bygogbolig.dk
Onsdag d. 20 september 2017 kl. 16:28 Om os Kontakt os
Mads Teiss�e og Peter Birkelund

NYHEDER

Hvorfor pakke taget ind i plastic?

Titlen “King of Roofs” tilfalder i år tømrermester Steen Stjernholm fra Vind ved Holstebro, som deltog i konkurrencen med et større projekt, hvor en byejendom fra 1930 er totalrenoveret og udvidet med en stor tilbygning i glas, hvilket ikke alene har forøget boligarealet, men også skabt et langt bedre lysindfald.

B&C Danflock sort betontagsten


Den ejendom, vi købte i 2002, var i meget dårlig stand, fortæller tømrermester Steen Stjernholm. Det var vist det, man på ejendomsmæglersprog kalder et godt håndværkertilbud. I første omgang lavede de en midlertidig istandsættelse, og for tre år siden tog vi fat på den helt store ombygning fra kælder til kvist. Ejendommen fra 1930 blev oprindelig opført som kombineret slagterforretning og beboelse. I dag indeholder den to moderne lejligheder. Ud over ydermurene og enkelte af de indvendige mure er der ikke meget tilbage af det oprindelige hus. Vinduer og døre er udskiftet, facaden er vandskuret, og der er installeret nyt køkken og bad.

Mere end blot en traditionel tømrer- og snedkervirksomhed
Tømrerfirmaet Steen Stjernholm, der i dag beskæftiger 10-15 mand, blev etableret i 1985. Virksomheden udfører opgaver inden for traditionelt tømrer- og snedkerarbejde, dvs. tilbygninger, renovering og nybyggeri. Totalentrepriser udføres i samarbejde med andre håndværkere. De fleste opgaver ligger inden for det gamle Ringkøbing Amts grænser, dvs. fra Lemvig i nord til Skjern i syd. Virksomheden udlejer teleskoplifte og har desuden specialiseret sig inden for rådgivning vedr. energibesparende foranstaltninger. Er medlem af Dansk Byggeri og dermed BYG Garanti.

Bedre rumvirkning med tilbygninger i glas/B>
Tegningerne til den omfattende om- og tilbygning har tømrermester Steen Stjerneholm selv stået for.

Den største forandring set i forhold til den oprindelige ejendoms udseende er de to tilbygninger opført i hele husets højde. Det giver flere kvadratmeter og ikke mindst en bedre rumvirkning på første sal, hvor de skrå vægge ellers er med til at begrænse udnyttelsesgraden. Tilbygningerne er opført i en kombination af glas og sorte fibercementplader, der har den sammen struktur i overfladen som træbrædder. De store glaspartier giver et helt fantastisk lysindfald, der sætter sit præg på hele boligen.

Årets tagdækker kåret siden 2007
Tømrermester Steen Stjernholm er den sjette Tagpartner™, der kan bryste sig af titlen som ”King of Roofs”. Den årligt tilbagevendende konkurrence har som målsætning at fremme den faglige stolthed og øge fokus på godt håndværk. Konkurrencen, der er afholdt siden 2007, henvender sig udelukkende til de uafhængige håndværkere, som er med i Moniers landsdækkende net af CERTIFICEREDE TAGPARTNERE™. I juryens bedømmelse af de indsendte projekter indgår bl.a.: æstetik, tekniske løsninger, udnyttelse af tagtilbehør og specialkomponenter, kundekontakt, lønsomhed, faglighed samt gode og sikre arbejdsforhold. Der afholdes en lignende konkurrence i de øvrige nordiske og baltiske lande.Ingen tvivl om valg af tagløsning
Da turen kom til taget, hvor de oprindelige cementtagsten fra husets opførelse stadig lå, var der ikke så stor diskussion om valget af tagsten.

Når en husejer spørger mig, hvilken tagsten han eller hun skal vælge, så anbefaler jeg gerne en løsning med B&C Danflock. Det er efter min mening en af de bedste tagløsninger, som findes. Vi har oplagt mere end 50 tage med B&C Danflock og aldrig oplevet en eneste reklamation. Jeg plejer gerne at sige: Hvorfor pakke taget ind i plastic, når du kan få en tagsten, der kan oplægges uden brug af undertag? Med en Danflock-løsning får du en bedre og helt naturlig ventilation af tagkonstruktionen. I forhold til traditionelle tagløsninger, hvor der er flere muligheder for at lave fejl, når undertaget skal monteres, er det nemmere at arbejde med B&C Danflock. Har man først prøvet, er man ikke i tvivl, fortæller tømrermester Steen Stjernholm.

