Bilerne parkeret oven på carporten

Carporte | Skrevet af d. 16. marts 2011

”Det er jo bare sne. Det skal nok tø med tiden eller blæse væk af sig selv”.

Sådan siger de fleste husejere om den sne, der nu lægger sig oppe på taget af carporten. Men med denne vinters enorme snemængder kan det pludselig blive en meget alvorlig sag – og lidt af en tikkende bombe under økonomien.

Firmaet Lyngsøe har beregnet, at der med det aktuelle vejr let kan komme til at ligge så meget komprimeret sne oppe på taget af carporten, at det svarer til vægten af fire biler. Det er de færreste carporte, der er konstrueret til at klare så ekstrem en belastning.


Ifølge Lyngsøe, der producerer stålcarporte, har en dobbeltcarport et tagareal på omkring 36 kvadratmeter. Og da ”gammelt” komprimeret sne kan komme til at veje op mod 300-400 gram per liter, betyder det, at der på taget ligger omkring et tons komprimeret sne for hver 10 centimeters dybde. Hvis der så ligger 40 centimeter oppe på taget, svarer det til fire tons – eller fire små biler.

Lyngsøe giver derfor alle husejere det gode råd, at de skal sørge for at få fjernet sneen på taget af carporten – inden at det hober sig op og når at blive komprimeret. Oftest er det ikke engang nødvendigt at gå op på taget. Med en stige og en blød kost vil man som regel kunne nå al sneen og få den fejet ned. Men hvis man alligevel vover sig derop, skal man være klar over, at taget kan være ekstremt glat, og at man skal gå på spærene. Sneen er i øvrigt meget let at fjerne, når der er tale om nysne. Så vejer det nemlig kun 100 gram per liter. Det er først, når sneen bliver hård, tung og komprimeret, at de store problemer opstår.

Lyngsøe har hovedkontor i Søften ved Århus, og virksomheden har specialiseret sig i stålcarporte i et let og elegant design til alle typer af boliger og byggerier. Herudover fremstiller Lyngsøe en række andre former for overdækninger til beskyttelse mod vejr og vind.



customer-logo

Firma Adresse


Kontaktoplysninger

E-mail: Telefon: Hjemmeside:

Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.