– Krydderurterne skal bruges, prøv selv.
1. Krydret vineddike eller madeddike
Hæld eddiken i en flaske, stik kviste eller stykker af f.eks. løg, salvie, oregano, basilikum, rosmarin eller andet ned i flasken. Sørg for at placere flasken et varmt sted. Prøv efter et par dage, at smage på eddiken og tilsæt evt. flere krydderurter, hvis smagen ikke er kraftig nok. Når du har fået den rette smag frem, skal ekstrakten sies og du kan evt. tilføje en enkelt kvist som dekoration.
2. Hjemmelavet vineddike
Som du kan bruge, bl.a. til marinader og dressinger.
Riv nogle æbler, vej de revne æbler og stød dem med hånden ned i en krukke. Tilsæt vand, svarende til 1/4 af æblemassen. Dæk blandingen over med at viskestykke og lad den gære et varmt sted.
Efter 3-4 uger skal blandingen sies. Brug et si-klæde og ikke et filter. Saften skal gære videre og skal derfor stilles varmt. Dæk krukken til igen, men husk at røre rundt så den gele-agtige masse ikke hindrer lufttilførelsen. Efter et stykke tid, bliver saften klar og lugten af sprit forsvinder. Nu kan du sætte låg på, for du har æblecider-vineddike klar til brug.
3. Kryddersmør
Rør dine favorit-urter op i stuetempereret smør eller margarine og sæt det i køleskabet igen. Ønsker du smøret blødt, direkte fra køleskabet, skal du blande 250 g smør med 1 dl majs- eller olivenolie og tilsæt ½ dl vand. Derudover kan du tilsætte dine favoriturter.
Usserød Kongevej 80
2970 Hørsholm
Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.
Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.