Wimex ApS

Komposit-terrassen skal sprudle af træ

Terrasser | Skrevet af Wimex ApS d. 5. juni 2012

Komposit-terrassen er blevet et stort hit, fordi den er miljøvenlig og sikrer sine ejere tid til afslapning frem for vedligehold. Men pas på med billige efterligninger. Planker, som ofte er fremstillet i Asien, mangler tit dokumentation for indholdet og er typisk baseret på bambus, som er en græsart. Vil man opnå fordelene ved komposit er det vigtigt at sikre sig, at der er substans i både plankerne, dokumentationen – og leverandøren.


Kompositterrasserne vinder frem, fordi man får alt i ét. Her er masser af farver og designs, så man kan skabe en unik løsning. Samtidig er det miljøvenligt, og man slipper for vedligehold, fordi komposit har stor slidstyrke og ikke kræver afslibning og oliering som en almindelig træterrasse.

Men i øjeblikket florerer der billige kompositprodukter på markedet, som typisk importeres fra Kina. Det er ofte umuligt at få dokumentation for, hvad plankerne indeholder og tit er de baseret på bambus i stedet for træ. Da bambus er en græsart, er egenskaberne i plankerne slet ikke sammenlignelige med kvalitetsprodukter der har f.eks. nåletræ som hovedingrediens. Bambus er et godt materiale at lave for eksempel møbler af, men kan ikke renses for et højt indhold af aminosyrer og olier – og er derfor ikke en egnet hovedingrediens i komposit terrasseplanker.

Hos Wimex, som forhandler EasyPlank®, er direktør Erik Bach bekymret over, at bambusprodukter i øjeblikket forplumrer billedet af komposit-planker. ”Vi har solgt EasyPlank® i mere end ti år og ved derfor, at vores kunder er meget begejstrede for produktets egenskaber – også på den lange bane. Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, hvis bygherrer eller private forbrugere ikke er opmærksomme på, at træindholdet er afgørende for kompositplankers egenskaber. Det er både bæreevne, holdbarhed og udseende som er på spil, hvis man pludselig har købt en terrasse baseret på en græsart, som bambus jo er. En ordentlig kompositterrasse skal selvfølgeligt have det rigtige indhold for at opnå de mange fordele,” siger Erik Bach, som er stor tilhænger af kompositteknologien. ”Vi ønsker, at forbrugerne får gode oplevelser med komposit. Derfor oplyser vi gerne om faldgruberne ved de billigste produkter og giver 15 års garanti på EasyPlank`s kvalitet,” siger Erik Bach.

Indholdet afgør styrken
Det er et dokumenteret faktum, at planker med bambusfibre ikke tåler vind og vejr på samme måde som planker med træfibre.
Plast Center Danmark er videns- og kompetencemiljø inden for plast- og polymerområdet. Her har man set nærmere på, hvilken betydning indholdet har for kompositplankers holdbarhed.

”Vi har undersøgt et af Wimex´s kompositprodukter, EasyPlank®, der har en høj koncentration af træfibre, og sammenholdt det med et produkt, der indeholder bambusfibre. Produkterne gennemgik en vejrlighedstest med kunstigt sollys, svingende temperaturer og fugtpåvirkning, og her kunne vi konkludere, at bambus-produktet hurtigere og i højere grad end Easyplank® taber farve. Ud fra en bøjetest kunne vi desuden se, at EasyPlank® modstår højere trykbelastninger end bambus-produktet,” siger ingeniør og teknisk projektleder Anne Graversgaard Vinding fra Plast Center Danmark, som samtidig fortæller, at Plastcentret også har konstateret, at EasyPlank er væsentligt mere slidstærk end både Sibirisk Lærk og hårdttræssorten Iroko.

Plast Center Danmark
Plast Center Danmark er et videns- og kompetencemiljø inden for plast- og polymerområdet. Centret er centrum for plastklyngen i Region Syddanmark, og facilitator for det nationale innovationsnetværk inden for plast, PlastNet, som gennem samarbejde mellem universiteter, vidensinstitutioner og virksomheder skal styrke danske virksomheder i den globale konkurrence.

EasyPlank®
EasyPlank® er kompositplanker, som repræsenterer den allernyeste teknologi. Plankerne produceres på helt nye og avancerede anlæg, som sikrer, at genbrugsmateriale og træ indarbejdes i plankerne på den bedst mulige måde og sikrer en række særlige fordele:

  • Helt unikke designbeskyttede profiler
  • Ingen miljøbelastning under produktion, montage, brug eller bortskaffelse.
  • Vedligeholdelsesfrit og i princippet uforgængeligt.
  • Ekstra lange længder og vendbare overflader.

    EasyPlank fås i forskellige farver og overflader. De to mest populære farver er Lysgrå og Nero.

    EasyPlank forhandles af Wimex. Læs mere på wimex’s hjemmeside.
    Nærmeste forhandler oplyses på telefon 87 41 22 00.



  • Wimex ApS

    Wimex stræber efter altid at være foran med de ypperligste produkter til terrasser, facader, stolper, hegn og alt hvad der hører til af befæstigelse, Preload® T-clips, dekolister, strøer, endclips og så videre. Deres virksomhed hviler på innovation, design og miljø.
    Innovation, fordi de konstant udvikler deres produkter, så du får det bedste på markedet.
    Design, fordi de tror på at et godt og gennemtænkt design giver optimal byggeri.
    Miljø, fordi de tror på, at vi er med til at skabe en fremtid for os alle her på planeten.
    Hos Wimex kan du finde markedets absolut bedste produkter og de yder naturligvis garanti, så du altid har sikkerhed for resultat.

    customer-logo

    Firma Adresse

    Stranvejen 16
    7800 Skive

    Nyeste artikler fra Wimex ApS
    Fleksibelt hegn-koncept nedbryder alle barrierrer
    Wimex ApS
    Fleksibelt hegn-koncept nedbryder alle barrierrer
    Læs artikel
    Hegnet sætter en ny milepæl
    Wimex ApS
    Hegnet sætter en ny milepæl
    Læs artikel
    Sibirisk Lærk med indbygget forskønnelse
    Wimex ApS
    Sibirisk Lærk med indbygget forskønnelse
    Læs artikel
    Nyt skud på komposit-stammen
    Wimex ApS
    Nyt skud på komposit-stammen
    Læs artikel
    Nyt skud på komposit-stammen
    Wimex ApS
    Nyt skud på komposit-stammen
    Læs artikel
    12 gode grunde til at vælge EasyPlank®
    Wimex ApS
    12 gode grunde til at vælge EasyPlank®
    Læs artikel
    Wimex lancerer en ny EasyPlank® Profil
    Wimex ApS
    Wimex lancerer en ny EasyPlank® Profil
    Læs artikel
    Komposit-terrassen skal sprudle af træ
    Wimex ApS
    Komposit-terrassen skal sprudle af træ
    Læs artikel
    Indlæs flere artikler...
    Brochurer
    Sibirisk Lærk – det naturlige og miljørigtige valg
    Wimex ApS
    FlexX – nytænkning og fuld flexibilitet på udvendig beklædning
    Wimex ApS
    FlexX Crypto – En god idé – gør hele forskellen!
    Wimex ApS
    EasyPlank komposit terrasseplanker
    Wimex ApS
    Indlæs flere brochurer...

    Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

    Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

    Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

    Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.