Aktiv ventilation i boligen med VR 700 DC

Døre & vinduer | Skrevet af d. 4. november 2011

Energieffektivitet og et godt indeklima – Begge dele er nødvendige og klares let med aktiv ventilation (ventilation med varmegenvinding).

I de nordiske lande opholder vi os indendørs ca. 90% af tiden. Vi forbruger ca. 15.000 liter luft pr. person om dagen, og skal vi føle komfort og velvære, kræver det, at luften er frisk.


Ønsker vi et godt indeklima, må vi have god ventilation – der findes ingen brugbare genveje!

I princippet er al luft udendørs forurenet af bl.a. bilers udstødning og pollen. Forureningerne kommer med luften ind i boligen, hvor der tillige er andre forureningskilder som f.eks. afgasning fra møbler, el-udstyr og mennesker, der er med til at forringe indeklimaet.

Endvidere er en høj luftfugtighed, som et resultat af tætte bygninger og manglende udluftning og ventilation med til at forværre indeklimaet i den private bolig.

I en bolig med 4 personer afgives i løbet af et døgn 12-15 kg vanddamp i forbindelse med madlavning, tøjvask og badning. Denne fugt og vanddamp skal ventileres væk! Ellers vil den høje luftfugtighed og kondensdannelse i bygningens konstruktioner danne grobund for råd- og svampeangreb, som kan medføre astma- og allergisymptomer.

Dertil kommer, at husstøvmider, som mange mennesker er allergiske overfor, lever i bedste velgående i boliger med en høj luftfugtighed.

I Bygningsreglementet stilles helt eksakte krav til tætheden af klimaskærmen. Derfor er det i dag endnu vigtigere at sikre, at huset via en effektiv ventilation kan ”ånde”. Ellers bliver det de mest energirigtige og velisolerede boliger, der får det dårligste indeklima!

Aktiv ventilation genanvender energien i den varme indeluft og tilfører boligen frisk og veltempereret luft 24 timer i døgnet. Dermed sikres en sund bolig og et behageligt indeklima uden at gå på kompromis med de energieffektive løsninger.

Med aktiv ventilation
Produktbeskrivelse

  • Højeffektiv roterende varmeveksler, der ikke behøver frostsikring
  • Energieffektive motorer med moderne EC teknologi
  • Brugervenligt kontrolsystem med CD betjeningspanel med LCD display
  • Konstant balanceret luftmængde mellem tilluft og fraluft
  • Skifter automatisk fra vinter- til sommerdrift
  • Flexibel installation. Behøver ingen afløb

    VR 700 DC er et komplet ventilationsaggregat
    for boliger, mindre kontorer og lignende. Med EC motorteknologi, en ny type roterende varmeveksler (virkningsgrad op til 85%) og et nyt automatiksystem er det lykkedes at fremstille et ventilationsaggregat, der er bedre end de nye skrappe krav, der stilles på området.

    Til eksempel sparer en EC motor op til 50% af den energi, som en traditionel motor forbruger.

    Aggregatet består af et 50 mm isoleret aggregathus med dobbeltplade, som er korrosionsbeskyttet med Alu-zink 185. Det leveres med en roterende varmeveksler, tilluft- og fraluftventilator, tilluft- og fraluftfilter samt indbygget el- og automatiktavle.

    Automatik
    CD-betjeningspanelet har et grafisk display, som er meget logisk og brugervenligt. Her kan aflæses eventuelle fejlalarmer, driftalarmer og alarm for filterskift. På ugeuret i kontrolpanelet indsættes drifttider, temperaturer, drifttilstand og ventilatorhastighed. For at gøre betjeningen enkel har CDpanelet kun 3 betjeningsknapper:

    1. Menu-knappen, som anvendes til at manøvrere i menuen og til at vælge funktion
    2. Enter-knappen, som anvendes til at bekræfte valg
    3. Retur-knappen, som anvendes til at gå tilbage til menuen



  • customer-logo

    Firma Adresse


    Kontaktoplysninger

    E-mail: Telefon: Hjemmeside:

    Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

    Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

    Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

    Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

    Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.