Vaillant A/S

Effektiv jordvarme

| Skrevet af Vaillant A/S d. 7. november 2007

Vaillant har været med lige fra starten af den moderne varme- og opvarmningsteknologi og har sat sit præg inden for dette område ved hjælp af innovative opvarmnings- og varmtvandsproduktionsanlæg.


Som Europas førende producent inden for varmeteknik tilbyder Vaillant intelligente systemer, der kan kombineres perfekt og enkelt med hinanden, og som til enhver tid kan udvides fleksibelt med Vaillants øvrige produkter. Jordvarmeanlæg er dog ingen ny opfindelse, men har i mange år vist sig effektive og velfungerende. Energikilden er selve jorden, og det betyder, at vi står med en uudtømmelig kilde. Fordelene ved varmepumpeanlæg er åbenlyse: De er miljøvenlige, har minimal vedligeholdelse og kræver minimalt opsyn. Desuden er anlæggene superbillige i drift – eksempelvis kan udgiften til opvarmning halveres i forhold til olie.


Moderne varmepumpeteknologi fra vaillant
Udnyttelsen af den solenergi, der er lagret som jordvarme er den bedste og mest fremtidsorienterede mulighed for opvarmning og varmtvandsproduktion. Naturen stiller gratis solenergi til rådighed, og ejere af varmepumper er dermed kun afhængige af el-forsyning. Derudover reduceres miljøforureningen kraftigt ved hjælp af varmepumpeteknologien, eftersom solen leverer 75% af den energi til varmepumpen, som er nødvendig til opvarmning og varmtvandsproduktion. geoTHERM varmepumperne udnytter den solenergi, som er lagret i luften, vandet og jorden og sætter nye standarder med innovativ teknologi. Man kan næppe opvarme billigere og mere miljøvenligt end med det nye geoTHERM system.


geoTHERM varmepumperne er optimalt tilpasset ethvert anvendelsesbehov for opvarmning og varmtvandsproduktion. Udover varmeforsyning til en-, to- eller fler-familiehuse kan der også laves individuelle løsninger til industrien og erhvervslivet. Lige meget hvilken variant man beslutter sig for, så er man altid sikret perfekt komfort på højeste niveau.


Et princip med stor succes
En varmepumpes teknik ligner teknikken i et køleskab, blot med omvendt princip. I en proceskreds bliver den varme, som kommer fra omgivelserne bragt op på et højere tryk- og temperaturniveau, og er således brugbar til opvarmningsformål. I kredsløbet cirkulerer der et kølemiddel, som er klor- og freon fri, med et meget lavt kogepunkt.

Passer ind over alt
Montering og installation af en geoTHERM varmepumpe kan foregå, hvor det ønskes. Varmepumpen kan enten transporteres som en helhed eller adskilt – selv på stejle
steder og i kælderrum med kringelkroge – til opstillingsrummet, hvilket gør planlægningen af monteringen nærmest unødvendig.

geoTHERM varmepumper – din fremtidsløsning
Med geoTHERM varmepumpesystemet får du alle muligheder for at skabe din personlige fremtidsløsning. Lige fra den højkomfortable varmepumpe med integreret beholder og klimaanlægsfunktion til opvarmningspumpen med ydelser op til 44 kw, står der en mangfoldighed af varianter til din rådighed. En geoTHERM kan altid udvides med en varmtvandsbeholder og sågar med et solvarmeanlæg. Dermed har du mange muligheder for udnyttelse af varme fra omgivelserne. Teknologien i Vaillants varmepumper og varmtvandsbeholdere er ensbetydende med høj komfort og størst mulig effektivitet. Det bedste herved er, at teknologien som benyttes, ikke kun er til nytte for dig, men også for din certificerede Vaillant VVS-installatør.

Fordamper med høj ydelse og indsprøjtningssystem
I fordamperen bliver varmeoverførslen, ved hjælp af en ensartet indsprøjtning betydelig optimeret. Dette muliggør en perfekt varmeudveksling og gør driften meget økonomisk.

Sensorstyret kølekreds
Hele varmeproduktionsprocessen i geoTHERM varmepumperne styres og overvåges via sensorer. Den kontinuerlige trykmåling i køle-, opvarmnings- og varmekildekredsen
sørger sammen med faseovervågningen for høj komfort og størst mulig driftssikkerhed. Med sensorstyringen kan din VVS-installatør oven i købet kontrollere kølekredsløbet uden måleapparat og justere efter behov.

Kølemiddel R407C
I geoTHERM varmepumperne tilsættes kølemidlet R407C, som er klor- og freon fri. Det betyder ikke kun beskyttelse af miljøet, men det forhøjer også varmepumpens driftssikkerhed, da dette kølemiddel er specielt sikkert.

Fremløbstemperatur på op til 62° C
Med kølemidlet R407C er en fremløbstemperatur op til 62° C mulig ved geoTHERM varmepumperne. Det har store fordele, også ved moderniseringen af ældre bygninger.
Det vil sige at en geoTHERM jordvarmepumpe også kan fungere optimalt, uden at der er behov for at installere gulvvarme.

Multi-lydisolering
geoTHERM varmpumper arbejder meget støjsvagt. Den støjsvage drift opnås, da alle komponenter er isolerede. Der er tænkt på den mindste detalje: Et lydisoleret rammemodul
og en lyddæmpede grundplade fører til et lavt støjniveau i varmepumpen. Også det fleksible tilslutningsrør sørger for en ekstrem høj boligkomfort uden forstyrrende
lyde.

Høj komfort fra installation til betjening
Den intelligente vejrkompenserende styring regulerer ind- og udkoblingstiderne for varmepumpen via en energiforbrugsberegning, hvori varmeforskellen mellem den
aktuelle udetemperatur, den ønskede temperatur i huset og varmepumpens fremløbstemperatur udregnes hvert minut, hvorefter den udlignes. Varmepumpen udkobles
automatisk, når den tilførte varmemængde og det eksisterende varmeunderskud bliver udlignet. På denne måde arbejder din varmepumpe takket være styringen altid kun, når der er brug for den, mere økonomisk kan det næppe gøres.



customer-logo

Firma Adresse

Drejergangen 3 A
2690 Karlslunde

Nyeste artikler fra Vaillant A/S
ecoCRAFT exclusiv
Vaillant A/S
ecoCRAFT exclusiv
Læs artikel
ecoVIT exclusiv
Vaillant A/S
ecoVIT exclusiv
Læs artikel
ecoCOMPACT
Vaillant A/S
ecoCOMPACT
Læs artikel
ecoTEC pro
Vaillant A/S
ecoTEC pro
Læs artikel
ecoTEC plus VCW / VCI
Vaillant A/S
ecoTEC plus VCW / VCI
Læs artikel
ecoTEC exclusive
Vaillant A/S
ecoTEC exclusive
Læs artikel
ecoTEC plus
Vaillant A/S
ecoTEC plus
Læs artikel
icoVIT
Vaillant A/S
icoVIT
Læs artikel
Indlæs flere artikler...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.