Vaillant A/S

Kombineret solvarme

| Skrevet af Vaillant A/S d. 7. november 2007

Vaillant har været med lige fra starten af den moderne varme- og opvarmningsteknologi og har sat sit præg på fremskridtene inden for dette område ved hjælp af innovative opvarmnings- og varmtvandsproduktionsanlæg.

Solen er en unik energikilde. Den er ikke alene gratis og vedvarende, den er også mere miljøvenlig end andre tilgængelige energiarter. Solenergi er tydeligvis en del af fremtiden: På otte minutter har solen leveret ligeså meget energi, som hele menneskeheden forbruger på et helt år.


Med solvarmesystemerne præsenterer Vaillant systemer, der udnytter solenergien optimalt til opvarmning af brugsvand og understøtning af centralvarmesystemet. Vaillants solvarmesystemer er en glimrende energibesparende løsning i kombination med eksempelvis en Vaillant kondenserende gas- eller oliekedel. Vil man opnå den optimale besparelse på varmebudgettet og miljøet, anbefaler vi gerne en kombination med et Vaillant jordvarmeanlæg eller pillefyr.

Intelligente systemer
Som Europas førende producent inden for varmeteknik tilbyder Vaillant intelligente systemer, der kan kombineres perfekt og enkelt med hinanden, og som til enhver tid kan udvides fleksibelt med alle Vaillants øvrige produkter. Vaillants solvarmesystemer er ingen undtagelse: Kvalitet, flot design, gennemtænkte montageløsninger og tilhørende højt serviceniveau.


auroSTEP – den korteste vej til solen
Solvarmesystemet auroSTEP giver dig mulighed for at anvende den nyeste solvarmeteknologi til brugsvandsopvarmning med et minimum af besvær og til en rimelig pris. Et lille skridt for husejeren, men et stort skridt hen imod at spare på energien og dermed beskytte miljøet.

Få fremtiden med i handelen
Den mest fleksible vej til at udnytte solens energi er, at vælge solvarmesystemet auroSTEP. Et tømmeanlæg, som indeholder en solvarmebeholder på 250 liter, med formonteret solarpumpe, integreret solarstyring, to auroTHERM pladesolfangere VFK 900 S samt tilbehør. Med auroSTEP kan en gennemsnitshusholdning få varmt brugsvand leveret med solen og dermed spare mange penge på den konto.

Yderst sparsommelig
Den intelligente konstruktion garanterer lave vedligeholdelsesomkostninger. De vandret monterede solfangere er sikret mod stilstand af varmevæsken, idet fangerne automatisk tømmes, når de ikke bruges. Frostmidlet er påfyldt fra fabrikkens side og solarkredsen kræver et minimum af vedligeholdelse, hvilket sparer penge og tid.


auroSTEP og auroTHERM pladesolfangeren byder ganske enkelt på et flot design og høj kvalitet.

Kort fortalt om auroSTEP
– Tømmeanlæg
– Prisrigtigt solarsystem for enfamiliehuse
– Minimalt planlægningsarbejde
– Minimalt installationsarbejde
– Stilstands- og frostsikker
– Høj materialekvalitet
– Beholdermål (H x B x D) : 1.692 x 605 x 731 mm
– Beholdervolumen: 250 liter
– Varmtvandsydelse: 150 l/10min
– Vægt: 140 kg tom / 400 kg fyldt
– Tilslutningsrør solarkreds: 10 mm

Nødhjælp til skyggefulde dage
auroSTEP leveres i 2 varianter. På den ene version kan man supplere solvarmen med enhver varmekilde, eksempelvis en gaskedel, et olie- eller pillefyr. Den anden version har et indbygget elektrisk varmelegeme i den øverste del af beholderen, som kan anvendes til ekstra opvarmning på de dage, hvor solen ikke skinner.


Hvordan fungerer et tømmeanlæg
Når beholderen kalder på varme, starter pumpen. Derved transporteres væsken til solfangeren og varmen overføres fra fangerne til beholderen. Når behovet er opfyldt, løber væsken fra solfangeren automatisk tilbage til beholderen og solfangerne bliver luftfyldte. Dermed er anlægget sikret mod såvel frost som overkogning.


Kompromisløs og kompakt
En kombination af solvarme og gasfyring er en af de mest effektive og miljøvenlige opvarmningsløsninger. Hvis du vil spare både energi og plads, så er solvarmeuniten
auroCOMPACT fra Vaillant en rigtig god løsning. auroCOMPACT består af en kondenserende gaskedel med indbygget solvarmebeholder – alt indeholdt i én kompakt unit, som optager meget lidt plads i din bolig. auroCOMPACT danner sammen med for eksempel pladesolfangeren
auroTHERM classic en perfekt solvarmekombination, som effektivt kan forsyne en gennemsnitlig husholdning med varme og varmt vand.

Lille volumen – stor ydelse
auroCOMPACT indeholder en speciel lagdelt beholder, som med sin lille volumen men innovative teknik leverer en særdeles høj ydelse. Vandet efteropvarmes ganske
enkelt via en ekstern pladevarmeveksler, hvis ikke solen skinner tilstrækkeligt. Opvarmningen sker ovenfra i beholderen, hvor det varme vand også tappes fra. Systemet opvarmer målrettet kun den mængde vand, som skal bruges.

auroCOMPACT sparer værdifuld varmeenergi. Solen leverer det varme vand. På en gråvejrsdag træder gaskedlen i uniten til og opvarmer vandet til den ønskede temperatur.
Alle hydrauliske komponenter, som den solare varmtvandsproduktion behøver – også solvarmestyringen – er allerede indbygget i uniten, kun ekspansionsbeholderen er tilbehør.



customer-logo

Firma Adresse

Drejergangen 3 A
2690 Karlslunde

Nyeste artikler fra Vaillant A/S
ecoCRAFT exclusiv
Vaillant A/S
ecoCRAFT exclusiv
Læs artikel
ecoVIT exclusiv
Vaillant A/S
ecoVIT exclusiv
Læs artikel
ecoCOMPACT
Vaillant A/S
ecoCOMPACT
Læs artikel
ecoTEC pro
Vaillant A/S
ecoTEC pro
Læs artikel
ecoTEC plus VCW / VCI
Vaillant A/S
ecoTEC plus VCW / VCI
Læs artikel
ecoTEC exclusive
Vaillant A/S
ecoTEC exclusive
Læs artikel
ecoTEC plus
Vaillant A/S
ecoTEC plus
Læs artikel
icoVIT
Vaillant A/S
icoVIT
Læs artikel
Indlæs flere artikler...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.