Er synet i vejen for det gode håndværk?

Håndværker | Skrevet af d. 16. oktober 2013

Over halvdelen af danskerne har brug for hjælp til at se skarpt på forskellige afstande. Det kan være en udfordring for mange håndværkere, når der både skal stilles skarpt på de store linjer og de små detaljer.

Håndværkere er blandt de faggrupper, hvor et skarpt syn er afgørende for det daglige arbejde. I det ene øjeblik skal de store linjer og helheden kunne ses klart, mens man i næste sekund skal kunne stille helt skarpt på de mindste detaljer for at sikre, at arbejde og installationer er korrekt udført. Og det er en udfordring for mange.

Synet forringes gradvist
Øjelinsen mister gradvist sin fleksibilitet, og det betyder, at man mister evnen til at kunne se helt skarpt på alle afstande. Ifølge en analyse, som analyseinstituttet Market Probe har gennemført for Alcon, har 63 % af alle danskere over 35 år brug for såkaldt synskorrektion – og for gruppen over 45 år gælder det hele 89 %. Mange begynder at anvende læsebriller, men i arbejdsdagen er det langt fra altid optimalt, fordi de enten skal af og på hele tiden, opleves som om de er i vejen og endelig fordi briller med varierende styrke kræver, at man i mange situationer skal dreje hovedet i stedet for blot at kunne lade synet løbe hen over det, man skal se.

  • Vi ved fra mange faggrupper, at det kan være en udfordring at skulle skifte mellem at se skarpt på alle afstande i løbet af arbejdsdagen. Men problemet kan heldigvis løses ganske let, selvom mange ikke er klar over det, fortæller Henrik Bo Larsen, der er Head of Professional Affairs hos Alcon, som udvikler og producerer et bredt udvalg af produkter til diagnosticering, forebyggelse og behandling af øjensygdomme.

    Kontaktlinser med flerstyrke
    Over de senere år er flere nye typer kontaktlinser kommet frem, og det er i dag muligt at få linser med flerstyrke, der efter en uges tilvænning eller to gør, at man ser knivskarpt på alle afstande og slipper for, at bakse rundt med briller.

  • En af fordelene ved de såkaldt multifokale linser frem for briller er, at styrkerne følger med, når du drejer øjet. Skal du f.eks. læse noget, kan du derfor lade øjnene løbe hen over avissiden, som du normalt ville gøre, og behøver altså ikke at dreje hovedet som du gør med briller, fortæller optiker Bo Lauenborg, fra kontaktlinseinstituttet i Aarhus.
    Tallene fra Market Probes analyse understøtter Alcons oplevelse af, at mange slet ikke kender til muligheden for at få linser med flerstyrke. Tallene viser nemlig, at kun 12 % af danskerne over 45 år bruger kontaktlinser. Men hele 33 % svarer, at de ville overveje linser med flerstyrke, hvis det bare fandtes.



  • customer-logo

    Firma Adresse


    Kontaktoplysninger

    E-mail: Telefon: Hjemmeside:

    Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

    Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

    Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

    Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

    Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.