Danske Boligadvokater

Dyrt, hvis olietanken ikke er lovlig!

Boligejer | Skrevet af Danske Boligadvokater d. 30. maj 2006

Nye lovkrav til olietanke trådte i kraft den 1. september 2005. Formålet er at begrænse antallet af olieforureninger. Henrik Høpner, formand for Danske BOLIGadvokater, opfordrer alle boligejere og kommende boligkøbere til at være meget opmærksomme på de nye regler. Boligejerne risikerer nemlig store udgifter, hvis olietanken lækker og reglerne ikke er fulgt.

Gamle olietanke skal sløjfes – nogle allerede inden 1. december!
Den nye bekendtgørelse om olietanke, der trådte i kraft den 1. september, indeholder en række forhold, som ikke mindst private boligejere bør være meget opmærksomme på.

De nye regler går bl.a. på små olietanke, dvs. typisk villatanke, og her er, som noget af det vigtigste, indført sløjfningsfrister for så godt som alle tanktyper. Sløjfningsfristerne afhænger af tanktypen og kan variere fra 20 til 50 år efter installationen. En sløjfningsfrist siger noget om, hvornår en olietank af en bestemt type senest skal sløjfes. Formålet er at undgå olieforurening.

”Jeg vil anbefale alle boligejere, som ejer en olietank, til straks at forholde sig til de nye regler, da visse eksisterende tanke skal fjernes med det samme, dvs. allerede inden 1. december i år”, opfordrer Henrik Høpner, advokat og Formand for Danske BOLIGadvokater.


Andre stramninger
Den nye bekendtgørelse indeholder også en række andre ændringer. Det betyder blandt andet, at der er skærpede krav til nyinstallation af tankanlæg, ligesom tankanlæg ikke må være i åbenlys uforsvarlig stand. Hvis et anlæg er det, kan tilsynsmyndigheden kræve anlægget repareret eller sløjfet omgående.


”Sker der udslip fra en olietank, og det viser sig, at den skulle have været sløjfet, kan det blive en dyr affære for boligejeren. Ejeren af olietanken får nemlig selv lov til at betale for at få fjernet forureningen, da den særlige ansvarsforsikring, som de fleste tankejere er omfattet af, naturligvis ikke dækker en olietank, som er ulovlig. Tager tankejeren ikke selv affære, kan kommunen gøre det for tankejerens regning. Sidst men ikke mindst kan tankejeren regne med en bøde, eller i helt særlige tilfælde en fængselsstraf”, advarer Henrik Høpner.

Alle boligejere med olietanke bør sætte sig ind i reglerne
Henrik Høpner opfordrer alle boligejere, der har en olietank, til at sætte sig godt ind i reglerne. Ejere af olietanke kan blandt andet finde meget mere information på www.miljoestyrelsen.dk. Hvis man er i tvivl om, hvorvidt ens olietank opfylder reglerne, bør man få et miljøtjek hurtigst muligt af en skorstensfejer eller en oliefyrstekniker.

Også boligkøbere skal passe på
”Ikke alene de nuværende boligejere, men også boligkøberne skal være meget opmærksomme på de regler der gælder olietanke. Købere skal således passe på, at de ikke uforvarende kommer til at hænge på en ulovlig tank eller til at stå med en olietank, som skal sløjfes inden for ganske kort tid, og det kan blive ganske dyrt”, afslutter Henrik Høpner

Fakta om Danske BOLIGadvokater?
Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater, der besidder et højt fagligt niveau inden for boligrådgivning. De har fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet.

Medlemmerne af foreningen har forpligtet sig til at anvende foreningens koncepter for henholdsvis køber- og sælgerrådgivning.
Herudover stilles der krav til medlemmerne om kursusdeltagelse, og alle medlemmer er forpligtet til at modtage besøg af en auditor, som skal kontrollere, at medlemmerne lever op til deres forpligtelser.
Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag omkring 300 medlemmer fordelt over hele landet.



Danske Boligadvokater

customer-logo

Firma Adresse

H.C. Andersens Boulevard 45
1553 København V

Nyeste artikler fra Danske Boligadvokater
Find drømmeboligen via din mobiltelefon SMS BOLIG til 1220
Danske Boligadvokater
Find drømmeboligen via din mobiltelefon SMS BOLIG til 1220
Læs artikel
Dyrt, hvis olietanken ikke er lovlig!
Danske Boligadvokater
Dyrt, hvis olietanken ikke er lovlig!
Læs artikel
De juridiske rådgiveres cowboy-land
Danske Boligadvokater
De juridiske rådgiveres cowboy-land
Læs artikel
Advokatforbehold – en overset del af bolighandlen
Danske Boligadvokater
Advokatforbehold – en overset del af bolighandlen
Læs artikel
At bygge nyt sommerhus…
Danske Boligadvokater
At bygge nyt sommerhus…
Læs artikel
Det kan koste dyrt at lege “jorden er giftig”
Danske Boligadvokater
Det kan koste dyrt at lege “jorden er giftig”
Læs artikel
Indlæs flere artikler...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.