Færdigblandede mursten til Handelshøjskolen i Aarhus

Arkitekt | Skrevet af d. 7. september 2011

Nu har Egernsund Tegl amba gjort det muligt at blande forskellige typer mursten, hvor stenene blandes efter arkitektens opskrift og ønsker direkte på paller fra teglværket.

Det er en ”win-win situation” for alle parter – arkitekten får mulighed for at lave noget helt unikt, som samtidig er tidsbesparende for mureren, da han blot skal tage stenene fra pallerne og ikke selv stå for at skifte imellem flere paller. Det giver også den fordel, at det smukke farvespil, der vil komme af at blande flere sten, bliver fordelt optimalt, så det ikke giver ”farveklumper”.


Egernsund Tegl amba producerer mursten i mere end 100 forskellige farvenuancer. Det giver rigtig mange kombinationsmuligheder. Direktør Bjarne Sjørring fortæller: “I vores samarbejde med arkitekter, murerfirmaer, entreprenører og typehusfirmaer, oplever vi en stigende interesse for at kunne tilbyde ”blandede mursten”. Der efterspørges på produkter med autenticitet, originalitet og særpræg, hvad enten der er tale om nybyggeri, tilbygning eller restaurering. Vi har tidligere leveret mursten til flere projekter bestående af 2-3 forskellige typer, men vi ser nu en klar tendens til, at der er behov for langt flere forskellige mursten i blandingerne. Vi er klar til at efterkomme disse ønsker, og produktudviklingen sammen med arkitekterne og øvrige samarbejdspartnere har været meget værdifuld i den proces.”.

Det første store projekt med seks blandede mursten har været en succes
Et fantastisk projekt er i fuld gang på Århus Handelshøjskole, der bygger ny hovedindgang/multirum på 12.800 m2, som forventes at stå færdig ultimo 2012. En af de store udfordringer til arkitekten var at give den nye hovedindgang den samme karakteristiske stil som Handelshøjskolens øvrige bygninger, som oprindeligt er fra 1960´erne, men samtidig gøre den til en moderne og attraktiv ramme for de mange funktioner.


Arkitektkonkurrencen blev udbudt som en konceptuel konkurrence, hvor de stillede krav omhandlede skitsetegninger, der fortalte om bygningens form og anvendelsesmuligheder. Kravene indeholdt desuden sadeltag med samme taghældning og facader og tagtegl i
”løvfaldsfarverne”, som i de eksisterende bygninger. CUBO Arkitekter vandt konkurrencen med en idé om at videreføre de smukke og dominerende teglfacader som kendetegner de gamle C.F. Møller bygninger i et nyt og lettere udtryk, men som stadig gør den nye hovedindgang til en naturlig del af resten af Handelshøjskolens bygninger.


Smukt farvespil – unikt resultat
CUBO Arkitekter og Egernsund Tegl gik i gang med det store arbejde med at udvælge de stentyper, der skulle indgå i bygningen. ”Vi syntes ideen var både interessant og udfordrende, og det er altid spændende at være med til at kunne bruge sin ekspertise og erfaring og så ende op med et så unikt resultat”, udtaler Søren Henrichsen, arkitektkonsulent hos Egernsund Tegl amba.

I udvælgelsesfasen blev der blandet sten og opført prøvemure i flere omgange, inden det med CUBO Arkitekters helt præcis procent angivelse lykkedes at finde netop de 6 stentyper, der tilsammen danner det smukke farvespil i gule, røde, rosa og mokka farvespil, der matcher C.F. Møllers originale ”løvfaldsfacader” i en mikstur af de oprindelige 2. sorteringssten. Desuden videreføres forbandtet i ”Krydsforbandt”, som i sig selv fremkalder en stor del af originaliteten.

Både arkitekt og projektleder er yderst tilfredse med blandingsmetoden
”Kvaliteten af Egernsund Tegls blandingsmetode og de leverede mursten opfylder til fulde vores forventninger, og blandingen er så optimal, at den kan henmures direkte fra pallerne. Farverne bliver automatisk fordelt som planlagt. Det har været en succes og vi vil tænke i lignende baner i fremtidige projekter, udtaler Lars Sørensen, CUBO Arkitekter A/S.”

”Udvælgelsesprocessen af murstenstyperne var en spændende udfordring og en stor opgave. Det har været det hele værd. Arkitektens ufravigelige krav til det oprindelige farvespil og Egernsund Tegls velvillige indsats gør, at vi i dag står med et smukt og veltilrettelagt stykke murerarbejde. Murerne behøver ikke engang at være nervøse for farvespillet i pallerne! De har gjort et fantastisk stykke arbejde på teglværket”, tilføjer Niels Blirup Jensen, projektleder, Poul Pedersen A/S.

Se hele sortimentet på deres hjemmeside og lad dig inspirere til at blande mursten til dit næste projekt.



customer-logo

Firma Adresse


Kontaktoplysninger

E-mail: Telefon: Hjemmeside:

Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.