Papiruld Danmark ApS

Efterisolering er aldrig for sent

Isolering & klima | Skrevet af Papiruld Danmark ApS d. 2. november 2011

Rikke og Christian overtog et nyrenoveret hus i Ballerup, som ikke var fuldt efterisoleret. Ikke noget problem, siger parret, som kan forvente at spare 1.200 m3 naturgas.


“Da vi overtog huset i september 2010, var det en helt anden og kold oplevelse at bo her. Det er dejligt, at vi nu kan gå rundt i huset uden at fryse,” fortæller Christian
glad. “Da vi overtog huset i september 2010, var det en helt anden og kold oplevelse at bo her. Og selv om vi havde skruet radiatoren op på fuld kraft, kunne vi ikke gå på bare fødder i soveværelset. Gulvet var kun fem grader varmt, og det trak fra de kolde vægge.”

Huset fra 1968 Parret Rikke Bang-Larsen og Christian Poulsen og deres to børn købte for lidt over et år siden deres drømmehus. Et hus fra 1968 på 161 m2, som to år forinden var blevet renoveret af den tidligere ejer. Han havde blandt andet sat nye lavenergivinduer
i, lagt nyt tag og isoleret det. Men desværre var resten af huset ikke blevet uldstændig efterisoleret i samme ombæring. Derfor blev det kun til et ’C’i energirapporten.

“Det kom lidt bag på os, at huset var så koldt at opholde sig i. Væggene var iskolde, og der var mange kuldebroer. Dette sammenholdt med, at sælger året før havde brugt knap 3.000 m3, gjorde, at vi ikke var i tvivl om, at vi måtte gøre noget, og at vi var nødt til at søge professionel hjælp hurtigst muligt,” forklarer Christian.

Julegave, der luner i mange år Lille juleaften fik parret derfor besøg af Michael Clausen fra Isoleringskompagniet for at få en vurdering af, hvad de kunne stille op med problemet. Michael rådede familien til at isolere krybekælderen, etagedækket samt hulmuren med papiruld. Det kunne klares uden større indgreb på huset.

“Michael forsikrede os om, at vi kunne gå en varmere og mere komfortabel tid i møde ved at forbedre husets isolering. Desuden var der mange penge at spare på varmeregningen. Faktisk omkring 10.500 kr. om året, lovede Michael. Det var en dejlig julegave at få,” smiler Rikke.

“For at få syn for sagen kontaktede vi HMN Naturgas’ energirådgivning. Jeg havde læst, at de med et termografikamera kunne afsløre, hvor præcist problemerne var,” forklarer Christian. Og ganske rigtigt. For da HMN’s energirådgiver, Jimmi Kjær Nielsen, komud til familien i Ballerup med termografikameraet, var der ingen tvivl.


“Se, hvor det lyser op, når jeg peger kameraet mod gulvet ned mod krybekælderen. Det er et tydeligt tegn på, at der ikke er isoleret. Al den varme, der skal holdes inde i huset, strømmer ud,” forklarede Jimmi. Det kom også lidt bag på ham, at et hus, der var nyrenoveret og pænt vedligeholdt, ikke var blevet fuldstændigt efterisoleret, nu hvor man alligevel var i gang med forbedringer på huset.

“Vi er helt enige med Jimmi. Det havde naturligvis været lettere for os, hvis huset var blevet isoleret, samtidig med at det blev renoveret. Men det var faktisk overraskende let at få isoleret efterfølgende, og der er nærmest ikke nogen mærker på huset at spore. Men det bedste er naturligvis, at vi nu kan holde ud at bo i vores hus,” siger Christian velfornøjet.

Sådan blev huset efterisoleret Hulmuren isoleres, ved at der bores små huller i ydermurenes fuger, hvorefter der kan blæses isoleringsmateriale direkte ind i hulmuren. Etagedækket kunne klares udefra på samme vis. Arbejdet afsluttes ved, at man lukker hullerne i fugerne.

Krybekælderen blev isoleret med papiruld blandet med vandbaseret lim og vand. Isoleringen klæber derfor direkte til krybekælderens loft i en homogen masse helt uden samlinger, i modsætning til almindelige isoleringsplader. På den måde sikrer man, at der ikke kommer utætheder i isoleringen. Desuden gør det det lettere at isolere på svært fremkommelige steder.

Kilde:
HMN’s medlemsblad naturmaGASinet om efterisolering af krybekælder
Oktober 2011



Papiruld Danmark ApS

customer-logo

Firma Adresse

Brødeskovvej 40
3400 Hillerød

Nyeste artikler fra Papiruld Danmark ApS
Isolér nu og træk op til 15.000 kr. fra i skat
Papiruld Danmark ApS
Isolér nu og træk op til 15.000 kr. fra i skat
Læs artikel
Papiruld leder fugt effektivt væk
Papiruld Danmark ApS
Papiruld leder fugt effektivt væk
Læs artikel
Efterisolering er aldrig for sent
Papiruld Danmark ApS
Efterisolering er aldrig for sent
Læs artikel

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.