Princippet i disse plader er, at en magnet, der roterer, skaber elektriske strømme i jern.
I induktionspladerne skabes det roterende magnetfelt under den glaskeramiske top, og den elektriske strøm opstår i gryden eller panden og varmer denne op. Derfor bliver pladen aldrig varm af strøm, men den varme gryde eller pande kan selvfølgelig opvarme den flade, de står på.
Induktionspladerne er næsten dobbelt så hurtigere som de almindelige kogeplader, og opvarmningen sker næsten uden varmetab, da det kun er gryden, der opvarmes.
Da selve den glaskeramiske plade som magneten ligger under aldrig bliver varm, bliver rengøringen også lettere.
Gryder og pander til induktionsplader skal kunne magnetiseres. Støbejern er velegnet, men aluminium og kobber duer ikke. Rustfrit stål skal have en særlig kerne i bunden for at kunne bruges.
Der kan være store forskelle på de enkelte mærkers evne til at udnytte energien, og man skal spørge sig omhyggeligt for. Det er klogt at tage en lille magnet med, når man er ude for at købe nyt køkkengrej til induktionsplader.
Usserød Kongevej 80
2970 Hørsholm
Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.
Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.