Brødrene A & O Johansen A/S

Bedre ergonomi til håndværkere

El-værktøj | Skrevet af Brødrene A & O Johansen A/S d. 11. juli 2011

En ny læggemaskine er endelig kommet til Danmark. Maskinen er uovertruffen på alle punkter og sparer kostbar tid og sikrer håndværkerne bedre arbejdsforhold i det daglige.

Producenten Probst demonstrerede den nye læggemaskine TM150 D-A ved AO Odense’s 10 års jubilæum den 17. juni og maskinen beviste hvordan den uden problemer kunne løfte granit kantsten og belægningssten i stor vægtklasse med stor sikkerhed og hastighed

  • Mange håndværkere der arbejder med at lægge kantsten og belægningssten i stor vægtklasse kender helt sikkert problematikken med at løfte porøse fliser. Med TM150 D-A læggemaskinen er det slet ikke et problem mere, siger Philip Enevoldsen, der er produktkonsulent hos Brødrene A&O Johansen.

    TM150 D-A læggemaskinen er udstyret med en turbineblæser som er noget helt unik. Blæseren er så kraftig at den selv gennem porøse fliser kan genere så meget luft at det giver vakuum der er helt essentielt for at løfte flisen. Læggemaskinen kan løfte helt op til 150 kg.

  • Det har andre maskiner svært ved da de ikke kan generere nok luft til at skabe undertryk og så kan den ikke løfte noget. Det kan koste rigtig mange penge i tabt arbejdstid. Turbineblæsere er der ingen andre der har på markedet, fortæller Philip Enevoldsen.

    Nem at gå til og sikrer bedre arbejdsmiljø
    Det der er udgangspunktet med maskinen er bedre ergonomi, bedre arbejdsmiljø og øget effektivitet.

  • Den her maskine kan noget som ingen andre maskiner kan, nemlig det at man kan have materialerne med mens man arbejder. Hvis man for eksempel skal lave et langt stræk med kantsten, så har man kantstenene med og kan bare køre stille og roligt fremad og lægge dem derhen af, siger Philip Enevoldsen og fortsætter:
  • Det kan du også godt gøre med en gravemaskine. Men selv hvis TM150 læggemaskine kører i ujævnt terræn så er masten hydraulisk selvjusterende så den altid er i lodret position. Det betyder at du ikke på noget tidspunkt skal skubbe eller rive i de emner du skal lægge. Rent ergonomisk er det super godt at arbejde med.

    I Tyskland er der et lovkrav om, hvor meget maskiner må larme, og der overholder den de tyske normkrav. Læggemaskinen leveres med en lyddæmpet dieselmotor og er derfor hverken til gene for omgivelserne, eller det personel der betjener den.

  • Der bliver endnu ikke stillet krav til støjniveauet i Danmark. Så det er en ekstra service. Herudover er TM150 D-A læggemaskinen ekstremt nem at overskue, når du står oppe på kontrolpulten. Den har piktogrammer, og det vil sige, at alle hurtigt og nemt kan komme i gang med den, fortæller Philip Enevoldsen.

    Hvis man har den maskine, så skal du ikke på noget tidspunkt lave et løft, skub eller hiv.

  • Det, der er tanken med den, er, at man skal kunne arbejde med den 8 timer hver dag og ligge 300 meter kantsten, og så skal du være frisk til at gå ud og spille fodbold om aftenen, siger Philip Enevoldsen.

    ”Safe-stop” minimerer ulykker
    ”Safe-stop” er en stopfunktion i knækarmen, der gør, at den ikke ved et uheld kan glide ud i kørebanen.
    – Hvis man nu snubler, imens man lægger kantsten, og maskinen på den måde glider ud på kørebanen, så kan det have katastrofale følger. Derfor har denne maskine ”Safe-stop”. Den kan ikke glide længere ud end larvefødderne, fortæller Philip Enevoldsen og fortsætter:

  • TM150 D-A er helt sikkert en investering. Den er ekstremt flexibel, og der er mere end tusind forskellige applikationer til sugehovedet. Men man skal have behovet for sådan en maskine, den er jo ikke helt billig. Men har man behovet, så tjener det sig hurtigt ind igen.


  • customer-logo

    Firma Adresse

    Rørvang 3
    2620 Albertslund

    Nyeste artikler fra Brødrene A & O Johansen A/S
    Få betalt din ferie…
    Brødrene A & O Johansen A/S
    Få betalt din ferie…
    Læs artikel
    Håndværkerens vigtigste værktøj er en smartphone
    Brødrene A & O Johansen A/S
    Håndværkerens vigtigste værktøj er en smartphone
    Læs artikel
    Bedre ergonomi til håndværkere
    Brødrene A & O Johansen A/S
    Bedre ergonomi til håndværkere
    Læs artikel

    Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

    Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

    Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

    Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.