Drømmen om at bo på en ø

Lejlighed | Skrevet af d. 27. september 2011

På en boligø hævet over terrænet midt i det grønne område Trylleskov Strand i Solrød syd for København opføres 27 rækkehuse og ejerlejligheder – få minutters gang fra butikker, institutioner og badestrand.

Det er de færreste forundt at bo på en lille ø midt i et grønt og bølgende hav – tilmed i en by og kun få hundrede meter fra en fantastisk badestrand. Ikke desto mindre er det muligt i området Trylleskov Strand i Solrød syd for København.

Trylleskov Strand er en helt ny bydel i Solrød, som med sine ca. 21.000 indbyggere er en overskuelig og velfungerende kommune i landlige omgivelser – og alligevel kun 30 minutter med S-tog eller bil fra hovedstaden.

Trylleskov Strand byder blandt andet på en nyopført, integreret daginstitution, et fintmasket net af cykel- og gangstier, indkøbsmuligheder, skov og strand. Desuden er der planlagt en ny S-togstation midt i bydelen.

Området har tidligere været anvendt til landbrug, og terrænet er lettere kuperet, og bebyggelserne er samlet på øer, der ligger hævet i det grønne og bølgende landskab. På den ene side er området inspireret af en mose, på den anden side af den fortryllende Trylleskov.

På en af øerne opfører Holm Huse 27 rækkehuse og ejerlejligheder, hvor der i høj grad er fokus på bebyggelsens – eller øens – sociale funktion. For eksempel udstyres gårdspladsen og øvrige fællesarealer med borde, bænke, petanque, udendørs skak og legeredskaber for børn.


I det hele taget har Holm Huse fokus på samspillet mellem ude- og indeliv – og privatliv. Alle boliger har således private zoner i form af færdiganlagte terrasser og haver. Eller egen taghave med mulighed for udekøkken, hvis man bor på 1. sal.

På den måde opnår man valgfrihed mellem på den ene side at være helt privat og på den anden side at deltage aktivt i det sociale fællesskab – og med rig mulighed for at vælge et sted mellem disse to yderpunkter.

Indenfor er der let tilgængelige adgangsforhold og gennemtænkte planløsninger med funktionel indretning og maksimal udnyttelse af pladsen. Boligerne er lige velegnede for den unge familie som for den ældre generation.

Der er gulvvarme i alle rum, og et ventilationsanlæg med varmegenvinding sikrer et kontrolleret luftskifte og et mere sundt og behageligt indeklima. En anden detalje er radiostyret betjening af den indvendige belysning.

Boligernes pudsede facader medfører desuden et væsentligt lavere råstof- og energiforbrug – og dermed lavere CO2-udledning – da materialemængden pr. kvadratmeter facade er reduceret til en tiendedel sammenlignet med en traditionel muret facade.
De 27 rækkehuse og ejerlejligheder opføres til indflytning i løbet af 2012 og 2013. Rækkehusene bliver på 134 kvm. Ejerlejlighederne er på 103 kvm.



customer-logo

Firma Adresse


Kontaktoplysninger

E-mail: Telefon: Hjemmeside:

Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.