Lilleheden A/S

Ny I-bjælke baner vej for enkelt og billigere lav-energibyggeri

Materialer inde | Skrevet af Lilleheden A/S d. 14. april 2011

Mindre materialeforbrug i lavenergibyggeri og plads til ekstra isolering er blandt fordelene ved en ny I-bjælke, som limtræsproducenten Lilleheden netop har lanceret på det danske marked. Bjælkens I-form resulterer samtidig i en lav vægt, som giver nem, hurtig og sikker montage.

Den nye I-bjælke er især velegnet til tagkonstruktioner, etagedæk og vægge i parcelhuse og mindre bygninger. Bjælken har klare fordele i forbindelse med stigende energikrav.

”I-bjælkens form giver ekstra plads til isolering i tag og ydervægge, så man undgår tykke lag-på-lag konstruktioner. På den måde mindskes også risikoen for kuldebroer, ligesom der skal bruges færre materialer. Resultatet er en mere energieffektiv opbygning uden ekstraomkostninger til tykkere tag- og vægkonstruktioner,” forklarer salgschef Dorthe Sprøgel fra Lilleheden A/S.


Forbedret sikkerhed og effektivitet
Bjælkens karakteristiske I-form gør den samtidig op til tre gange lettere end traditionelle spærkonstruktioner. Det betyder, at bjælken er nemmere at håndtere, hvilket øger arbejdssikkerheden.

”Med I-bjælken får håndværkeren både færre og lettere løft, ligesom den lave vægt og nemme håndtering mindsker risikoen for farlige situationer på byggepladsen. Derudover er I-bjælken så let, at den nemt og hurtigt kan monteres af én mand. Det giver en enkel, effektiv og billigere byggeproces,” fortæller Dorthe Sprøgel.

I-bjælkens opbygning gør det desuden nemt og hurtigt at skære bjælken til i forbindelse med eksempelvis udhæng. Samtidig er det let at bore huller til rørgennemføringer i bjælkens tynde kropsplade.

Stor succes i Europa
Den nye I-bjælke produceres af tyske Steico, der har mange års erfaring med I-bjælker på det tyske marked. De seneste år har Steico haft stor succes med at lancere bjælken på en række øvrige europæiske markeder, og producenten er ikke i tvivl om, at I-bjælken også passer godt ind i dansk byggeri.

”I-bjælken har åbenlyse fordele ved lavenergibyggeri, som vinder mere og mere frem i Danmark ligesom stigende krav til nem og hurtig montage. Vi ser et stort potentiale i samarbejdet med Lilleheden, der har et indgående kendskab til markedet og traditionen for præfabrikerede byggeelementer,” fortæller salgsdirektør Klaus Drücker fra Steico AG i Tyskland.

I-bjælken fra Steico supplerer Lillehedens eksisterende bjælker i limtræ og bliver lagerført af Lilleheden, hvilket giver en meget kort leveringstid. Derudover kan Lilleheden levere bjælken i de ønskede dimensioner og mængder.

Fakta om I-bjælken:

  • I-bjælken består af LVL i flangerne og en krop af en hård træfiberplader, der er tilført additiver, som gør den modstandsdygtig mod vejrlig.
  • Bjælken egner sig især til tagkonstruktioner, etagedæk og ydervægge i parcelhuse og mindre bygninger
  • Bjælkens I-form giver god plads til ekstra isolering i tag og ydervægge, hvilket giver klare fordele ved lavenergibyggeri.
  • Bjælkens opbygning gør den op til tre gange lettere end traditionelle spærkonstruktio-ner.
  • Den tynde krop bestående af en træfiberplade gør det nemt at bore huller til eksempel-vis rørgennemføringer.
  • I-bjælken er FSC-certificeret.
  • I-bjælken produceres i Polen af tyske Steico AG, der har flere års erfaring med I-bjælker og er verdens førende producent inden for træfiberisolering.
  • Lilleheden lagerfører I-bjælken fra Steico, hvilket giver en kort leveringstid.
  • Lilleheden kan levere I-bjælker i skræddersyede dimensioner.


  • customer-logo

    Firma Adresse

    Hovedvejen 114
    9850 Hirtshals

    Nyeste artikler fra Lilleheden A/S
    Hurtig konstruktion med skræddersyede træelementer
    Lilleheden A/S
    Hurtig konstruktion med skræddersyede træelementer
    Læs artikel
    Ny I-bjælke baner vej for enkelt og billigere lav-energibyggeri
    Lilleheden A/S
    Ny I-bjælke baner vej for enkelt og billigere lav-energibyggeri
    Læs artikel

    Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

    Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

    Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

    Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.