt for beboerne, og derfor vil der i kritiske perioder være behov for at tilføre varme via alternative varmekilder – i dette tilfælde baseret på el,” forklarer salgschef Leif Olsen fra Danfoss Electric Heating Systems.

Ekstra varme med minimalt strømforbrug
I Stavtrup har man sammen med Danfoss A/S løst denne udfordring med DEVImat elektrisk gulvvarmemåtte, som er installeret i en 50 centimeter bred rende rundt i kanten af hele huset samt i hele gulvarealet på badeværelserne.

Stigende miljøfokus betyder, at elektrisk gulvvarme stort set ikke findes i nybyggeri i dag. Gulvvarmen er da heller ikke tænkt som en ekstra luksus for beboerne, men først og fremmest et effektivt supplement, der sikrer ekstra varme, når der er behov. Sammen med husets gode isolering betyder det, at strømforbruget vil være minimalt, så huset fortsat overholder energirammerne for et passivhus.

Hurtigreagerende system mindsker varmespild
For at sikre gulvvarmesystemet en så optimal styring som muligt, har man valgt at anvende det trådløse varmestyringssystem DEVIlink, der er udviklet af Danfoss A/S. Det giver mulighed for individuel styring af temperaturen i hvert enkelt af husets rum.

”En af fordelene ved elektrisk gulvvarme er, at systemet ikke skal bruge langt tid på at varme op og køle ned igen. Systemet reagerer utrolig hurtigt, så man undgår et stort varmespild. Det reducerer energiforbruget, og gør det samtidig nemt at styre temperaturen præcist.

Diskret løsning i stilfuldt design
Den præcise styring foregår via det centrale DEVIlink kontrolpanel, hvor beboerne med enkelte tryk på en touchskærm let og intuitivt kan justere varmen i hvert enkelt rum. Systemets bruger-venlige menu indeholder desuden flere planlægningsfunktioner, der gør det nemt at minimere energiforbruget i dagtimerne, når familien ikke er hjemme i hverdagen, eller er på ferie.

”Ud over systemets energibesparende funktioner har DEVIlink og elektrisk gulvvarme den klare fordel, at det er usynligt og ikke optager plads som eksempelvis radiatorer. Det enkle kontrolpanel kan placeres efter eget ønske, og ellers er det kun systemets diskrete gulvtermostater og placeringsfrie rumtermostater, der er synlige,” forklarer Leif Olsen.



DEVI A/S – Danfoss

customer-logo

Firma Adresse


Kontaktoplysninger

E-mail: Telefon: Hjemmeside:

Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

Brochurer
Devireg 233
DEVI A/S – Danfoss
DEVI selvbegrænsende varmekabler
DEVI A/S – Danfoss
WEB-HOME (computerstyring)
DEVI A/S – Danfoss
Devicell DRY
DEVI A/S – Danfoss
Bekymret for taget – snesmeltning
DEVI A/S – Danfoss
Devimat (varmemåtter)
DEVI A/S – Danfoss
Devireg 550 (termostater)
DEVI A/S – Danfoss
Nyt DEVIflexTM varmekabel
DEVI A/S – Danfoss
Indlæs flere brochurer...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.