Afkast: Solceller slår aktier

Energi & miljø | Skrevet af d. 6. juni 2012

En ny beregning fra Spar Nord viser, at der er flere penge at hente ved at installere solceller på taget end ved at investere i aktier. Fortsat stigende energipriser gør solceller mere attraktive end nogensinde, og banken opfordrer boligejere til at overveje de økonomiske fordele ved selv at producere sin strøm.

Aktieinvestering er blandt de mest almindelige tiltag i bestræbelserne på at opnå et afkast af sin formue, men nu viser en ny beregning, at afkastet på solceller slår aktier.

I løbet af de seneste 10 år har de danske eliteaktier i C20-indekset i gennemsnit givet et afkast på 6 procent om året. Et solcelleanlæg vil imidlertid give et afkast på næsten 8 procent om året over en 10 årig periode. Det viser en ny beregning fra Spar Nord, og bankens boligansvarlige Claus Conradsen peger på de stigende energipriser som et afgørende forhold:

  • Når priserne på energi fortsætter med at stige, så bliver besparelsen – eller afkastet – ved at producere energien selv hele tiden større. Og hvis du køber et solcelleanlæg i dag, svarer besparelsen til, at du får et afkast på næsten 8 procent af de penge, du har investeret i anlægget, siger Claus Conradsen.
  • Dertil kommer, at et solcelleanlæg giver et relativt stabilt afkast, mens afkastet på eksempelvis aktier kan svinge voldsomt fra år til år, fortsætter han.

    Claus Conradsen understreger dog, at aktieinvestering giver mulighed for såvel et væsentligt højere som lavere afkast afhængig af timingen for køb og salg.

    Solceller i porteføljen
    Ifølge Claus Conradsen giver det i dag god mening for boligejerne at anskue solceller som en økonomisk investering, der kan supplere investering i mere traditionelle aktiver som aktier og obligationer.

  • Et godt investeringsråd er at sprede sine investeringer, og med udsigten til fortsat stigende energipriser giver det god mening at tage solceller og i det hele taget energirenovering af boligen med i overvejelserne. Du skal populært sagt overveje, om et solcelleanlæg skal være en del af din investeringsportefølje, uddyber han.

    I takt med det voksende incitament til at energirenovere danske boliger har Spar Nord uddannet mere end 100 af bankens medarbejdere til at rådgive om energirenovering og herunder økonomien i solcelleanlæg.

    Ingen skat
    Siden 1. januar 2011 har ejere af solcelleanlæg haft mulighed for at administrere anlægget ud fra en såkaldt skematisk ordning. Ordningen betyder ifølge SKAT, at boligejerens eget forbrug fra solcelleanlægget ikke skal regnes som skattepligtig indkomst.

  • Reglerne gør faktisk solceller endnu mere attraktive som investering, fordi du ikke bliver beskattet af den el, du producerer til dig selv, og det er typisk her, den største værdi skabes, siger Claus Conradsen og fortsætter:
  • Det vil sige, at du i de fleste tilfælde kan beholde hele dit afkast, og her adskiller solceller sig også fra eksempelvis aktier, hvor afkastet er skattepligtigt.

    Claus Conradsen oplyser videre, at de fleste boligejere også har mulighed for at lade sig beskatte efter den såkaldte virksomhedsskatteordning, der giver mulighed for at opnå skattefradrag for investeringen i solcelleanlægget.



  • customer-logo

    Firma Adresse


    Kontaktoplysninger

    E-mail: Telefon: Hjemmeside:

    Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

    Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

    Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

    Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

    Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.