Robert Bosch A/S

En borehammer er ikke bare en borehammer

El-værktøj | Skrevet af Robert Bosch A/S d. 10. oktober 2011
  • I 1932 lancerede Bosch verdens første elektriske borehammer og har siden været den førende leverandør af borehammere.
  • Udvikling og implementering af innovativ teknologi som SDS-plus-systemet, vibrationsdæmpning og ergonomisk design, der alle sikrer håndværkeren det mest optimale værktøj, har givet Bosch særlig succes med borehammere i to kilo-klassen.
  • Den nyeste generation i to kilo-klassen er borehammeren GBH 2-28 DFV Professional. Maskinens anti-vibrationskontrolsystem reducerer vibrationer med 30 pct. Dertil yder borehammeren 20 pct. større slagkraft, og den er 50 watt stærkere end andre maskiner i samme klasse.

    Siden den banebrydende lancering af verdens første borehammer for knap 80 år siden har Bosch optimeret sine borehammere med den ene teknologi efter den anden, der alle har øget brugervenligheden, arbejdskomforten og ydeevnen til glæde for professionelle håndværkere.


    Den første borehammer i to kilo-klassen var også fra Bosch og så dagens lys i 1981. Siden er der sket meget, og Bosch lancerede sin nyeste generation SDS-plus-borehammer GBH 2-28 DFV/DV Professional i maj 2011. Den sætter i den grad standarden i to kilo-klassen, da den har 20 pct. større slagkraft (3,2 joule) og er 50 watt stærkere end andre maskiner i klassen. Samtidig har Bosch reduceret borehammerens vibrationer med næsten 30 pct., og det kan mærkes, når man arbejder med værktøjet. De færre vibrationer giver færre gener og mulighed for at arbejde dobbelt så lang tid med maskinen ifølge EPTA-normen.

    Det skal være sikkert og nemt at betjene en borehammer
    Allerede i 1975 opfandt Bosch SDS-systemet til sine borehammere. SDS (Special Direct System) er et opspændingssystem til Boschs elværktøjer, der giver mulighed for at skifte monteringsværktøj uden brug af ekstra værktøj, og derfor er det nemt at veksle mellem arbejdsopgaver i beton, metal og træ. SDS-systemet fås i flere kategorier: SDS-plus til lette maskiner fra 2 kg- til 5 kg-klassen samt SDS-max for de tungeste maskiner fra 7 kg- til 11 kg-klassen. Udviklingen af SDS-systemet er et eksempel på, at Bosch fokuserer på at udvikle teknologier, der letter arbejdsgangen og sikkerheden for håndværkere. Det har været med til at bane vejen for Boschs succes med borehamrene.

    Bosch dæmper vibrationerne
    Bosch har altid haft fokus på at nedbringe vibrationer fra sit værktøj mest muligt for at øge arbejdskomforten og maskinernes levetid. Boschs nyeste borehammer i to kilo-klassen GBH 2-28 DFV Professional er en af første maskiner på markedet med et anti-vibrationskontrolsystem, der reducerer vibrationer med op til 30 pct. Den kraftige vibrationsdæmpning på maskinen er mulig, fordi Bosch har udviklet en teknologi, der effektivt sørger for at afbalancere luft og roterende kræfter i hammermekanismen.
    Reducering af vibrationer giver en stor økonomisk fordel for håndværkeren, for ifølge EPTA-normen må håndværkeren nu arbejde næsten dobbelt så lang tid med den nye borehammer i forhold til tidligere modeller i klassen. Dertil har borehammeren også en længere levetid (25 pct.) end de andre maskiner i to kilo-klassen, da den ikke i samme grad belastes af rystelser. En anden fordel ved det effektive vibrationsdæmpningssystem er, at håndværkere nu oplever færre arbejdsgener og undgår skader som „hvide fingre“, som voldsomme rystelser kan forårsage. Bosch har også andre vibrationsdæmpende features på deres maskiner. F.eks. er maskinerne altid ergonomisk designet med Softgrip-belægning på håndtaget, der er med til at absorbere vibrationer og sikre et godt greb i maskinerne.

    Ved at udvikle teknologier, der tilpasser værktøjerne til håndværkernes behov, er Bosch altid et skridt foran, hvad angår kvalitet, ydeevne og levetid. Derfor er Bosch i dag verdens førende leverandør af borehammere.


    Fakta om borehammere fra Bosch
    1932: Bosch producerer den første elektriske borehammer.
    1975: Borehammeren får tilføjet SDS-værktøjsholderen med enkel værktøjsudskiftning og vekselpatronsystem.
    1981: Verdens første to kilo-borehammer.
    1984: Verdens første ledningsfrie borehammer.
    2003: Verdens første vibrationskontrol i en fem kilo-hammer.
    2005: Verdens første ledningsfrie borehammer med lithium-ion-teknologi, der leverede samme ydeevne som den stærkeste eldrevne to kilo-borehammer på dette tidspunkt, GBH 2-26 Professional.
    2007: Bosch GSH 16 Professional – den første 16 kilos oprydningshammer, som overgår alle tidligere modeller i sin klasse på præstation, vibrationskontrol og levetid.
    2011: GBH 2-28 DFV Professional – verdens første borehammer med anti-vibrationskontrolsystem, der reducerer vibrationer med 30 pct. Dertil yder borehammeren 20 pct. større slagkraft, og den er 50 watt stærkere end andre maskiner i to kilo-klassen.



  • customer-logo

    Firma Adresse

    Telegrafvej 1
    2750 Ballerup

    Nyeste artikler fra Robert Bosch A/S
    Solfanger Topmodel
    Robert Bosch A/S
    Solfanger Topmodel
    Læs artikel
    En borehammer er ikke bare en borehammer
    Robert Bosch A/S
    En borehammer er ikke bare en borehammer
    Læs artikel
    Danske haveentusiaster er flittigst på tasterne
    Robert Bosch A/S
    Danske haveentusiaster er flittigst på tasterne
    Læs artikel
    Et rovdyr af en dyk- og rundsav bider fra sig
    Robert Bosch A/S
    Et rovdyr af en dyk- og rundsav bider fra sig
    Læs artikel
    Præcision, præcision og atter præcision
    Robert Bosch A/S
    Præcision, præcision og atter præcision
    Læs artikel
    Det skal mærkes, at man er et håndværkertalent
    Robert Bosch A/S
    Det skal mærkes, at man er et håndværkertalent
    Læs artikel
    To nye bordrundsave gaber over endnu mere
    Robert Bosch A/S
    To nye bordrundsave gaber over endnu mere
    Læs artikel
    Få millimeterpræcision med stærk kap- og geringssav
    Robert Bosch A/S
    Få millimeterpræcision med stærk kap- og geringssav
    Læs artikel
    Indlæs flere artikler...
    Brochurer
    Nyd din have 2011 – Haveredskaber
    Robert Bosch A/S
    Fuglehuse af træ til juletræet
    Robert Bosch A/S
    Indlæs flere brochurer...

    Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

    Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

    Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

    Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.