Den traditionelle ovn med stillestående luft og varmeelement i top og bund er blevet udviklet og har nu ofte en supplerende varmluftfunktion, hvor en blæser cirkulerer varm luft, der bliver opvarmet af et separat varmelegeme.
Da varmluftvarme ‘varmer mere’ (tænk på at det føles koldere, når det blæser) end traditionel varme,
kan varmluftvarme give uregelmæssig bruning af kød og bagværk.
Derfor skal man som tommelfingerregel sænke temperaturen med op til 20 procent. Hvis en opskrift f.eks. lyder på 200º, skal temperaturen sænkes til mellem 160º og 170º.
En ovn, der ikke er bygget ind i et komfur, kan placeres i et højskab og dermed få en bedre placering rent ergonomisk.
Usserød Kongevej 80
2970 Hørsholm
Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.
Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.