Hurtig kebab med svinemørbrad
4 personer
Det kunne ikke være nemmere. En færdig BBQ sauce, en italiensk dressing samt et par andre ting og man har en hurtig marinade. Bruge en Kebab holder fra Can-Scan (nr. 50704) for nem og hurtig tilberedning.
Ingredienser:
750-800 g svinemørbrad i store tern
1/2 rød peber i tern
1 lille dåse ananas i tern
Marinaden:
1/2 tsk hot pebersauce
2 dl italiensk dressing
2 dl BBQ sauce
1 tsk citron saft
3 tsk flydende honning
Bland barbecuesaucen, salat dressingen, honningen, citronsaften og den stærke peber-sauce i en skål eller plasticpose. Læg kødet i marinaden og lade det mariner i rum temperatur i 1 time eller i køleskab i 24 timer. Tag kødet fra og gem marinaden. Sæt kødet på spyd, med skiftevis ananas og peberfrugt imellem.
Sæt spydene i kebab holderen og grill over me-dium varme i 4-6 min. Under stegningen pensles spydene med den resterende marinade. Svinemørbraden kan erstattes med kinarejer.
Grillede kyllingevinger med Roquefort dip
4 personer
Ingredienser
1 kg kylling vinger
Marinade
1 dl olie
1 fed hvidløg, finthakket
1/4 tsk cayennepeber
1 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1 tsk groft salt
2 tsk rødvinseddike
Blue cheese dip
2 dl mayonnaise
1 fed hvidløg, finthakket
1 tsk fintrevet løg
1 tsk frisk timian, hakket
1 tsk rødvinseddike
100 g skimmelost i små stykker
Forvarm grillen på høj varme.
Skær hver vinge over i ledene, så der er to pæne stykker, vingespidsen
kasseres. I en stor skål blandes marinaden, kyllingestykkerne kommes i og
vendes godt i marinaden.
Bruges en grillkurv (Can-Scan har en god en af slagsen varenr. 50514) , skal den først pensles godt med olie inden den tages i brug. Læg kyllinge-stykkerne i bunden og læg top på. Pres godt ned og stram skruerne på kurven. Grillristen fjernes for at gøre plads til kurven og en dryppande med lidt vand, sættes ind under kurven. Bruges bag brænderen skal den stå på max. Bruges bundbrænderen, skal den stå på medium. Sæt kurven i holder og motor, og start. Kyllingevingerne grilles til der er gyldent brun, ca. 45-60 min. Steges kyllingevingerne på grillristen, skal den først pensles godt med olie hvorefter der grilles ca. 35-45 min ved lav varme. Husk at vende kyllingevingerne flere gange til de er gyldne brune på begge sider.
Dressingen røres sammen og sættes på køl til den skal serveres med kyllingevingerne.