Ny vandmåler redder huset

El og VVS | Skrevet af d. 29. august 2011

– og husejerens økonomi. En vandmåler med lækovervågning kan forebygge vandskader og give rabat på forsikringspræmien.

Hver vinter må husejere og vandværker konstatere sprængte vandrør, som har givet efter på grund af tæring eller frost og ladet kostbart vand forsvinde ud i grunden. Som regel opdages sprængningen først, når den allerede har forårsaget store skader på huset, og en klækkelig efterregning til forbrugeren eller vandværket er uundgåelig.


Men nu er der hjælp at hente: en elektronisk vandmåler , som kan programmeres til at afsløre lækager, er på markedet. Måleren finder selv ud af at give besked, før lækagen udvikler sig til en bekostelig rørsprængning.

Vandmåleren måler ikke bare det aktuelle vandforbrug, men indsamler og gemmer forbrugsdata løbende. Dermed kan vandværket se husstandens vandforbrug over tid og opdage uregelmæssigheder. Det kan være et pludseligt stigende forbrug eller et lavt, men konstant forbrug (som kan være tegn på en utæthed).

Slut med selvaflæsning
Med den elektroniske vandmåler er selvaflæsningskortet også fortid. Husejeren skal ikke længere besværes med aflæsning af vandmålere, som sidder utilgængeligt, har snavset eller dugget glas og uforståelige tal. Der er heller ikke længere nogen risiko for at aflæse den forkerte måler eller få sat kommaet forkert på aflæsningskortet.

Den nye vandmåler fra Kamstrup sender selv sine data ind til værket via en indbygget radiosender. Det overflødiggør helt selvaflæsning og fjerner risikoen for fejl eller manglende indberetning. Vandværket kan selv hente informationerne og vel at mærke uden, at forbrugeren skal være hjemme.

Selvom måleren er elektronisk, er der ingen kabelføring. Måleren er forsynet med et batteri, som kan holde op til 16 år. Og al kommunikation fra måleren foregår trådløst via radiosignaler.

Mere information om den nye vandmåler, MULTICAL 21, kan findes på www.multical21.dk



customer-logo

Firma Adresse


Kontaktoplysninger

E-mail: Telefon: Hjemmeside:

Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.