Til renoveringen af den gamle byejendom har vi valgt sorte B&C Danflock. På de to tilbygninger blev der i første omgang oplagt tagpap, men det så helt forkert ud, så for at skabe en større helhed og harmoni har vi efterfølgende valgt også at dække denne del med B&C Danflock, fortæller tømrermester Steen Stjernholm

Tømrermester Steen Stjernholm og sønnen Stefan Stjernholm, der er uddannet tømrer og bygningskonstruktør


B&C danflock
B&C Danflock er en dansk opfindelse, som siden introduktionen for mere end 25 år siden er oplagt på titusindvis af tage. En genial tagløsning, der på samme tid sikrer, at taget kan både ånde og holde helt tæt. Hele hemmeligheden ligger i den unikke B&C Danflock systemfuge, som ligger i tagstenenes overlæg som et fugebånd. Systemfugen, der bedst kan sammenlignes med velcrobånd på f.eks. tøj, blot meget stærkere, består af mange tusinde nylonfibre, der modvirker indtrængen af fygesne og slagregn. Skulle der derimod opstå fugt i tagkonstruktionen, er systemfugen så ”utæt”, at eventuel kondens drænes ud gennem nylonfibrene.

B&C Danflock tagsten er dyrere i anskaffelse, men denne merudgift er hurtigt hentet hjem ved de markante besparelser på materialer, bl.a. undertag, og den langt nemmere og mere effektive oplægning. Beregninger har vist, at der er helt op til 11% at spare ved at bruge B&C Danflock frem for en mere traditionel løsning med B&C betontagsten. Og som et ekstra plus kan B&C Danflock nu oplægges på taghældninger helt ned til 20°.Bestil brochure >> Find forhandler >> Se udstilling >> Print artikel >>

Hvordan hjælper artiklen dig?

Den er inspirerende
Den er brugbar
Jeg fik købe-/byggelyst
Den hjælper mig ikke

Energi tekst
Hjemmeside >> Se brochure >> Forhandler >>
Monier sælger tagprodukter som Dantegl, B&C, B&C Danflock, Minister, Nordtegl, Hollander, Turmalin og KDN VH
Monier A/S
Bestil brochure
Find forhandler
Billedgalleri
Renovér dit tag
Sådan fungerer et tag
Tjek dit tag
Tagberegning
FAQ
Tagprodukter
Bestilling af prøvesten
Få Monier på din iphone
Produktdatablade
Showroom/udstilling
Kontakt firmaet for at høre om steder, hvor du kan se produkterne udstillet
INDHENT TAG / TAGRENDE TILBUD
INDHENT ANDRE HÅNDVÆRKERTILBUD
Nyt murværk >> Nyt facade >> Nyt tag >>
Nyt vindue >> Nyt bad >> Nye el-install. >>
Nyt gulv >> Ny maling >> Ny belægning >>
Nye fliser >> Ny tilbygning >> Nyt 1. sal >>
BROCHURER
Nyt tag - 300x250

bygogbolig.dk

Hvad søger du?
Tilmeld dig gratis til bygogbolig.dk’s Bygge klub for boligejere.
Du får viden om dit byggeri, billigere byggematerialer og meget mere.
Se et nyhedsbrev her
Nyhedsbrev for bygherre
Nyhedsbrev for håndværkere
Service & regler
- Brochure service
- Blog byggeriet
- Indhent tilbud
- Find håndværker
- Byggereglementer
- Byggeregler og blanketter
- Kontrakter og forbruger tips
- Pjecer
- Anke & klagenævn
- Projekter
Funktioner & leg
- Indhent tilbud
- Design dit hjem
- Se videoer
For håndværkere
- Kontrakter
- Se byggeopgaver
- Bliv en bedre håndværker
- Kurser og uddannelser
- Byggereglementer
- Byggeregler
- Blanketter & aftalesedler
- Entrepriseret fra A-Z
Tilmeld firma her
- Håndværker
- Arkitekt
- Advokat
- Byggesagkyndig
Log ind
SITEMAP
BOLIGEJER
Andelsbolig
Fritidshus
Kolonihave
Lejebolig
Lejlighed
Villa / rækkehus
HAVEN
Drivhuse og havecentre
Flaget
Fliser og sten
Græsplæne og grønt
Havemøbler
Haveredskaber
Hegn og hæk
Legeredskaber
Pool og udespa
Terrasser
Udekøkken og grill
HUSET
Carporte
Døre & vinduer
El-installationer
Energi & miljø
Gulv, væg & loft
Isolering & klima
Kloak & dræn
Markiser
Mur & facade
Opvarmning
Sikkerhed
Skadedyr
Solceller og Energi
Tag & tagrender
Trapper & altaner
Varmepumper & Jordvarme
INDRETNING
Belysning
Centralstøvsuger
Det moderne hus
Gardin/persienne
Gulv og tæpper
Hjemmekontor
Maling og farver
Møbler
KØKKEN OG BAD
Badeværelset
Fliser og terrazzo
Gulvafløb
Husholdning
Hårde hvidevarer
Køkkenet
Sanitet
Spabad
NYBYG
Bjælkehuse
Elementhuse
Murstensvilla
Om- og tilbygning
Sommerhus
Træhuse
Udestuer
Unikke arkitekthuse
PAPIR OG LOVE
Finansiering
Flytning
Forsikringer
Instanser
Køb og salg
Naboret/pligter
Skatten
PROFESSIONEL
Arkitekt
Byggesagkyndig
El og VVS
El-værktøj
Kontor
Maskiner
Materialer inde
Materialer ude
Sikkerhed
Tele og data
Udlejning
Værktøj
© 1998-2017 bygogbolig.dk ApS