Swisspearl

6.500 m2 nye tagplader til fynsk boligselskab

Huset | Skrevet af Swisspearl d. 2. december 2015

Renoveringsbølgen i landets mange boligselskaber stilner ikke af foreløbigt. Det mærkes tydeligt hos Cembrit, som netop har leveret en stor tagpladeordre til en boligforening i Odense.

Renoveringsarbejdet på de 49 almene boliger på Lettebækvænget i Odense SV er godt i gang. Boligerne, som hører under Kristiansdal Boligforening, består af sammenbyggede rækkehuse i klynger og er en god blanding af familie-, ungdoms- og ældreboliger. Samtlige bygninger får både ny efterisolering på loftet og ny tagbeklædning, og tagproducenten Cembrit leverer ikke mindre end 6.500 m² teglrøde B7 bølgeplader til projektet. Det svarer til en hel fodboldbane fyldt med tagplader:

– Det er selvfølgelig en større ordre på bølgeplader, men i disse år er leverancer i denne størrelsesorden faktisk ikke så usædvanlige. Bølgeplader er det naturlige valg – ikke mindst til bygninger, der er designet til netop dette udtryk, fortæller projektchef i Cembrit Michael Andersen. – Der er fuld tryk på renoveringerne rundt om i boligselskaberne, og niveauet falder ikke foreløbigt, blandt andet takket være Landsbyggefondens renoveringspulje. Puljen fungerer som en kickstarter for mange, tiltrængte ombygninger i den ældre del af den nedslidte boligmasse rundt om i landets boligforeninger.


Særligt rådgivningsteam
Michael Andersen står i spidsen for Cembrits landsdækkende konsulentteam, som varetager rådgivning til arkitekter, boligselskaber og entreprenører i samarbejde med Cembrits tekniske afdeling. Rådgivningen tager udgangspunkt i den konkrete bygning og relaterer sig til bl.a. projektering, materialevalg og ikke mindst de energimæssige udfordringer, som ofte findes i den ældre boligmasse. Ifm. tagudskiftningen på Lettebækvænget var Cembrit i samarbejde med arkitekterne med til at sikre tilstrækkelig ventilation i loftsrummene – en faktor, som ofte glemmes, når der både efterisoleres og skiftes tag.

– De fleste ved godt, at behovet for bedre ventilation bliver større, i takt med at husene bliver tættere. Men spørgsmålet er bare, hvor meget mere ventilation der så skal til – og ofte er det mere, end hvad kunden oprindeligt havde regnet med, som i dette tilfælde i Odense, siger Michael Andersen.

Boligernes oprindelige tagkonstruktion havde kun ventilation i gavlene, men ifølge byggelovgivningen er det ikke længere tilstrækkeligt. Slutresultatet blev derfor ekstra ventilationshætter til taget, hvilket bl.a. er med til at modvirke problemer med skimmelsvamp i loftrummet.

Fokus på energioptimering og komfort
Generelt bemærker Michael Andersen to overordnede temaer, som projektteamet ofte rådgiver om ift. renovering af boliger: Hvordan minimeres udvendig vedligeholdelse, og hvordan sikres en energioptimering i forbindelse med renoveringsopgaverne. Begge dele spiller nemlig en væsentlig rolle i de fremtidige driftsomkostninger i den enkelte boligforening.

– I forhold til nedbringelse af energiomkostninger så lever mange af de ældre boliger fra 40’erne og 50’erne på ingen måde op til hverken nutidige, lovmæssige energikrav eller til danskernes forventning til den indvendige komfort i dag. Her kommer de fleste rigtig langt ved at se på klassiske energirenoveringer som efterisolering af taget og facaden, slutter han.

Renoveringsarbejdet af Lettebækvænget udføres af tømrer-snedkerfirmaet Guldfeldt, hvor Erik Petersen er byggeleder. Det forventes, at samtlige 49 boliger er færdigrenoverede sidst i november 2015.

Landsbyggefondens renoveringsramme er i 2015 og 2016 fastsat til 4.200 mio. kr. i hvert af årene og fortsætter med i gennemsnit ca. 2.000 mio. kr. hvert år frem mod 2020. Læs evt. mere om Landsbyggefondens renoveringsramme her.



Swisspearl

Swisspearl giver dig i en letvægt fibercementplade, der fremstilles af cement, mineralfiller, og cellulose fibre. Pladen er udviklet specielt til at modstå det danske klima og passer dermed i al slags vind og vejr.
Swisspearl tilbyder dig lette vægge der kan modstå lidt mere end andre, så du ikke skal bygge med tunge, murede eller støbte vægge.

customer-logo

Firma Adresse

Gasværksvej 24, 1.
9000 Aalborg

Nyeste artikler fra Swisspearl
Fornuftig fornyelse
Swisspearl
Fornuftig fornyelse
Læs artikel
Parcelhus blev vendt på hovedet
Swisspearl
Parcelhus blev vendt på hovedet
Læs artikel
Swisspearl Partner – Få styr på produkterne
Swisspearl
Swisspearl Partner – Få styr på produkterne
Læs artikel
Fra bungalow til boligdrøm
Swisspearl
Fra bungalow til boligdrøm
Læs artikel
Fra dårlig stand til dejlig familiebolig
Swisspearl
Fra dårlig stand til dejlig familiebolig
Læs artikel
Smuk renovering af klassisk typehus
Swisspearl
Smuk renovering af klassisk typehus
Læs artikel
Cembrit investerer trecifret millionbeløb i ny facadeproduktion
Swisspearl
Cembrit investerer trecifret millionbeløb i ny facadeproduktion
Læs artikel
Boligmangel truer populære byområder
Swisspearl
Boligmangel truer populære byområder
Læs artikel
Indlæs flere artikler...
Brochurer
James Hardie
Swisspearl
HardiePlank facadebeklædning
Swisspearl
Indlæs flere brochurer...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.