Der skal være plads til at stille varme gryder og pander til side, når man arbejder ved komfuret (kogepladerne). Mange køkkenløsninger bruger en stenplade (Marmor, skifer, granit) til frasætning. Men stenpladen er kold og hård, og et skærebræt af træ er fuldt tilstrækkeligt. Panderne gløder jo ikke.
En indbygningsovn i rækkehøjde kan spare ryggen. Men sørg for, at der kommer en frasætningsplads meget tæt på, så ingen skal løbe for langt med et rygende, ildfast fad.
En kogeø kan give køkkenet en særlig gastronomisk atmosfære. Husk at der skal være mindst 20 cm på begge sider af kogepladerne.
Men hvis kogeøen bruges som adskillelse mellem køkken og spiseplads, kan man jo overveje, om det er stegning, stænk og mados, man helst vil have tæt ud mod spisebordet, eller om det ville være meget mere naturligt at placere kogepladerne bagest i køkkenet og bruge pladsen til en arbejds- og anretterplads.
Emsuget skal være så kraftigt som muligt. Jo større motor, jo mindre støj, og jo bedre udluftning. Hvis emsuget kan gå direkte ud i det fri, vil det være en fordel. (Se nærmere under ’Hårde hvidevarer’).
Ønsker man at bruge gas til madlavning, skal det med i de allerførste planer, da gassen skal føres ind i køkkenet gennem rør, der ikke kan krydse et allerede lagt gulv.
Det er overordentlig praktisk med en stikkontakt til piskeris lige ved kogepladerne. I det hele taget er det svært at få for mange stikkontakter. Placer dem oppe under overskabene, så syner de ikke så meget.
Usserød Kongevej 80
2970 Hørsholm
Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.
Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.