Faber Danmark A/S

Ny guide til solafskærmning

Gardin/persienne | Skrevet af Faber Danmark A/S d. 5. juli 2011

Få den rigtige solafskærmning til dit hjem
Den helt rigtige solafskærmning kan gøre en stor forskel i dit hjem. Og for at få den løsning, der passer præcist til din bolig, er der en række forhold du bør tage hensyn til. Hvor skal gardinerne hænge, hvilke behov skal de dække, og hvordan skal de harmonere med den øvrige indretning? Det kan være en stor mundfuld, men nu er der hjælpe at hente, før du træffer den endelige beslutning. Faber har nemlig lavet en guide til solafskærmning.


Faber har lavet en guide til, hvad du skal gøre, når du skal have ny solafskærmning. Overordnet set er der tre forhold, som du være opmærksom på. Det første er rummet, vinduestypen og lysets retning, der spiller en afgørende rolle. Der er nemlig stor forskel på, om det er stuen eller soveværelset, det drejer sig om, og ligeledes på, om det er store panoramavinduer eller dannebrogsvinduer, som solafskærmningen skal passe til.

”I soveværelset foretrækker de fleste af os gardiner, der begrænser muligheden for at se ind. De fleste af os vil også gerne have, at det er mørkt, når vi sover, så mange vælger et mørklægningsgardin til soveværelset, for det opfylder begge behov. I stuen er det derimod helt modsat, for her har vores gardiner ofte lige så meget en dekorativ som praktisk funktion,” sigerAstrid Rechnagel, General Manager i Faber.

Det andet forhold, du skal tage stilling til, er de egenskaber produktet har. Hvilket materiale foretrækker du? Stof eller aluminium? Skal den betjenes med almindeligt snor- eller kædetræk, eller skal den måske være med fjernbetjent motor? Og skal du kunne regulere varme, lys og indkig eller lukke alle dele ude? Til sidst spiller din personlige stil og indretning en stor rolle i dine krav til solafskærmning. Og her giver skræddersyet solafskærmning dig mange muligheder for at tilpasse dine gardiner til netop din stil og dine behov.


”Gennem de seneste par år har vi set, at der bliver eksperimenteret meget med kontraster. Eksempelvis en stue domineret af sorte møbler og hvide vægge, hvor du vælger et rullegardin i en kontrastfarve eller kontrast i form af stoffer med spændende strukturer og mønstre. Det giver indretningen kant og udtrykker din personlige stil samtidig med, at du regulerer lys og indkig,” siger Astrid Rechnagel.

Faber, Danmarks førende brand inden for solafskærmning, står bag Faber Guiden, et værktøj med ni spørgsmål, som hjælper med at afdække dine behov for solafskærmning i dit hjem. Med Faber Guiden kan du sammen med din forhandler finde frem til den helt rigtige skræddersyede løsning, som du får du glæde af i mange år.

Faber Guiden
Omgivelser

  • 1. Hvilken type rum er der tale om?
  • 2. Hvilken type vinduer er der i rummet?
  • 3. Hvor meget dagslys kommer der ind og fra hvilket verdenshjørne?

    Egenskaber

  • 4. Hvilket materiale foretrækker du?
  • 5. Hvilken betjening har du behov for?
  • 6. Hvor meget lys og nysgerrige blikke skal holdes ude?

    Udtryk

  • 7. Foretrækker du mønstret eller ensfarvet design?
  • 8. Skal farverne være i kontrast til eller i samspil med rummet øvrige farver?
  • 9. Skal rummets udtryk være lyst, farverigt eller mørkt?


  • Faber Danmark A/S

    ”Alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det”, har Storm P engang sagt. Men det er nu ikke helt rigtigt. Faber giver dig nemlig muligheden for at forlænge sommeraftenerne. En markise over terrassen holder duggen på afstand, og ikke mindst holder den på solens varme, så du kan forlænge de varme sommeraftener. Skulle der falde lidt regn, er der heller ikke noget hyggeligere end at sidde lunt og tørt under markisen, mens man stadig kan nyde at være udenfor.

    Markiser fra Faber fuldender din bolig med stil – smukt og eksklusivt.

    customer-logo

    Firma Adresse

    Hestehavevej 22
    5856 Ryslinge

    Nyeste artikler fra Faber Danmark A/S
    Sov bedre på de lyse nætter
    Faber Danmark A/S
    Sov bedre på de lyse nætter
    Læs artikel
    Luksusliv i skyggen
    Faber Danmark A/S
    Luksusliv i skyggen
    Læs artikel
    Ny guide til solafskærmning
    Faber Danmark A/S
    Ny guide til solafskærmning
    Læs artikel
    Sikker solafskærmning
    Faber Danmark A/S
    Sikker solafskærmning
    Læs artikel
    Udnyt det naturlige lys
    Faber Danmark A/S
    Udnyt det naturlige lys
    Læs artikel
    Slut med blondegardiner i herreværelset
    Faber Danmark A/S
    Slut med blondegardiner i herreværelset
    Læs artikel
    Klæd dine vinduer i haute couture
    Faber Danmark A/S
    Klæd dine vinduer i haute couture
    Læs artikel
    Storbystemning eller tropeidyl
    Faber Danmark A/S
    Storbystemning eller tropeidyl
    Læs artikel
    Indlæs flere artikler...

    Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

    Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

    Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

    Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.