Jydsk Tagteknik A/S

Eternittag

Tag & tagrender | Skrevet af Jydsk Tagteknik A/S d. 27. maj 2010

Eternittag – bølgeeternit og skifereternit
Eternit® er et produktnavn for plader fremstillet af fibercement. Pladerne er formet som flade skiferplader eller bølgeplader og bruges til tagdækning. Fibercementplader benyttes også til facadebeklædning, og i visse sammenhænge som erstatning for træbrædder.

Bølgeeternit
Eternittag med bølgeplader mest anvendes på småhuse, landbrugs- og industribygninger.

Skifereternit
Eternittag med skiferplader har især været anvendt som erstatning for naturskifer til tage på byejendomme.

Eternittagets historie
Brugen af eternittag med fibercement i Danmark går tilbage til første del af forrige århundrede, men det var først omkring midten af århundredet, at materialet for alvor slog igennem som et billigt alternativ til tagsten af tegl til enfamiliehuse. På det danske marked har virksomheden Dansk Eternit® været næsten enerådende indenfor eternittag. Pladerne fremstilles af cement forstærket med fibre. Indtil 1984 var det asbestfibre, som udgjorde forstærkningen, men efter afsløringen af asbest som kræftfremkaldende stof blev det fjernet fra produktionen af Eternit® plader. En stor del af de typehuse, som opførtes i 60′erne og 70′erne, har tage af Eternit® bølgeplader.

Nyt Eternittag uden asbest og med 15 års garanti
I 1986 introducerede Dansk Eternit® tagplader med cellulosefibre som erstatning for asbestfibrene. Disse nye plader havde i en årrække alvorlige problemer med holdbarheden, men de Eternit® produkter, der produceres i dag, sælges med 15 års garanti og vurderes at have en væsentligt bedre holdbarhed.

Stor erfaring med eternittage
Jydsk Tagteknik er totalleverandør indenfor tagløsninger og har over 40 års erfaring.



Jydsk Tagteknik A/S

Kontaktoplysninger

Lunikvej 34
2670 Greve

E-mail: greve@jydsktagteknik.dk Telefon: 43404445