Swisspearl

20.000 m2 bæredygtige vindspærre-plader til Carlsberg Byen

Arkitekt | Skrevet af Swisspearl d. 4. maj 2015

Cembrit har leveret 20.000 m2 vindspærre-plader til Carlsberg Byen i København. Pladerne skal sikre konstruktionen af det 100 meter høje Bohrs Tårn og er samtidig et bæredygtigt bidrag til den nye bydel, der har målsætningen om at blive CO2-neutral.


Bæredygtige byggeløsninger. Sådan lyder kravene til byggeriet af Carlsberg Byen, der i løbet af de næste 15 år skal gøre Carlsberg-hovedkvarteret i Valby til en ny del af Vesterbro. Som et bæredygtigt element til den 30 etager høje warehouse-og boligbygning Bohrs Tårn har byggevirksomheden Cembrit leveret 20.000 m2 vindspærre-plader i det miljøvenlige materiale fibercement:

– Fibercement er modstandsdygtigt over for råd og svamp, og det bevirker, at vindspærren holder i mange år. Dertil kommer de miljøvenlige materialer, som vindspærren er fremstillet i, vand, mineraler og fibre, der ligeledes er godt i tråd med den overordnede, bæredygtige strategi for Carlsberg Byen, siger Bente Rasmussen Therkildsen, projektkonsulent og DGNB-ansvarlig i Cembrit.

Foruden at være bæredygtig indeholder vindspærren i fibercement hverken magnesiumoxid eller magnesiumklorid, som i den seneste tid er blevet kritiseret for at medføre opfugtning af vindspærre-plader.


Fibercement kan klare højden
Det er Cembrits vindspærre-plade Windstopper Extreme, som bliver anvendt til byggeriet i Carlsberg Byen. Den robuste vindspærre bruges bl.a. til de tre store, såkaldte “broer”, der forbinder den fredede bryggeribygning De Hængende Haver med warehouse-bygningen. Både konstruktionen med de frit hængende broer og ikke mindst højden på bygningen stiller ekstra store krav til vindspærren, fordi den skal være i stand til at klare meget voldsomme vindkræfter:

– Det er alfa og omega, at vindspærren kan klare de vindbelastninger, der optræder på facaderne – specielt i stor højde, fortæller Kurt Pedersen, projekteringschef ved Kai Andersen A/S, der er underentreprenør til NCC, som står for totalentreprisen af område CBY8 i Carlsberg Byen.

Cembrit-pladerne er yderst beklædt med 0,8 mm tykke perforerede bronze-anodiserede trapezplader i aluminium.

Sort skærm som æstetisk element
De arkitektoniske bestemmelser har ligeledes haft betydning for valget af Windstopper Extreme, der har spillet en funktionel såvel som æstetisk rolle i byggeriet af det spektakulære boligtårn:

– Det er fra arkitekternes side blevet bestemt, at man skal kunne se de underliggende plader gennem facaden, og derfor har det været vigtigt, at vi kunne få klimaskærmen indfarvet i den grå-sorte farve. Derudover har det på grund af en delvist åben facade også været afgørende, at vindspærreren er diffusionsåben samt kan modstå vekslende fugtbelastninger, slutter Kurt Pedersen.

Første spadestik til Bohrs Tårn blev taget i august 2013, og lejlighederne forventes som nogle af de første i Carlsberg Byen at være indflytningsklare i begyndelsen af 2017.

[fakta]
Et af de største byggerier i Carlsberg Byen
Som en del af det 82.000 m2 store byggeri i det sydøstlige hjørne af Carlsberg Byen bygges Bohrs Tårn med 29 etager og en højde på 100 meter. Tårnet kommer til at rumme lejligheder på mellem 138 og 190 m2. Prislejet i Bohrs Tårn ligger fra knap fem millioner kroner til omkring 16 millioner kroner for boligerne øverst oppe, der bliver Danmarks højest beliggende lejligheder. De nederste etager er forbeholdt erhverv, heriblandt professionshøjskolen UCC, der åbner en ny campus med tilhørende idrætshaller og boldbaner. Campus Carlsberg er en del af det største byggeri i Carlsberg Byen.



Swisspearl

Swisspearl giver dig i en letvægt fibercementplade, der fremstilles af cement, mineralfiller, og cellulose fibre. Pladen er udviklet specielt til at modstå det danske klima og passer dermed i al slags vind og vejr.
Swisspearl tilbyder dig lette vægge der kan modstå lidt mere end andre, så du ikke skal bygge med tunge, murede eller støbte vægge.

customer-logo

Firma Adresse

Gasværksvej 24, 1.
9000 Aalborg

Nyeste artikler fra Swisspearl
Fornuftig fornyelse
Swisspearl
Fornuftig fornyelse
Læs artikel
Parcelhus blev vendt på hovedet
Swisspearl
Parcelhus blev vendt på hovedet
Læs artikel
Swisspearl Partner – Få styr på produkterne
Swisspearl
Swisspearl Partner – Få styr på produkterne
Læs artikel
Fra bungalow til boligdrøm
Swisspearl
Fra bungalow til boligdrøm
Læs artikel
Fra dårlig stand til dejlig familiebolig
Swisspearl
Fra dårlig stand til dejlig familiebolig
Læs artikel
Smuk renovering af klassisk typehus
Swisspearl
Smuk renovering af klassisk typehus
Læs artikel
Cembrit investerer trecifret millionbeløb i ny facadeproduktion
Swisspearl
Cembrit investerer trecifret millionbeløb i ny facadeproduktion
Læs artikel
Boligmangel truer populære byområder
Swisspearl
Boligmangel truer populære byområder
Læs artikel
Indlæs flere artikler...
Brochurer
James Hardie
Swisspearl
HardiePlank facadebeklædning
Swisspearl
Indlæs flere brochurer...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.