Papiruld Danmark ApS

Papiruld leder fugt effektivt væk

Isolering & klima | Skrevet af Papiruld Danmark ApS d. 20. marts 2012

Papiruld er produceret af genbrugsaviser som er et effektivt materiale, når det gælder fugt og isoleringsevne. Fibrene i avispapiret er nemlig hule og leder derfor fugten effektivt væk. Samtidigt indeholder de hule fibre luft, som gør Papiruld særdeles effektivt at anvende som isoleringsmateriale.


Der er mange penge at spare på varmeregningen ved at efterisolere sin bolig. Der findes efterhånden flere isoleringsmaterialer at vælge imellem. Organiske materialer er ofte mere miljøvenlige, og vælger man eksempelvis Papiruld udledes 75 % mindre CO2 under produktionen end ved traditionelle isoleringsmaterialer.

Papiruld er et isoleringsgranulat produceret af cellulosefibre fra genbrugsaviser. Cellulosefibre er hule og indeholder luft, hvilket gør cellulosefibre særdeles velegnede som isoleringsmateriale. ”Fordelen ved at cellulosefibre er hule, kan bedst forklares på denne måde: Hvis du har prøvet at stå på ski, har du sikkert også prøvet at fryse om tæerne i skistøvlerne. Løsningen er ikke at tage en ekstra tyk strømpe på i skistøvlen. Man skal i stedet bruge en tynd strømpe, så den stillestående luft omkring foden kan isolere. Det samme er tilfældet med Papirulds cellulosefibre. De hule fibre indeholder stillestående luft som skaber den isolerende effekt,” fortæller teknisk konsulent i Papiruld Danmark A/S, Sana Saleem. Det er årsagen til, at Papiruld isolerer 10 % bedre end f.eks. mineraluld.

Papiruld er fugttransporterende
Papiruld er desuden et organisk materiale, der er fugttransporterende. Det vil sige, at Papiruld både kan modtage og afgive fugt. Hvis Papiruld udsættes for fugt, vil det lede fugten videre til ydervæggen, hvorfra det hurtigt fordamper i sol og vind. Selv hvis Papiruld bliver fugtigt bibeholder det sin fulde isoleringsevne. ”Hvis bygningskonstruktionen er dårlig udført, og fugerne f.eks. er utætte, vil isoleringen – uanset om det er mineraluld, Papiruld eller andre typer isoleringsmaterialer – fugte op. Og så har man nogle helt andre problemer som omhandler bygningskonstruktionen, som man bør tage hånd om med det samme,” siger Sana Saleem. Papiruld er imprægneret med salte, hvilket modvirker råd og svamp.

Papiruld komprimeres under tryk
Papirulden blæses ind under tryk. Når det blæses ind i en hulmur, komprimeres Papiruld så tæt, at det ikke synker sammen. Er der gammel isolering i hulmuren, presser Papirulden den eksisterende isolering ind mod bagvæggen, og hulrummet foran fyldes med Papiruld. Under selve produktionen af Papiruld tilsættes fugt, hvilket sikrer at det ikke sætter sig eller falder sammen, når det blæses ind i hulmure og på lofter. Fugten fordamper uden, at det går ud over isoleringsevnen, og du opnår altid det antal millimeter isolering, du ønsker.

Spar penge på varmeregningen
”Hvis man vælger at isolere med Papiruld, kan man spare en pæn sum på varmeregningen om året, hvis huset i forvejen har lidt isolering på loft og i hulmur,” fortæller Sana Saleem. Hvis huset er fuldstændig uisoleret, er besparelsen væsentligt højere. Samtidigt skal man medregne den værdiforøgelse, som man tilfører huset ved at efterisolere. Og man kan samtidigt have god samvittighed, fordi man gør noget godt for miljøet. Så alt i alt er det en rigtig god forretning at efterisolere sin bolig.

Kilde: Artiklen er skrevet af Rikke Henningsen Herrguth



Papiruld Danmark ApS

customer-logo

Firma Adresse

Brødeskovvej 40
3400 Hillerød

Nyeste artikler fra Papiruld Danmark ApS
Isolér nu og træk op til 15.000 kr. fra i skat
Papiruld Danmark ApS
Isolér nu og træk op til 15.000 kr. fra i skat
Læs artikel
Papiruld leder fugt effektivt væk
Papiruld Danmark ApS
Papiruld leder fugt effektivt væk
Læs artikel
Efterisolering er aldrig for sent
Papiruld Danmark ApS
Efterisolering er aldrig for sent
Læs artikel

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.