Jeld-Wen A/S

Danskerne reagerer på indbrudsbølgen i ferien

Det moderne hus | Skrevet af Jeld-Wen A/S d. 18. februar 2016

Et højt antal indbrud henover juleferien har øget efterspørgslen på indbrudssikring af hjemmet. Det konstaterer dørproducenten JELD-WEN og leverandør af privatalarmer Verisure Dansikring Direct.

Selvom danske boligejere er blevet bedre til at indbrudssikre hjemmet, ligger Danmark stadig i toppen over indbrudsplagede lande i Europa. Sammenlignet med fx Sverige har vi i Danmark tre gange så mange indbrud i private hjem. I europæisk sammenhæng er det kun i Grækenland, at der er flere indbrud per indbygger end i Danmark. I fjerde kvartal 2015 havde 19.056 danskere uønsket besøg af indbrudstyve.

Undersøgelser fra andre lande peger på, at sikring af især døre, vinduer og låse er effektive redskaber mod indbrud. Særligt døren har en central rolle ift. indbrudssikring. Det tydeliggøres i en nylig rapport fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet*.


Øget efterspørgsel på sikkerhed
Hos JELD-WEN, som står bag Danmarks største dørbrand SWEDOOR, har man lanceret en sikkerhedsyderdør i EU-sikkerhedsklassen RC3. Døren er designet specifikt til private hjem og kan modstå aktivt indbrudsforsøg i min. 5 minutter. Hidtil har man herhjemme stort set kun kunnet få sikkerhedsdøre i stål, og det er derfor ikke et produkt, man så ofte har benyttet i danske hjem.

– Vi har set et hul i markedet og en øget efterspørgsel hos private på yderdøre, der er mekanisk sikret mod indbrud. Danskerne er traditionelt et meget tillidsfuldt folk, og det er en ærgerlig udvikling, at der sker flere og flere indbrud. Men forhåbentlig kan vi være med til at knække kurven. Der har hidtil manglet et produkt, som ligner en almindelig yderdør og har været tilgængeligt i forskellige designs til forskellige hustyper, men som også er certificeret, forklarer salgsdirektør for Nordeuropa SWEDOOR, Peter Sejling.

Han bakkes op af Niels Chemnitz, Operation Director hos privatalarmleverandøren Verisure Dansikring Direct, der bekræfter den stigende interesse for sikring af privatboligen:

– Vi har senest oplevet det største salg nogensinde af alarmer og oplever generelt en stigende interesse fra danskerne for at sikre deres bolig. Vi ved, at alarmer har en præventiv effekt, men samtidig skal man huske, at der er meget, man selv kan gøre for at beskytte sin bolig, uanset om man har en overvåget alarm eller ej. Det er vigtigt at sikre låse og døre. Indbrud sker også gennem vinduer og andre indgange, så det er vigtigt at sikre huset hele vejen rundt. Og tænd lyset om aftenen, selvom du ikke er hjemme – allerhelst med en automatisk timer, der tænder og slukker, som var du hjemme.

Julen er tyvenes fest
Statistikken taler sit eget tydelige sprog. Julen er uden sammenligning den tid på året, hvor der sker allerflest indbrud. 1. juledag er indbrudstyvenes travleste dag. Der sker op mod fire gange så mange indbrud 1. juledag sammenlignet med en gennemsnitlig dag. Det er ifølge Peter Sejling en del af forklaringen på den store efterspørgsel på sikkerhedsdøren, som forventes at peake igen op mod sommerferien, hvor der typisk også sker mange indbrud.

– Det er vigtigt, at man tænker hele vejen rundt, når det gælder sikring af hjemmet. Optimal sikkerhed er nemlig en kombination af mange forskellige faktorer, blandt andet dørens kvalitet, indbrudsforstærket lås og cylinder, solide hængsler, men bestemt også god belysning omkring boligen og opmærksomme naboer, som tømmer postkassen for dig, når du er bortrejst, slutter han.

Anbefalinger til indbrudssikring af boligen:

  • Yderdøren spiller en afgørende rolle ifm. sikring af boligen mod indbrud.
  • EU-klassen EN 1627 RC3 er en af de højere sikkerhedsklasser efter EU-standarder for døre til private hjem.
  • Ofte vil det være mest hensigtsmæssigt at skifte hele døren ud med en ny, certificeret indbrudssikret dør. Man bør gå efter en dør, der kan modstå indbrudsforsøg fortrinsvis i 5 minutter og som minimum i 3 minutter.
  • De udvendige døre bør have en forstærket karm og dørblad, indbrudssikrede hængsler og lås samt indbrudsforstærket glas, hvis relevant.
  • Slutblik bør være et sikkerhedsslutblik i et kraftigt materiale, der er fastgjort med to ekstra skråtstillede skruer i karmen.

    *Rapporten fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet kan hentes her: http://uibm.dk/publikationer/vaerktojskasse-til-indbrudsforebyggelse-i-alment-boligbyggeri



  • Jeld-Wen A/S

    En dør er så meget mere, end bare en dør. En dør kan diskret matche helheden eller markant vække følelser. Den kan lukke ude og lukke ind og er forbindelsen mellem rum.

    Om det er en udvendig dør eller indvendig dør, du er på udkig efter, måske en bestemt stil, design, funktion, materiale eller speciel egenskab, så skal du nok finde døren lige for dig, i vores imponerende dørsortiment.

    customer-logo

    Firma Adresse

    Danmarksvej 9
    9670 Løgstør

    Nyeste artikler fra Jeld-Wen A/S
    Døre i specialmål bliver standardvare
    Jeld-Wen A/S
    Døre i specialmål bliver standardvare
    Læs artikel
    Danskerne reagerer på indbrudsbølgen i ferien
    Jeld-Wen A/S
    Danskerne reagerer på indbrudsbølgen i ferien
    Læs artikel
    Danskerne reagerer på indbrudsbølgen i ferien
    Jeld-Wen A/S
    Danskerne reagerer på indbrudsbølgen i ferien
    Læs artikel
    Håndværkeren søger viden hos producenten
    Jeld-Wen A/S
    Håndværkeren søger viden hos producenten
    Læs artikel
    Danskerne vil have hele dørløsninger
    Jeld-Wen A/S
    Danskerne vil have hele dørløsninger
    Læs artikel
    Digitalt designværktøj til indvendige døre
    Jeld-Wen A/S
    Digitalt designværktøj til indvendige døre
    Læs artikel
    Sikkerhedsyderdøre lanceres som designdøre
    Jeld-Wen A/S
    Sikkerhedsyderdøre lanceres som designdøre
    Læs artikel
    Tryghed i hjemmet fås nu i lækkert design
    Jeld-Wen A/S
    Tryghed i hjemmet fås nu i lækkert design
    Læs artikel
    Indlæs flere artikler...
    Brochurer
    Prisliste – Udvendige- og indvendige døre
    Jeld-Wen A/S
    Udvendige- og indvendige døre til dit hjem
    Jeld-Wen A/S
    Sikkerhedsyderdøre RC3
    Jeld-Wen A/S
    Indlæs flere brochurer...

    Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

    Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

    Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

    Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.