Hampen Træforarbejdning A/S

Legehus med rum til fantasien

Legeredskaber | Skrevet af Hampen Træforarbejdning A/S d. 18. marts 2011

Legehuset er tegnet, så det er nemt og simpelt selv at bygge. Beregninger og tegninger er lavet på forhånd og kan downloades fra nettet.
Arkitekt Christina Møller Jørgensen har designet legehuset og hentet inspiration hos sine egne børn.
”De synes, at det bedste legehus, de nogensinde har haft, var det vi havde lavet af gamle paller, for det kunne de nemlig selv indrette og rykke rundt på alt efter, hvilken leg de havde gang i,” fortæller hun.


SUPERWOODs legehus er skabt i en enkel kubistisk konstruktion, som giver masser af plads inden døre, så selv de voksne kan nyde en mudderkage eller være gæster hos børnene. I husets gavle er lavet en række smalle åbninger, der giver mulighed for at skyde ekstra brædder ind.
”På den måde kan børnene rykke rundt på brædderne og lave en butiksdisk, køjesenge eller et bord,” forklarer hun.
”Næste dag kan de tage dem ud og lave en ny konstruktion.”

Prinsesse eller sørøver
Indvendigt er huset delt i to rum – et stort åbent rum, hvor smalle åbninger i loftet lukker lys ind og kan anvendes til at montere en hængestol eller et reb. Det mindre og mere lukkede rum kan børnene indrette med møbler, og i husets døre er der mulighed for at pynte med stofgardin, hvis prinsessen skal have teselskab eller en grov presenning, hvis sørøveren vil have fred til at tælle sine guldmønter.

Når huset er opført af de voksne, kan børnene efterfølgende være med til at bestemme, om huset skal males i en flot farve.


Miljøvenligt
SUPERWOOD anvender superimprægnering, som er en revolutionerende, effektiv og miljøvenlig måde at beskytte træ helt ind i kernen. Træet bliver sikret mod råd og svamp fra yderst til inderst, helt uden brug af tungmetaller og organiske opløsningsmidler. SUPERWOOD er gedigent, superimprægneret nordisk grantræ, der er nemt at arbejde med. Det leveres tørt og lyst, og det arbejder naturligt, som levende træ gør og stiller kun små krav til vedligeholdelse.

”Det betyder rigtig meget, at materialerne er miljøvenlige, når de skal bruges til at lave legeredskaber til børn,” siger Christina Møller Jørgensen.

”Jeg håber, at legehuset indbyder til, at hele familien kan bruge tiden sammen om at skabe noget, som sætter gang i fantasien.”



Hampen Træforarbejdning A/S

customer-logo

Firma Adresse

Palsgårdvej 3
7362 Hampen

Nyeste artikler fra Hampen Træforarbejdning A/S
Et mini-sommerhus eller et ekstra rum?
Hampen Træforarbejdning A/S
Et mini-sommerhus eller et ekstra rum?
Læs artikel
Legehus med rum til fantasien
Hampen Træforarbejdning A/S
Legehus med rum til fantasien
Læs artikel

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.